deni masterson

MISLIO JE DA JE BOG I DA MU NIKO NIŠTA NE MOŽE: Glumac je godinama silovao žene, dok ga je SEKTA čuvala i krila tragove

Zvezdu popularne serije s početka 2000-tih‘Lude sedamdesete‘, pet je žena optužilo za silovanje, od kojih su tri bile pripadnice Sajentološke crkve čiji je glumac sledbenik od detinjstva.

Vip priča
21:39h Autor:
MISLIO JE DA JE BOG I DA MU NIKO NIŠTA NE MOŽE: Glumac je godinama silovao žene, dok ga je SEKTA čuvala i krila tragove
Deni Masterson, Foto: KAT / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Američki glumac Deni Masterson osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dve žene. Nemili događaji dogodili su se u periodu od 2001. do 2003., u vreme kada je glumac stekao planetarnu slavu sa serijom ‘‘Lude sedamdesete‘‘ u kojoj je glumio uz Eštona Kutčera i Milu Kunis.

Dve žene koje su ovom seksualnog predatora došle glave, nisu jedine. Na naslovnice je dospeo još 2017. kada je prvi put optužen za seksualni napad. U martu te godine za napastovanje su ga optužile četiri žene, a peta se javila krajem godine tvrdeći da ju je, dok su bili u vezi, "silovao".

Deni Masterson
foto: Mona Shafer Edwards / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tri od pet tada žrtava bile su članice Sajentološke crkve u kojoj je glumac od detinjstva, a druge dve glumice Krisi Karnel Biksler i Bobet Riales, bile su s njim u vezi. Optužnica na temelju svedočenja tri žene podignuta je 2020., a on je i tada, kao i 2017. tvrdio da je nevin.

“Od prvog dana poričem nečuvene optužbe protiv mene. Organi za sprovođenje zakona istražili su ove tvrdnje pre više od 15 godina i utvrdili da su neutemeljene”, izjavio je tada.

Ali to mu očigledno nije pomoglo. Dobio je najveću moguću kaznu za tu vrstu zločina, osuđen je na temelju svedočenja dve žene jer je ono od treće odbačeno. I dok su napastovane žene u sudnici slavile, njegova supruga, bivša manekenka Bižu Filips nije mogla da zaustavu suze. Par je u braku od 2011. godine, a tri godine kasnije dobili su ćerku Finu i porodica mu je podrška sve ove godine suđenja. Deni Masterson zaljubljen je u svoju ćerku i većina postova na njegovim društvenim mrežama bile su fotografije njegove mezimice.

Deni Masterson
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Osim života nesrećnih žena i njegove porodice, uništio je i karijeru. Osim u popularnoj seriji ‘‘Lude sedamdesete‘‘ koje su ga napravilezvezdom, glumio je u drugom nastavku popularnog filma ‘‘Betoven‘‘, dve godine glumio je i u sitkomu ‘‘Sibil‘‘ sa Sibil Šepard u glavnoj ulozi, igrao je još u raznim televizijskim projektima i filmovima, a poslednji veliki posao bila mu je uloga u Netfliksovoj humorističnoj seriji ‘‘The Ranch‘‘ uz Sema Eliotta, Eštona Kutčera i Eliša Kutberta. Nakon dve sezone, 2018. izbačen je iz serije zbog optužbi za silovanje.

Deni Masterson
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Na suđenju je bila i glumica Lea Remini, bivša pripadnica Sajentološke crkve koju je napustila 2013. koja od tada otkriva sve tajne te mistične organizacije. O sajentolozima je snimila dokumentarnu seriju ‘‘Leah Remini: Scientology and the Aftermath‘‘ i objavila bestseler memoare - "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology".

Ona je nakon izricanja presude posrnulom glumcu na svojim društvenim mrežama napisala: ‘‘Laknulo mi je što će ovaj opasni silovatelj biti izvan ulice i neće moći napadati i silovati žene uz pomoć sajentologije, kriminalne organizacije vredne više milijardi dolara koja je oslobođena od poreza.‘‘

Dodala je i kako je Deni Masterson više od dve decenije izbegavao odgovornost za svoje zločine u kojem ga je podržavala i štitila crkva, i da je presuda u četvrtak bila optužnica protiv crkve i njenog vođstva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs