ČEKAO JE 10 GODINA DA MU RODI DETE, A ONA GA OSTAVILA NA NAJGORI NAČIN: Ljubavna priča poznatog glumca lomi srce

Proslavio se u seriji "Dosonov svet", prvu ozbiljnu vezu imao sa Kejti Holms, jednu izdaju i dan danas ne može da preboli.

Vip priča
Autor:
ČEKAO JE 10 GODINA DA MU RODI DETE, A ONA GA OSTAVILA NA NAJGORI NAČIN: Ljubavna priča poznatog glumca lomi srce
Džošua Džekson, Foto: WCP,4cnrs / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumac čije su postere na zidove lepile brojne tinejdžerke kasnih 90-ih, napunio je okruglih 45 godina!

Džošua Džekson se proslavio ulogom simpatičnog Pejsija Vitera u tinejdžerskoj hit-seriji "Dosonov svet", da bi kasnije napravio sjajnu karijeru, od kojih su uglavnom neke populrne tv serije poput uloge Kola Lokarta u strastvenoj seriji "Afera". Nakon nje nastavio je istim putem, pa je skoro snimio seriju koja je temeljena na filmu " Fatalna privlačnost" sa Majklom Daglasom i Glen Klouz.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

Džošua Brouning Džekson Karter rođen je 11. juna 1978. u Vankuveru u Britanskoj Kolumbiji. Njegova majka Fiona rođena je i odrasla u Dablinu u Irskoj pa je više od 30 godina radila kao agentkinja za pronalaženje talenata za televizijsku i filmsku produkciju. Njegov otac Džon, marketinški direktor, preselio se sa porodicom u Topanga Kanjon u Kaliforniji kada je Džošua imao tri godine. Njegova mlađa sestra Eisli rođena je pet godina kasnije. Još s pet godina Džošua je bio nezadovoljan školom i majci govorio da želi da ide u školu kakvu je ona pohađala.

- Poslala sam ga u vrtić i nakon nekoliko dana požalio se da više ne želi da ide tamo. Nije hteo ni da crta ni da peva. Želeo je da imati prava predavanja kakva sam ja imala. Objasnila sam mu da su škole u Dablinu drukčije. Išla sam u školu u samostanu i morala da se pridržavam strogih pravila. Noge su morale da budu stalno na podu, ruke na stolu, bez ometanja nastavnika i učenika. Rekao je da upravo to on želi - otkrila je jednom prilikom njegova majka.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

Nakon što je uspeo da nagovori majku da želi nešto drukčije od uobičajenog iskustva u kalifornijskom vrtiću, Fiona ga je prebacila u školu Lycée Francais u Los Anđelesu. Dve godine kasnije, nakon teškog razvoda njegovih roditelja zbog čega je promenio prezime u Džekson, Džošua se s majkom i sestrom preselio kako bi bili bliže Vankuveru. Kratko su živeli u San Francisku, gde je Džošua bio član dečačkog hora San Francisko.

Potom su se preselili u Sijetl, gde je Džošua ubrzo dobio glavnu ulogu u pozorpišnoj predstavi "Čarli i fabrika čokolade" u sklopu tamošnjeg dečjeg pozorišta. Kratko su živeli u Ričmond Biču, gde je pohađao školu "Einstein Middle School", a zatim su se vratili u Vankuver gde su odlučili da ponovo sagrade dom. Tada je Džošua počeo da pokazuje interes za glumu.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- To je moja prva ljubav - objasnio je glumac. S obzirom na to da je njegova majka godinama radila s glumcima, odlučila je da poštedi devetogodišnjeg sina teškog rada u filmskoj industriji i umesto toga dopustila mu da se prijavi na audiciju za TV reklamu. Džošua je dobio ulogu u reklami, a zatim i u brojnim drugim. Manje uloge ostvario je u popularnoj TV seriji iz 80-ih "MacGyver" za koju je njegova majka birala glumce. Prve prave uloge dobio je 1989. u dva filma u kojima je glumio mlađe verzije glavnih glumaca. U televizijskom filmu "Payoff" glumio je mladog Meka Mekallistera, a u "Iskrivljenim srcima" doživeo je svoj prvi poljubac s glumicom Marg Helgenberger.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- Strah od neuspeha je bio sveprisutan. Razmišljao sam da odustanem od glume. Nisam mogao da se zaposlim ni kao konobar jer sam bio premlad i nisam smeo da poslužujem alkohol - prisetio se. Uprkos poteškoćama, Džošua nije odustao od svojih snova. Nakon kratkog perioda nezaposlenosti, dobio je ulogu u filmu "Savršeni učenik". U pauzama od snimanja dobio je priliku da ode na audiciju za TV seriju oko koje je počela da se diže prašina. Reč je bila o "Dosonovom svetu", a Džošua je išao na audiciju za glavni lik Dosona i njegovog prijatelja Pejsija. Tvorac i pisac serije Kevin Vilijamson promenio je početni plan nakon što ga je upoznao.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- Od svih glumaca koji su došli na audiciju, Džošua je bio najtalentovaniji. Prvo sam hteo da Pejsija glumi neko ko je manje fizički i seksualno privlačan. Hteo sam da Doson bude taj za kojim će ludovati sve žene, a Pejsi je trebalo da bude njegov štreberski pomoćnik.

- Kada je Džošua odglumio Pejsija, shvatio sam da je on savršen za tu ulogu - objasnio je Vilijamson. Zbog te je uloge Džošua je postao jedna od traženijih mladih zvezda Holivuda. Na pilot-epizodu publika je sjajno reagovala i naručena je prva sezona od 12 epizoda, a emitovanje je počelo u januaru 1998. godine. Tokom snimanja Džošua je započeo vezu s kolegicom iz serije, Kejti Holms. Par je zvanično bio zajedno osam meseci, iako se šuškalo da je veza trajala i mnogo duže. Uprkos tome, ostali su u dobrim odnosima i često govorili da su jedno drugome bili prva ljubav.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- Imala sam mnogo sreće prošle godine i doživela zaista divna iskustva. Upoznala sam Džošuu Džeksona, zaljubila se, doživela prvu ljubav... Bilo je to nešto neopisivo. Počašćena sam jer mi je sada jedan od najboljih prijatelja. Neobično je jer imamo sličan odnos kao Doson i Džoji. On se ovim poslom duže bavi i mnogo mi je pomogao. Poštujem ga kao prijatelja i profesionalca - ispričala je Kejti Holms o bivšem dečku 1998. godine.

- Bili smo deca koja su proživljavala raskid tako da je prva godina bila nezgodna. Ipak, verovatno je to bio najzdraviji raskid koji sam ikad doživeo jer smo zbog snimanja bili prisiljeni da ostanemo u dobrim odnosima sledećih pet godina. Nismo to jednostavno mogli da ignorišemo i nadamo se da će proći - objasnio je. Premda se glumačka ekipa često družila van seta, stvari su se promenile 2005. godine, kada se Kejti udala za Toma Kruza i udaljila od kolega i prijatelja.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

"The Laramie Project" je 2002. otvorio Filmski festival u Kanu, a Džošua je tu upoznao glumicu Rosario Doson. Odmah su kliknuli i vrlo brzo nakon toga počeli da se zabavljaju. U to vreme, Džošua je snimao poslednju, šestu sezonu "Dosonovog sveta". Iako je serija ukinuta tek početkom 2003. godine, cela ekipa je znala da je reč o poslednjoj sezoni.

- Bilo je lepo iskustvo jer smo imali vremena da se oprostimo se od serije i prijatelja sa seta - izjavio je glumac koji je dobio priliku da radi iza kamere kao reditelj epizode pod nazivom "Lovelines" koja se emitovala u aprilu 2003. godine.

Poslednja epizoda privukla je milionsku gledanost, a za njen scenario pobrinuo se tvorac serije Kevin Viliamson.

- Drago mi je što je serija završila dok je još bila na vrhuncu. Budimo iskreni, srećan sam što sam na kraju ja taj koji je osvojio devojku - rekao je referirajući se na vezu Pejsija i Džoji. Na završetku serije Džošua se pitao šta će dalje.

Prvbitni plan je bio da ode na zasluženi odmor.

- Mogu da odem nakratko kući u Vankuver i onda da razmišljam o poslu na jesen. Svakako planiram da se malo opustim - rekao je glumac nakon emitovanja poslednje epizode. Njegovi su se planovi pomrsili kada je morao da ode u Španiju gde je snimio film "Americano" uz Denisa Hopera. Snimanje se završilo u avgustu, a Džošua ponovo nije imao vremena za odmor jer je pozvan na audiciju za glavnu ulogu u filmu "Batman". Iako je uloga pripala Kristijanu Bejlu, pričalo se da je Džošua impresionirao producente. Zasluženi odmor o kojem je sanjao ponovo je odložen kada u jesen 2003. počeo da snima indi film "Aurora Borealis".

Džošua Džekson
foto: Profimedia

Džošua se pojavio pred sudom nakon što je u novembru 2004. godine učestvovao u tuči na hokejaškoj utakmici.Nakon hapšenja utvrđeno je da je Kanađanin bio pijan. Iako je sud odbacio optužbu, glumac je morao da odradi 15 sati edukacija o zloupotrebi alkohola i 24 sata dobrotvornog rada.

Ljubavnu vezu s glumicom Dajan Kruger započeo je 2006. nakon njenog razvoda od francuskoga glumca Giljema Kaneta.

- Naš prvi sastanak bio je grozan. Odveo sam ju je u italijanski restoran i na stolu je bio cvet. Ona je bila alergična na taj cvet pa je stalno kijala. Postao sam nervozan i počeo sam puno da pričam. Govorio sam sigurno sat i po bez prestanka. Bio sam iznenađen što mi se uopšte javila nakon toga - otkrio je Džošua.

Šest meseci kasnije, Dajana je novog dečka odlučila da odvede u Nemačku da upozna njenu majku i očuha.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- Odrasla sam u malom selu u Nemačkoj i nisam imala običaj da dovodim kući momke. Dovela sam ga da upozna moju porodicu i sve je bilo sjajno dok moja majka nije izvukla Džošuinu fotografiju iz zatvora kada se potukao na hokejaškoj utakmici. Mislila je da će nam biti simpatično ako ga pita za taj incident. Moja ga je porodica prihvatila i vole ga. Naša veza je istinska i prirodna. Ništa ne moramo da forsiramo jer ona jednostavno teče - rekla je Dajana koja je često isticala da je Džošua na nju pozitivno uticao.

- U tridesetima sam postala arogantna. Bila sam manekenka, govorila tri jezika, imala sjajnu karijeru. Imala sam osećaj kao da sam sve imala pod kontrolom. Zatim sam shvatila da živim vrlo privilegovano u svom mehuru, nisam znala šta se oko mene u svetu događa i nisam postavljala dovoljno pitanja. Kada sam upoznala Džošuu, promenila sam perspektivu i način na kojim gledam na život - izjavila je glumica.

S devojkom Dajan Kruger snimio je film "Nebo" 2015. godine, a mnogi kažu da je to bio početak kraja njihove veze. Naime, počele su da kruže glasine da je Dajana imala aferu s kolegom iz filma, Normanom Ridusom. Dajana i Norman često su viđeni zajedno u privatnim druženjima, a u intervjuima je bilo jasno da su se zbližili.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

- Nisam poznavala Normana pre snimanja. Bila sam nervozna pre nego što sam ga upoznala i želela sam s njim da razgovaram pre i bolje ga upoznam, jer u filmu imamo mnogo intimnih scena. Bila sam prijatno iznenađena kada sam shvatila da nije sličan grubijanima kakve inače glumi. Opušten je i vrlo nežan. Navukao me na svoju seriju "Živi mrtvaci". Stalno ga zovem da mi otkrije šta će se dalje dogoditi - rekla je Kruger u jednoj emisiji i otkrila kako Džošua nije bio na setu dok su snimali scene seksa.

Snimanje scena seksa nije gledala ni Dajan kada je Džošua dobio jednu od glavnih uloga u seriji "Afera" nedugo nakon što je završio snimanje serije "Na ivici" koja je imala pet sezona.

- Imamo dosta vrućih scena seksa, ali Dajan se ne oseća ugroženo zbog toga. Kao glumica ona razume da je to deo posla. Mislim da bi bilo mnogo teže u vezi s nekim ko nije u istoj industriji. Ali sigurno joj nije svejedno da gleda takve scene - rekao je glumac. Iako su tvrdili da je sve između njih u redu, Dajana i Džošua u maju 2016. objavili su da su prekinuli desetogodišnju vezu.

“Dajan Kruger i Džošua Džekson odlučili su da se raziđu i ostanu prijatelji”, pisalo je u zvaničnom saopštenju. Iako su kružile priče da je Ridus kriv za raskid, izvor blizak paru rekao je da su došli do dela u vezi kada nisu mogli da naprave kompromis.

- Dajan je veoma nezavisna osoba i bila je jako ljuta jer se odselila iz Pariza kako bi bila s Džošuom. Ne voli Holivud i nije volela da ide na događaje gde su se predstavljali kao idealan holivudski par. Potreban joj je prostora. Njeno preseljenje zapečatilo je odluku o raskidu.

Džošua Džekson
foto: Profimedia

Džošui je slomila srce - rekao je neimenovani izvor.

Pred kraj te godine Džošua je gostovao u šou Elen Dedženeres", gde je rekao da mu je neobično da ponovo ide na sastanke nakon deset godina.

- Mnogo se toga promenilo otkako sam poslednji put bio samac. Sve je sada u našim telefonima. Niko se više ne upoznaje uživo, a to mi je velika promena. Iskreno, ne znam ni šta bih napisao na profilu na nekoj stranici za upoznavanje partnera - priznao je.

Džošua Džekson
foto: The Hollywood Curtain / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dajan i Džošua su dokazali da bivši parovi mogu ostati u dobrim odnosima. Kada je u maju 2017. Dajan osvojila laskavu nagradu najbolje glumice na filmskom festivalu u Kanu, Džošua joj je posvetio emotivnu objavu na Instagramu:

- Imao sam priliku da vidim posvećenost koju unosiš u svaki svoj posao i sada sam srećan do Meseca jer si prepoznata onako kako zaslužuješ. Jedino je pitanje zašto im je trebalo toliko dugo! Čestitam! - poručio je Džošua.

Džošua Džekson
foto: BUZZIPPER / LA.GOSSIPTV / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džekson je započeo vezu sa britanskom glumicom Džodi Tarner-Smit 2018. Venčali su se u decembru 2019. i imaju ćerku, rođenu aprila 2020. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs