SAZNAJTE VIŠE

MANEKENKA OPLELA PO NAJPOZNATIJOJ VODITELJKI: "Padala sam u nesvest od gladi, a Opra me je tretirala kao stvar"

Poznata manekenka smatra da ju je Opra Vinfri ponizila kada je prvi put gostovala u njenoj emisiji.

Vip priča
Autor:
MANEKENKA OPLELA PO NAJPOZNATIJOJ VODITELJKI: "Padala sam u nesvest od gladi, a Opra me je tretirala kao stvar"
Sindi Kraford, Foto: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Prema meni se pred kamerama ponašala kao da sam stvar ili dete, a ne odrasla osoba. Rekla mi je da ustanem i ‘pokažem publici to telo, o kojem svi pričaju‘. Imala sam dvadeset godina i nisam se znala da se izborim za sebe", ispričala je 57-godišnja manekenka Sindi Kraford u dokumentarcu "Supermodeli" o kojem već nedeljama priča ceo modni svet.

U njemu su slavna manekenka i njene koleginice supermodelu Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Kristi Tarlington ispričale neke prilično zanimljive, ali i šokantne detalje iz svojih neverovatno uspešnih karijera.

Sindi Kraford
foto: Profimedia

Sindi Kraford prozvala je Opru Vinfri zbog njihovog intervjua iz 1986. godine, u kojem je poznata TV voditeljka zamolila tada 20-godišnju manekenku da ustane i pokaže svoje savršeno telo na nacionalnoj televiziji. Sindi je u emisiji gostovala sa svojim "šefom", predstavnikom "Elite Modeling Agency", kontraverznim Džonom Kazablankasom, koji je ponosno predstavljao TV publici svoju najnoviju "akviziciju".

Sindi Kraford, Farmerke
foto: Profimedia

U deliću prikazanom u dokumentarcu, čuje se kako Opra predstavlja mladu manekenku, a onda govori: "Da li je oduvek imala ovakvo telo? Ustani samo trenutak, ovo je ono što ja zovem TELO!".

"Osećala sam se kao nekrentina ili dete. Želeli su da me vide, ali ne i da me čuju. Od mene su očekivali da pokažem telo kako bih dokazala da sam vredna pažnje. U tom trenutku to nisam prepoznala, ali iz današnje perspektive, kad se setim tog dana i događaja pomislim: To stvarno nije bilo u redu. Posebno od Opre!", ispričala je Sindi, koja je u dokumentarcu otkrila kako je na snimanjima često padala u nesvest od gladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs