tužila harvija vajnstina

CELA SRBIJA JE PLAKALA KADA JE GLEDALA SIBIRSKOG BERBERINA SA NJOM U GLAVNOJ ULOZI: Gde je nestala Džulija Ormond?

Glumila je pored Breda Pita, Harisona Forda, Šona Konerija, a sada je tužila Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje...

Vip priča
Autor:
CELA SRBIJA JE PLAKALA KADA JE GLEDALA SIBIRSKOG BERBERINA SA NJOM U GLAVNOJ ULOZI: Gde je nestala Džulija Ormond?
Džulija Ormond, Foto: PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia

Prelepa glumica engleskog porekla - Džulija Ormond sredinom devedesetih godina glumila je u nekoliko filmova kao što su "Sibirski berberin","Legende o jeseni", "Prvi vitez", "Sabrina". Uvek je tumačila glavnu žensku ulogu i u to vreme je smatrana jednom od najboljih mladih glumica koje čeka dugačka karijera.

Džulija Ormond
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Osim što je na velikom platnu slamala srca glumačkim veličinama kao što su Bred Pit, Ričard Čir, Harison Ford i mnogi drugi, svi su očekivali da će ova glumica raditi dugo, pa čak i danas ali Džulija je iznenada nestala je sa holivudske scene i javnosti i nikome nije bilo jasno šta joj se dogodilo.

Džulija Ormond, Bred Pit
foto: Dimension Films Collection / Everett / Profimedia

Tek nedavno se pročulo šta je bio razlog, zašto je, sada 59-godišnja, Džulija Ormond "nestala sa lica zemlje" pre više od dvadeset godina. Nju je na samom vrhuncu slave, tačnije 1995. godine, napastovovao jedan od najpoznatijih holivudskih predatora - Harvi Vajnstin. Glumica tvrdi da joj je Harvi rekao da će pričati o projektu samo ako ga pozove u stan koji joj je filmska kompanija Miramaks omogućila. Glumica je pristala na to, a ubrzo nakon što su došli u stan, producent se navodno "skinuo go i naterao je da ga oralno zadovolji".

Džulija Ormond
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Ormond je nakon napada sve ispričala svojim tadašnjim agentima, koji su joj rekli da ne govori ništa javno i nisu joj pružili nikakvu zaštitu nakon tog užasnog incidenta. Kako glumica tvrdi, ubrzo nakon što je obavestila svoje agente Miramaks je prekinuo ugovor s njom.

Odjednom su joj sva vrata Holivuda bila zatvorena.

Onda je odjednom poslednjih nekoliko godina ponovo počela da radi. Glumila je u filmovima "Tour de Pharmacy", "Ladies in Black", serijama "Howards End" i "The Walking Dead: World Beyond", a ono što je mnoge zaprepastilo je njen izgled i mnogi koji su je voleli početkom devedesetih je uopšte i ne prepoznaju.

Džulija Ormond, Šon Koneri
foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Glumica se vidno ugojila, pa su mnogi komentarisali da je u prvi mah nisu prepoznali, dok nisu pročitali njeno ime ispod fotografije. Ipak, reklo bi se da se glumica previše ne obazire na komentare i da živi život punim plućima.

- Nisam se udaljila od Holivuda, nije sve baš tako crno ili belo, ali želela sam da pronađem malo kreativnije uloge - rekla je svojevremeno glumica.

Da podsetimo, Džulija Ormond se 1988. godine udala za Rorija Edvardsa, glumca kojeg je upoznala dok je nastupala u produkciji Orkanski visovi. Brak je okončan 1994. godine.

Džulija Ormond
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

1999. se udala za političkog aktivistu Džona Rubina. Ćerku Sofi su dobili u jesen 2004. godine. Par se, nažalost razveo 2008. godine.

Džulija Ormond
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Džulija je inače poznata po tome što se godinama bori protiv trgovine ljudima i podižćući svest ljudima kada je u pitanju AIDS.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs