DRAGANA MIĆALOVIĆ OTVORENO

DRAGANA MIĆALOVIĆ ČIM SE PROBUDI URADI 1 VAŽNU STVAR: Sa sestrama ima poseban odnos, a ovako su ih roditelji vaspitavali

Ona je glumica s dva fakulteta. Privatno je dobra ćerka, sestra i tetka, a smatra da nije realno da muškarac samo vadi novčanik, niti da je to njegova jedina uloga u životu.

Vip priča
14:39h Autor:
DRAGANA MIĆALOVIĆ ČIM SE PROBUDI URADI 1 VAŽNU STVAR: Sa sestrama ima poseban odnos, a ovako su ih roditelji vaspitavali
Foto: Ivana Savić/Objektivana

Najmlađa ćerka ugledne porodice Mićalović iz Leskovca sve je više tražena i dobija dobre uloge. Gledamo je u popularnoj seriji "Igra sudbine", kao i u brojnim pozorišnim predstavama. Uz majku, starije sestre Slobodu i Mirjanu, sestričine i zetove, Dragana Mićalović vodi izuzetno topao porodični život. Iako je javnost veoma zainteresovana za njene ljubavi, ona svoj privatni život ipak čuva za sebe. Kaže da je njena sudbina u božjim rukama, a na njoj je da pruži sve od sebe.

Dragana Mićalović
foto: Ivana Savić/Objektivana

Šta za glumca znači leto? Posao, odmor ili kombinaciju oba?

- Naš posao je takav da imamo i nemamo taj luksuz da baš biramo kad ćemo na godišnji odmor. Projekti se snimaju zimi i leti pa vam se nekad posreći da radite to leto, zavisi koliko ste dotad odradili. Nekad prosto ne stignete da se odmorite. Ali uvek se ugrabi nekoliko dana. Dešava se da smo ograničeni, kao što se trenutno zbiva, jer moramo da se sklanjamo sa sunca zbog nastavka snimanja. Kad sam radila epohu, sunce nije smelo da me vidi jer je nekad bilo nezamislivo da žene budu osunčane. A kad snimamo seriju po godinu dana, usledi pauza od pet-šest meseci kad ništa ne radiš. E, tad si slobodan - osim predstava, a i to nije svakog dana.

Šta radite kad ništa ne radite? Posvećujete li se porodici, prijateljima, izlascima?

- Izlaske sam prevazišla, to me više ne zanima. Ali nađem sebi aktivnost od sedam do 12 noću, da moja majka ne može više ni da veruje. Kad snimam cele nedelje pa dobijem slobodan dan, to su dani za poštu, plaćanje računa, kupovinu namirnica, sređivanje stana... Ono što volim da uradim za sebe jesu sport i treninzi. Tu ispraznim negativnu energiju i napunim se nekom srećom da sam sebi priuštila nešto dobro.

Dragana Mićalović
foto: Mirko Tabašević

Posećujete li majku redovno?

- Naravno, budim se s tim da prvo zovem nju, a javim joj se i pre nego što legnem. Nažalost, desi se da se ne vidimo po 10-15 dana jer takvi su nam poslovi, ne mogu kod majke da odem u ponoć. Zaređa se da toga ima mnogo, ali onda svaki slobodan trenutak posvetim njoj. Prijatelje skoro i ne viđam, postoje samo majka, sestre i njihova deca. Mada, deca sada imaju svoje aktivnosti pa se malo teže uklapamo. Majka je u penziji i uvek je tu. Kad god dođeš, sine, dobrodošao si. Uhvatim sebe da kad god imam neko nezadovoljstvo, teret, premor, uvek bežim kod nje. Tu mi je najsigurnije, kao da ništa na svetu ne može da mi se desi.

Štedite li majku nekih problema kako se ne bi sekirala?

- Kako da ne, kad god pomislim da ne treba da je opterećujem onim što me muči. Više se kriju veći problemi nego manji. Uglavnom pričamo o svakodnevnim dešavanjima, a ono krupnije sakrijemo, što nam ona zameri, jer kad-tad izađe na videlo. Malo se ljuti, želi sve da zna, ali razume. I ona je svoju majku štedela.

Dragana Mićalović
foto: Privatna Arhiva

Sa obema sestrama i svim sestričinama imate topao odnos. Postoje li stvari koje delite samo s jednom, a ostale s drugom sestrom?

- Svaki čovek je priča za sebe. Kad Boba snima, neću da je opteretim svojim problemima. Trudim se da gledam kad kome šta govorim. Takva sam da više ćutim i sama sa sobom delim ono što mi se dešava. Strogo pazim jer moje sestre imaju svoje porodice, decu, poslove, ne mogu toliko da se bave mnome. Isto tako i one mene štede. Prvo se ispričaju između sebe, pa onda to saopšte meni jer znaju da sam dosta osetljiva. U suštini, kod nas nema tajni. To je najlepše što su mama i tata uspeli da nas nauče. Na našim licima se i te kako vidi kad nešto nije u redu. Niko nikog ne može da prevari. Hvala bogu, samo smo jednom imali situaciju kad smo seli da se svi zajedno borimo s problemom. Zahvalna sam Gospodu što nas čuva od većih nedaća.

Obe sestre su porodične žene. Imate li vi želju da zasnujete porodicu?

- Naravno. Mi smo i vaspitavane u tom hrišćanskom, tradicionalnom i patrijarhalnom duhu da je porodica početak i kraj svega. Najlepša stvar za ženu je da bude majka. E sad, meni dosad nije došlo vreme, nije se namestilo kako treba. Verujem da hoće. O tome imam li ili nemam emotivnog partnera ne pričam za javnost. Desiće se onda kad mi bog to bude namenio.

Dragana Mićalović
foto: Nemanja Maraš

Izjavili ste jednom da žena treba da plati piće muškarcu. Kakva je to vrsta poruke?

- Ne. Mene su pitali da li žena treba da plati piće na dejtu. I, ja sam takva, pogotovo otkad zarađujem, da sam uvek od onih koji kažu: "Ja ću sve!"

Odakle predrasude da muškarac mora sve da plaća?

- Ma meni je već dosta toga šta ko mora! Ja sam to i rekla, ali nisu pustili: zašto je važno ko šta uopšte mora?! Divno je kad muškarac brine i želi da ugodi, ali valjda i ženu ispunjava da u nekom trenutku počasti muškarca. Eto, zaradila sam, sad želim ja! Potpuno mi je nevažno ko će platiti račun na sastanku. Čim sam počela da zarađujem, bilo mi je gušt da sve ja plaćam, svima. I drugaricama, i porodici... Najzad, nije ni realno da samo muškarac vadi novčanik. Ko tako misli, živi u zabludi. Nije to njihov jedini zadatak u životu.

Nastale su vrućine, gradovi su vreli, izlazi se noću. Mislite li da se žene doteruju zbog muškaraca ili drugih žena?

- Ne znam šta da odgovorim, nisam o tome ni razmišljala. Mnogo mi se dopada što iznova potvrđujemo da su naše žene najlepše i najnegovanije na svetu. Gde god da sam putovala, nigde nisam srela toliko lepih i sređenih žena kao kod nas. Prolazim ulicama i vidim da je svaka devojka uređena kako treba i to je prelepo.

Dragana Mićalović
foto: Privatna Arhiva

Oduzimaju li vama sređivanje, nega i održavanje izgleda mnogo vremena?

- Nedavno smo Boba, Mirjana i ja bile na nekom koncertu i imale smo malo vremena da se sredimo. Onda je Boba izjavila: "Bože, vidiš ti šta su brze promene kostima kod nas glumaca! Spremiš se za trinaest i po sekundi!" Te munjevite promene između scena mnogo su nas toga naučile. Ja se baš brzo spremim, ne treba mi mnogo vremena. Kao i svaka žena, imam problem šta obući, ali sam se istrenirala da to unapred mislim. Dok se spremam za spavanje, smislim šta ću i ujutru to obučem. Šminkam se neverovatnom brzinom, a profesionalni šminkeri kažu da to radim sjajno. Izvežbao me posao.

Postoji li odevna kombinacija koja ne može da omane?

- Crna haljina i crno odelo. S tim nikad nema promašaja.

(Stil/ Ljilja Jorgovanović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs