OVAJ GLUMAC SE ŽENIO SAMO DEVOJČICAMA OD 16 GODINA - SMATRALI SU GA PEDOFILOM: A onda je sreo UNU i svet je ZANEMEO

Život Čarlija Čaplina bio je sačinjen od skandala, sve dok nije sreo Unu, čudesnu ženu koja ga je obožavala i volela do smrti

Vip priča
Autor:
OVAJ GLUMAC SE ŽENIO SAMO DEVOJČICAMA OD 16 GODINA - SMATRALI SU GA PEDOFILOM: A onda je sreo UNU i svet je ZANEMEO
Foto: Profimedia

Čarlija Čaplina svet pamti kao "malog skitnicu" kultnih nemih filmova, ali malo je poznato da je privatno ovaj glumac bio skandalozan sve dok nije upoznao blistavu Unu O'Nil.

"To je bio najsrećniji događaj u mom životu," napisao je Čarli Čaplin u svojim memoarima. "Poslednjih dvadeset godina znam šta je sreća".

Una je od glumca bila mlađa punih 36 godina, ali to ga nije sprečavalo da je ludo voli.

Čarli Čaplin
foto: Profimedia

"Imam sreću da sam oženjen divnom ženom. Voleo bih da mogu da pišem više o ovome, ali to uključuje ljubav, a savršena ljubav je najlepša od svih frustracija, jer je više nego što se može izraziti."

Čarls Spenser Čaplin rođen je u Londonu 16. aprila 1889. u porodici roditelja koji su se bavili glumačkom i pevačkom karijerom. Međutim, rana smrt njegovog oca i potonja bolest njegove majke učinili su da Čarli i njegov brat Sidni budu prepušteni sami sebi i to pre nego što su napunili 10 godina.

Čaplin je imao samo 12 godina kada je zaigrao u jednoj pozorišnoj predstavi. A onda kreće njegova karijera u nemom filmu i ostalo je istorija.

Nažalost, skandali iz privatnog života glumca prečesto su bacali u senku njegov talenat. Oženio se svojom prvom ženom, glumicom Mildred Haris, nakon straha da je ostala u drugom stanju i to kada je ona imala samo 16 godina. Par se razveo 1920.

Čarli Čaplin, Lita Grej
foto: Profimedia

1924. Čaplin se tiho oženio drugom 16-godišnjom glumicom, Litom Grej, koju je upoznao na snimanju Zlatne groznice. Par je imao dva sina, Čarlsa mlađeg i Sidneja, a do razvoda je došlo 1927.

Čaplinova treća žena bila je glumica Polet Godard, koja se pojavila u nekoliko njegovih filmova i imala 21 godinu kada su se venčali. Bili su u braku od 1936. do 1942. godine i sporazumno se razveli.

Čaplin je upoznao Unu 1942. kada je razmatrao njenu ulogu u jednom od svojih filmova. Odmah su se našli na istim talasnim dužinama, postali nerazdvojni i venčali se sledeće godine.

Čarli Čaplin, Pola Negri
foto: Profimedia

"Napokon je pronašao pravu sreću i čini se da su oboje našli svoju srodnu dušu, uprkos činjenici da je Una imala samo 18, a Čarli 53 godine“, piše u njegovoj biografiji.

Iako je Una bila starija od obe njegove prve žene u momentu kada se on oženio njima, razlika u godinama između ovog para svima je upadala u oči.

Međutim, za Čaplina je to bila sreća koju je čekao čitav život.

Par je dobio osmoro dece: Džeraldina, Majkl, Džozefin, Viktorija, Judžin, Džejn, Anet i Kristofer, i ostali su u braku do Čaplinove smrti 1977.

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Ko je bila Una O'Nil?

Una je bila ćerka američkog dramskog pisca Judžina O'Nila, koji se razveo od njene majke kada je Una imala samo dve godine. Već ljut što njegova ćerka tinejdžerka pokušava da se bavi glumom protivno njegovom savetu, dramaturg se odmah odrekao nje kada je saznao da se udaje za Čaplina, koji je bio istih godina kao i on.

U braku sa Čarlijem Čaplinom, Uni nije bilo lako.

Tu su bile razne tužbe protiv njega, uključujući i jedan test očinstva koji je završen tako što je Čaplin morao da izdržava to dete za koje nikad nije utvrđeno da je njegovo biološko.

Da bi izbegao suđenje zbog političkih stavova, Čaplin i Una se preseljavaju u Švajcarsku gde su živeli do njegove smrti.

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

"Sve dok živim sa Unom, dubina i lepota njenog karaktera su mi neprestano otkrovenje", napisao je Čaplin u svojoj autobiografiji. „Čak i dok ona hoda ispred mene uskim trotoarima jednostavno dostojanstveno, njena uredna mala figura ispravljena, njena tamna kosa zaglađena unazad pokazuje nekoliko srebrnih niti, iznenada me obuze talas ljubavi i divljenja zbog svega što ona jeste i knedla mi dođe u grlo."

Čarli Čaplin je umro na Bižić 1977. godine, a Una je posle njega živela još 14 godina, uglavnom u Švajcarskoj.

Umrla je od raka pankreasa, a sahranjena je pored svog muža.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs