nove ljubavi

MARIJA VELJKOVIĆ NAKON EMOTIVNIH USPONA I PADOVA: Uživa u ljubavi s kolegom, a 1 stvar u tom odnosu joj je NAJVAŽNIJA

Sve dođe na svoje, tako da je poznata voditeljka našla sreću i mir pored muškarca koji je voli i razume. Porodica i prijatelji uvek su tu u teškim trenucima, a ona uživa u malim stvarima, za koje smatra da su najvažnije u životu.

Star look
Autor:
MARIJA VELJKOVIĆ NAKON EMOTIVNIH USPONA I PADOVA: Uživa u ljubavi s kolegom, a 1 stvar u tom odnosu joj je NAJVAŽNIJA
Poznata voditeljka Slagalice otkrila detalje iz privatnog života, Foto: Marija Radisavljević

Kako vreme prolazi, slavni deo ekipe "Slagalice", Marija Veljković, sve više izbija u prvi plan zbog svojih novih autorskih poduhvata. Lepa i nežna plavuša, rođena u Zaječaru i diplomirana glumica na beogradskom FDU, pažnju izaziva i svojom očigledno srećnom ljubavlju sa glumcem Rastkom Jankovićem. Iz prethodnog braka Marija ima troje dece, angažovana je u njihovom vaspitanju i vredno radi na svojoj karijeri. Ipak, i u njenom životu ima crnih oblaka...

Razgovaramo u trenutku dok ste u žalosti za ocem, poznatim ortopedom i primarijusom. Koliko ste, kao žensko dete, bili vezani za njega?

- Da, ja sam bila tatino dete. Ne mogu rečima trenutno da vam opišem kako se osećam. Prosto, kada izgubite nekog ko vam je toliko blizak ja shvatam da je to deo života, ali to mora da odleži i da se prihvati kao činjenica.

Kako prebrodite gubitak, šta vas malo vrati na svetliju stranu života?

- Znam da je sve to život - emotivni usponi i padovi, sreća, tuga, radost i smeh, ali dolazi i žalost. Svetlijoj strani života vas vrati ono što imate u životu. Evo, uzmite moj primer. Sa jedne strane imala sam roditelja koji je bio divan, brižan i uzor, najbolji deka na svetu. A sa druge strane imam moju decu, njih troje, koje treba da izvedem na put. E, to je najveća stvar u životu, da znate da imate ljude koji vas vole, ali i one o kojima pored te ljubavi treba da se brinete. I onda nema tu sedenja i čekanja, mora da se nastavi dalje.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević

Koliko ste angažovani oko svoje troje dece, Đurđa, Rose i Neve?

- Angažovana sam maksimalno zato što sam ih rodila. Ja sam im mama, oni su moja porodica. Kao i svaki roditelj, dajete sve od sebe da budete što bolji, najbolji u toj ulozi, da im pružite što više ljubavi i da im ništa ne manjka. Što se tiče angažovanja, živimo u popriličnoj ludnici, velikom gradu, pa je onda to žongliranje između škola, vrtića, treninga, glume, baleta, ekskurzija... Ne mislim da sam išta posebno u odnosu na bilo kog drugog roditelja u ovoj zemlji. Da postavite ovo pitanje bilo kome od njih, svi bi isto odgovorili.

Nakon razvoda, da li je period prilagođavanja novom početku bio stresan?

- Ne, stresno je bilo pre toga, sve dok se nismo rastali. Novi početak je bilo novitet samo zbog novog prostora. Deca su i dalje bila tu, uz mene, kuca takođe, roditelji u tom momentu isto tako, i onda se opet vraćam na ono: koga imate u životu? To je najvažnije.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević

U lepoj ste vezi sa glumcem Rastkom Jankovićem. Šta vam je najbitnije u muško-ženskim odnosima?

- Mnogo toga mi je bitno. Kad Rastko i ja pričamo o tome, shvatamo koliko je mnogo koloseka svakog ljudskog odnosa, pa i našeg. Šta mi je važno? U muško-ženskom odnosu važna je - hemija. To je broj jedan. Drugo su emocije, a treće je prijateljstvo. Moramo jedno drugom da budemo podrška i vetar u leđa. Jer, ne može veza da opstane bez svih ovih faktora, a ima ih mnogo. Kompleksni su to odnosi i verovatno su nama ženama u glavi kompleksniji nego muškarcima. Ali - važno je sve!

Da li ste uvek imali podršku svojih prijatelja? Kada čovek shvati ko mu je prijatelj?

- Shvatiš kada te se taj neko seti kad ti je teško. Uvek možete da nađete nekog da popijete kafu, da se družite... To je slično ljubavi: mora da postoje hemija, podrška i u prijateljstvima. Sve ono što sam pričala o vezama muškarca i žene važi i za prijatelje. Morate zaista da ih volite, da imate takvu relaciju u kojoj možete da se smejete i plačete zajedno. I, naravno, da vam se nađu onda kad je teško. Da vas bodre, podržavaju, daju vetar u leđa. Isto kao i partner.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević

"Slagalica", snimanje emisije, partner, troje dece... Sve traži puno energije. Kako je stvarate?

- Da, pored "Slagalice" idu mi još dve emisije: "Novi početak" je krenuo, a "Svadba iz mog kraja" će trajati još tri meseca. Troje dece, partner... Funkcioniše sve to. Obično kažem da smo mi žene multipraktici. Nema ničeg lošeg u tome da budete žena od karijere, i majka, i supruga, ili da imate ljubav u životu. Ja o sebi govorim. Nisam manje majka ili manje poslovna žena zato što trenutno imam sreće, pa sam našla ljubav. Niti sam manje žena ako imam troje dece. To jedno drugo ne isključuje i život je složen u tom smislu. Svako od nas ima više uloga. Pored toga što sam žena, majka i žena od karijere, ja sam i ćerka, prijateljica... U svemu tome treba naći pravu meru.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević

Na RTS ide već druga sezona vaše emisije "Novi početak". Kako je primljena?

- Pet meseci smo je snimali. Vredno smo radili, i to na temperaturama od plus 40 do minus pet stepeni. Ostale su nam da snimimo još dve od 16 emisija. Publika je zavolela ovu emisiju kroz prvu sezonu, verovatno zato što ima formu bajke. Jer, vi ljudima dajete novi dom, slobodu na selu, a tu i jeste sloboda. Još je tu i porodični posao od koga mogu da se izdržavaju i imaju bolje životne uslove. Nama se u drugoj sezoni rodilo deset beba! Nadam se da će druga biti bolja od prve!

Na koji način volite sebi da ugodite?

- Nisam komplikovana žena da sebi ugađam nekim velikim stvarima. Meni je ugođaj da Rastko i ja naručimo hranu kod kuće, isključimo telefone, gledamo film i da se smejemo. Ili da kod kuće upalim mirisnu sveću i gledam neku omiljenu seriju. To su momenti koji su moji. Jeste ugođaj otići na Maldive ili veliko putovanje, u veliki šoping... Ali važno je da uživate u nekim krucijalnim, malim stvarima, osećate mirise, gledate boje... Meni je milina da leti kod mame i tate gledam sa terase u sedam ujutru kako moj pas juri okolo, kao bez duše, po zelenoj travi. Treba da postanemo svesni tih malih stvari. U njima se krije sreća u životu.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević

Piše se o vašim estetskim korekcijama na licu. Da li je to stvarno važno?

- Ako je ženi važno, ako ona misli da će biti lepša i sigurnija u sebe ukoliko uradi neku estetsku korekciju, da bude lepo i kako treba, ja to podržavam u svrhu samopouzdanja. Ako ne - a postoje žene koje nisu pristalice toga, sad postoje mnoge metode za održavanje lepote, tretmani, ishrana, vežbanje... Ali mislim da je za izgled žene više važno ono iznutra: koliko je zadovoljna, pozitivna, ispunjena i srećna sa ljudima koji je okružuju. Koliko zračite pozitivnom energijom, važnije je od bilo kog tretmana ili estetskih zahvata.

Stil /Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs