IMALA JE 26 GODINA KAD SE UDALA ZA MILIJARDERA OD 89: Ana je živela burno i raskalašno, dala mu je sve, pa UMRLA OD TUGE

Životna priča Ane Nikol Smit toliko je uzbudljiva da je po njoj snimljen i film.

Vip priča
19:45h Autor:
IMALA JE 26 GODINA KAD SE UDALA ZA MILIJARDERA OD 89: Ana je živela burno i raskalašno, dala mu je sve, pa UMRLA OD TUGE
Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Ana Nikol Smit je bila poznata tri godine. Bila je ozloglašena sa 12 godina, sve do smrti od slučajnog predoziranja 2007. Netfliksovdokumentarac koji je nedavno snimljen, ispituje njen život i otkriva neke od laži – i ljubavi – koje je skrivala. "Ona je bila ikona ženskog savršenstva", kaže rediteljka Ursula.

Rodila se kao Viki Lin Hogan 1967. u Teksasu, a odgajala ju je uglavnom majka i njena porodica, dok oca nije poznavala.

- Odrastala sam u siromaštvu. Mnogo toga sam želela da napravim, ali jednostavno nisam imala mogućnosti. Bila sam zlostavljana, a postoji gomila stvari koje čak ne mogu ni spomenuti. Sada kad sam dobila to bogatstvo i slavu, osećam se kao Pepeljuga - svojevremno je rekla manekenka.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

U dokumentarnom filmu o njoj je otkriveno da je, nedugo pre nego što se pojavila na naslovnici Plejboja, unajmila privatnog detektiva da pronađe njenog oca, Donalda Hogana, ali njihov odnos navodno nije krenuo u smeru kojem se Ana nadala. Umesto toga, doživela je bolnu traumu.

Melisa Bajrum, koja je bila u vezi s Anom Nikol pre njene smrti, otkrila je da joj je slavna plavuša ispričala da ju je njen otac bukvalno skidao očima i potom pokušao da spava sa njom.

"Rekla mi je da je njen otac hteo da ima se*s sa njom. Bila sam jako tužna što sam to čula jer sam znala koliko se radovala što će ga upoznati. Imala je toliko ideja u glavi kakav je on i kako će se sve odigrati. Bila je jako razočarana", ispričala je Melisa u dokumentarcu.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Osim oca, uspela je da pronađe i upozna polubrata Donija, a kasnije ih je pozvala na zabavu u Plejbojevoj vili koja je priređena u njenu čast. Nedugo potom utihnula je s pričama o njemu. Nekoliko meseci kasnije je završila u bolnici zbog predoziranja tabletama.

"Mislim da ju je to sigurno jako pogodilo", ispričala je rediteljka dokumentarca Ursula Makfarlejn.

"Svako u životu želi očinsku figuru. Svako želi nekog na koga će se ugledati. U snimcima iz arhive se može videti koliko je bila srećna što je pronašla tatu kojeg nije videla otkako je bila beba, kojeg nikad nije poznavala. Jako me to rastužilo. Bilo je to užasno", dodala je.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Ljubavna priča i odnos sa višestruko starijim milijarerom

Istakla je i da je Ana celi život tražila tu očinsku figuru, a ukazala je i na njen brak s 89-godišnjim milijarderom J. H. Maršalom za kojeg se Ana udala kad joj je bilo 26 godina.

"Postojao je aspekt oca u njihovoj vezi. Ne spominjemo to u filmu, ali rekla je da je on jedina osoba koja je nije gledala s visine", ističe Makferlejn.

Pre nego što je upoznala milijardera imala je mnogo neuspešnih ljubavnih veza, a iz jedne takve, rodila je sina Daniela.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Iz srednje škole ispisala se u drugom razredu i zaposlila u restoranu. Tamo je upoznala kuvara Bilija Smita za kog se udala i rodila sina Daniela. Na venčanju je nosila kratku haljinu, a njen suprug bio je u farmerkama. Posle svadbe ručali su u kineskom restoranu.

Pripadnici jačeg pola su je naprosto obožavali. Šuška se da je tokom 90-ih navodno bila u šemi i s Donaldom Trampom. Još 80-ih za njom je potpuno poludeo bogati naftni preduzetnik Dž. Hoverd Maršal, a ona je pristala da se uda za njega, tek, nakon smrti njegove supruge i to kada je on imao 89 godina. Mnogi su smatrali kako je u brak ušla zbog novca, međutim, Ana je to oštro demantovala.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Dodatno je objasnija kako njihova veza nije bila fizička, a Hovarda je često nazivala svojim spasiteljem. Volela ga je zbog toga što je učinio za nju i njenog sina. Ipak, nije mogla odoleti raskošnim stvarima koje joj je svakodnevno kupovao.

- Niko me nikada pre nije voleo i poštovao kao on, i volim ga zbog toga. Dosta mi je toga da me optužuju da sam sponzoruša. Jednostavno me uzbuđuju staračke pege. Niko me nije poštovao, voleo i radio sve te stvari za mene, rekla je ona o svom starijem suprugu - istakala je manekenka jednom prilikom.

Ana Nikol Smit
foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Samo 14 meseci kasnije ovaj bogataš je preminuo od upale pluća, a uprkos tome što za života nije štedeo na njoj, u testament je nije uključio. Slavna plavuša nije dopustila da to tako prođe, te je otpočela dugogodišnju sudsku bitku sa naslednicima, koja se na koncu svega nikada nije završio.

Sa druge strane, Ana je nastavila sa veoma burnim životom - išla je sa zabave na zabavu, opijala se, drogirala i menjala muškarce. Vremenom je i njena karijera stagnirala, a usled finansijskih problema ona 2002. počinje da snima i rijaliti program "The Anna Nicole Show", koji je ubrzo postao najgledaniji na svim mrežama.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Posebna poslastica za javnost bila je njena druga trudnoća - niko nije mogao ni da pretpostavi ko je zapravo otac. U krštenici njene ćerkice, koju je rodila 7. septembra, kao drugi roditelj upisan je Hauard K. Stern, njen dugogodišnji advokat sa kojim je navodno godinama bila u tajnoj vezi.

Samo tri dana posle drugog porođaja, doživela je udarac koji je bio početak njenog kraja. Naime, njen 20-godišnji sin Danijel Vejn Smit, koji je došao na Bahame da vidi tek rođenu polusestru, preminuo je u bolničkoj sobi svoje majke zbog smrtonosne kombinacije opijata.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Danijel je sahranjen u oktobru, tek šest nedelja nakon smrti, a Ana se u međuvremenu udala za pomenutog Haurda Sterna. Većini je datum venčanja bio sumnjiv, posebno jer je manekena bila skrhana zbog sinovljeve smrti, ali je kasnije u sudskom procesu Sternov advokat izjavio da je paru to bilo potrebno nakon teških trenutaka. Već u februaru 2007. Ana je pronađena mrtva.

1 / 7 Foto: Profimedia

- Ana i Danijel bili su nerazdvojni. On je, bez sumnje, najvažnija osoba u njenom životu. Na njegovoj sahrani otvorila je kovčeg i pokušala da uđe unutra. Vikala je: Ako Danijel mora da bude sahranjen, želim da bude sahranjena sa njim. Rekao bih da je fizički umrla prošle nedelje, ali na mnogo načina, emotivno je otišla kad i Danijel - izjavio je Stern ubrzo posle njene smrti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs