POHOTNIJA ŽENA SVETOM NIJE HODALA: Obožavala je BOGATE STARCE koje je zavodila pričom da sa njima ima najbolji se*s

"Dragi, ja sam najbolja domaćica na svetu. Posle svakog razvoda, dobijem novu kuću," govorila je Za Za Gabor, glumica bez talenta, ali sa velikom dozom zavodljivosti

Vip priča
15:20h Autor:
POHOTNIJA ŽENA SVETOM NIJE HODALA: Obožavala je BOGATE STARCE koje je zavodila pričom da sa njima ima najbolji se*s
Životna priča najpohotnije glumice, Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Bilo je to 1957. godine - zlatno doba Holivuda, kada je britanska glumica Ana Nigl pokucala na vrata svog cenjenog kolege Entonija Kvejla i ušla minut kasnije, gorko žaleći. Scena koju je zatkela bila je sledeća: Kvejl je ležao go na patosu kabine, dok je vesela, plava glumica poreklom iz Mađarske, Za Za Gabor sedela na njemu dok su joj grudi veselo poskakivale.

Ana Nigl je bila šokirana i kivna na Gaborovu jer je vrhunskog glumca i uzornog čoveka "naterala na blud".

Trideset godna kasnije Za Za Gabor će reći: "Taj prelepi čovek, Toni Kvejl bio je velika ljubav mog života. Udala bih se za njega, samo da su mi dozvolili."

Za Za Gabor
foto: United Archives GmbH / Alamy / Profimedia

Ali ona nikad nije ni mogla da se uda za njega, jer je on iza sebe imao ženu i decu koja su bila ubeđena da je za njegov blud kriva samo vatrena glumica.

U dugoj i burnoj seksualnoj odiseji Za Za Gabor, koja se sastojala od 9 brakova, sedam razvoda, jednog poništenja i bukvalno stotine ljubavnica koji su uključivali predsednika SAD Ričarda Niksona, Frenka Sinatru, Ričarda Bartona i Šon Konerija, jedino je Kvejl bio taj koji je "pobegao", spasao se opasne Gaborove.

Iako je tvrdila da nikad nije marila za titulu i status, oni koji su je poznavali govorili su kako je Za Za Gabor "ginula" za to da je zovu princezom, vojvotkinjom do Saksonije, iako nije imala prava za to. Njen deveti muž, Hans Lihtenberg bio je sin bivše maserke i skromnog berlinskog policajca, pre nego princ.

Ali to nije sprečilo Za Za Gabor da mašata kako je ona princeza neke daleke zemlje.

Njen šesti muž, Džek Rajan je jednom rekao da ona živi u "večitoj vilinskoj zemlji" u koju je ušla onaj momenat kada joj je porodica dala drugo ime "Sari" što na hebrejskom znači princeza.

Za Za Gabor
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Ali njen život je bio daleko do života jedne princeze.

Njena majka Džoli, bila je bogata naslednica porodične firme koja se bavila nakitom, ali veliki prihod porodica Gabor je dobila od najuspešnije javne kuće u Budimpešti koju je vodila upravo njena majka.

Gaborin treći muž, glumac Džrdž Sanders je jednom opisao svoju bivšu kao jednu od "poslednjih velikih kurtizana".

Za Za je sa seksualnom aktivnošću počela kao veoma mlada devojka. Imala je samo 12 godina kada ju je majka zatekla kako se ljubi sa 14 godina starijim ugljarom.

"Ta devojka će loše završiti", rekla je njena majka i poslala je u luksuzni internat u Lozani.

Njena starija i mlađa sestra, Magda i Eva, takođe su postale glumice i međunarodni seks simboli. Sa dijamantima, glamuroznom odećom, seksi akcentom, zavodljivom pojavom, svaka od njih je postala prototip slavne ličnosti.

One su "bile poznate po tome što su bile poznate".

Za Za Gabor
foto: Profimedia

1936. godine majka je Za Za Gabor prijavila za takmičenje za Mis Mađarske. Ona je tada imala 20 godina, a tvrdila je da je diskvalifikovana jer je bila premlada. A onda su sve Bečlije poludele za njom.

Godinu dana kasnije udala se za Burhana Belgea, mračnog i zgodnog turskog ministra propagande. Imala je 21 godinu, a on je bio 15 godina stariji od nje.

Kako su Buhrana oslovljavali sa Njegova Ekselencija, ona je insistirala da nju zovu Njena Ekselencija. Brak nije bio konzumiran jer je ona u krevet dovela svog psa Mišku, a Belge je bio musliman i nije hteo da spava u istom krevetu sa životinjom.

Kada je konačno izgubila nevinost, tvrdila je da muškarac sa kojim je spavala nije bio njen muž već politički moćnik Kemal Ataturk, valdar Turske.

"Zaslepio me je svojom seksualnom veštinom i zaveo svojom perverzijom", napisala je ona Za Za u svojoj biografiji. Ta njena tvrdnja ostala je nedokazana do kraja njihovog života.

Za Za Gabor
foto: Profimedia

Godine 1941, u momentu kada su Nemci napali Evropu, Za Za napušta Belgiju koristeći diplomatski pasoš i pridružuje se svojoj sestri Evi u Americi.

Tu je bila svoj na svome. Za večerom u jednom restoranu upoznaje američkog hotelijera Konrada Hiltona i udaje se za njega. Ona je tada imala 25 godina, a on 55.

Od Hiltona je dobila sve ono što joj je trebalo - novac u kamarama. I dok je trošila bogatstvo, žmurila je na njegove preljube. Pričalo se da stari Hilton noću provodi u krevetu Za Za Gabor, a danju vodi ljubav sa svakom koja mu dođe do ruke, dok ga glumica čeka u kolima. Iz čistog revolta Za Za zavodi njegovog posinka, tada tinejdžera Nika Hiltona. Dok je bila u braku sa ocem, ljubovala je sa sinom, čak i kada se on oženio famoznom Elizabet Tejlor.

A onda je Za Za odlučila da se razvede. Optužila je Hiltona za silovanje, a kao rezultat tog gnusnog dela rodila se njena ćerka Frančeska Hilton - jedino dete koje je izašlo iz porodice Gabor, iako su famozne sestre bile u 20 različitih brakova do tada.

Za Za Gabor
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Muž broj tri bio je uglađeni britanski glumac Džordž Sanders, kojeg je Za Za volela jer je "klasa za sebe". Kada mu je prvi put prišla na jednoj zabavi sa rečima: "Gospodine Sanders, ludo sam zaljubljena u vas", on joj se snishodljivo osmehnuo i promrmljao: "Razumem te sasvim, draga moja."

Sanders je bio emotivni sadista i voajer, pa je svoju novu mladu ženu nagovorio da vodi ljubav sa italijanskim sveštenikom dok je on posmatrao iza zavese.

Kada je Sanders osvojio Oskara za svoju ulogu u filmu "Sve o Evi", Za Za ga je pratila na ceremoniji dodele nagrada. Ali kada je dobio Oskara, nije se vratio da se pridruži svojoj ženi. Ostavio ju je da sedi samu u sali dok nisu stigli čistači.

Ali brak sa Sandersom, Za Za Gabor stavio je u prvi plan.

Upitana koliko je muževa imala, provukla je: "Mislite, osim mog?" Na temu muške seksualnosti, rekla je: "To što je on mačo ne dokazuje ništa".

A od njenih najduhovitijih izjava svakako je ova: "Ja sam čudesna domaćica, dragi. Svaki put kada se razvedem, ja zadržim kuću."

Za Za Gabor
foto: Profimedia

I dok je ona za jedan film dobila 10.000 dolara, Sanders je bio ogorčen, jer je u to vreme za ulogu dobio samo 250 dolara.

Za Za Gabor nije imala talenat, ali je imala harizmu, a o tome svedoči činjenica da je za ulogu u Mulen Ružu njen glas sihronizovan, a reditelj Džon Hjuston je govorio kamermanu: "Priđi što bliže možeš, jer ako vide da je lepa možda neće primetiti da ne zna da glumi."

Taj film je bio hit, a doneo joj je i druge velike uloge.

Profesionalnom rivalstvu između nje i Sandersa sada je preraslo u ličnu ljubomoru.

Gabor je imala skandaloznu aferu sa dominikanskim plejbojem i polo igračem, što je značilo da njen brak sa Sandersom dolazi do kraja.

Razveli su se 1954. godine, ali su ostali bliski prijatelji do njegovog samoubistva 1972. godine.

Gaborova sledeća četiri kratkotrajna braka — sa biznismenom Herbertom Hatnerom, naftnim baronom Džošuom Kosdenom mlađim, stručnjakom za elektroniku Džekom Rajanom i advokatom Majklom O'Harom — završila su se razvodom.

Njen osmi brak, na moru 1983., sa Felipeom de Albom, za koga je odabrala da veruje da je vojvoda od Albe, španski plemić — iako je u stvari bio meksički bivši glumac i agent za nekretnine u predgrađu bez titule — poništen je u roku od 24 sati.

Za Za Gabor
foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

Godine 1986. došao je njen deveti i poslednji brak, najbizarniji od svih. Hansa Roberta Lihtenberga, bivšeg masera ​​i sina policajca,osvojila je 1980. godine. Imao je samo 37 godina, a ona je bila pred bankrotom.

Na kraju svog izuzetnog života, Zsa Zsa Gabor je bila predmet još većeg publiciteta. Godine 1990. provela je tri noći u gradskom zatvoru El Segundo u Los Anđelesu, jer je ošamarila policajca koji je imao drskosti da je zaustavi zbog saobraćajnog prekršaja.

Njeno zdravlje je narušeno nakon saobraćajne nesreće 2002. i nesreće 2010. godine kada je pala iz kreveta dok je pokušavala da se javi na telefon. Zbog toga jer joj je amputirana noga, bila je prikovana za kolica, a samim tim osuđena na slabiji društveni život .

Toliko je bila slabva da nije ni znala za smrt svoje jedine ćerke Frančeske koja je doživela moždani udar 2015. godine.

Umrla je godinu dana kasnije.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs