ŽENE SU GA PROKLINJALE, A ĆERKU NIJE HTEO DA VIDI NI NA SLICI: Zavela ga je 8 godina starija i upoznala s đavolom

Životna priča Toma Kruza uzbudljivija je čak i od filma, a krije neverovatne detalje.

Vip priča
Autor:
ŽENE SU GA PROKLINJALE, A ĆERKU NIJE HTEO DA VIDI NI NA SLICI: Zavela ga je 8 godina starija i upoznala s đavolom
Životna priča Toma Kruza, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tom Kruz bio je tiha patnja žena širom sveta. Važio je za jednog od najpoželjnijih glumaca, a s godinama, njegov imiž najboljeg frajera je bledeo. Uskoro puni 61 godinu, a nije tajna da se podvrgavao određenim estetskim tretmanima kako bi se podmladio. Međutim, tragove starosti ne može da sakrije.

Čuveni glumac ostvario je karijeru vrednu divljenja, a za kratko vreme popeo se na tron i postao jedan od najuspešnijih glumaca Holivuda. Uprkos tome što se čini da mu je sve palo s neba, glumac je imao teške životne momente koji nisu uspeli da ga skrenu s puta.

Tom Kruz
foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Krenuo je od nule, radio kao portir i čistač, a onda se gotovo preko noći sve promenilo i zahvaljujući kultnom ostvarenju postao je najpopularnija i najveća zvezda Holivuda.

Nekada je radio za par dolara po satu, a danas se njegovo bogatstvo procenjuje na više od 350 miliona dolara, međutim, tokom svih ovih godina neretko se o njemu pisalo i zbog skandaloznog ljubavnog života i odluka kojima odavno upravlja ozloglašeni kult.

Tom Kruz
foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ženio se tri puta, bio u vezama sa nekima od najlepših žena na svetu, ostavljao i bio ostavljan, ali u nečemu je ostao dosledan. Njegova posvećenost sajentološkoj crkvi čiji je portparol i svakako najistaknutiji član, neraskidivo je vezana sa njegovim brakovima.

U crkvu ga je uvela prva supruga, glumica Mimi Rodžers, a preostala dva braka, sa Nikol Kidman i Kejti Holms, raspala su se upravo zbog velike posvećenosti sajentologiji.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Odrastanje u siromaštvu

Odrastao je sa tri sestre u veoma siromašnoj porodici, i veoma su se često selili. Otac je bio glava kuće, i kako je glumac kasnije pričao, često ih je zlostavljao.

"On je bio od onih osoba koja te, kada mu nešto krene naopako, prosto udari. Nešto nije bilo u redu sa njim, ne treba mu verovati i valja biti oprezan u njegovoj blizini", opisivao je Kruz narav oca kojeg je smatrao za siledžiju, kukavicu i trgovca haosa.

Kejt Midlton, Tom Kruz
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Tom je do 12. godine promenio 15 škola, a kada su se 1971. godine odselili u Kanadu, u predgrađe Otave, tu se prvi put susreo sa glumom. U školi je igrao u hokejaškom timu, a isticao se više svojom agresivnošću nego talentom. Kada je bio u šestom razredu, njegova majka rešila je da stavi tačku na porodičnu dramu, ostavi muža i vrati se sa decom u Ameriku.

13-godišnji tom je pored školskih obaveza imao i dodatne poslove, te je raznosio novine, a tada je intezivno razmišljao i o tome da postane sveštenik. Međutim, ovaj potez ga nije dugo držao, a kada ga je trener uhvatio da u 4. godini srednje škole pije pivo pred utakmicu, stavljena je tačka na njegovu sportsku karijeru. Srećom, tada kreće njegov put u svet glume.

Glumačku karijeru Tom Kruz započeo je početkom osamdesetih godina prošlog veka sporednim ulogama u nekoliko filmova, Beskrajna ljubav sa Bruk Šilds i Pobuna u vojnoj akademiji sa Šonom Penom, sve dok mu Maverik nije otvorio vrata A Liste Holivuda.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Ljubavni život

Glumac se ženio nekoliko puta, a zanimljivo je da se od svake žene razveo kada bi ona napunila 33 godine. Mnogi tvrde da je to morao da uradi zbog Sajentološke crkve. Naime, veruju da se svaka od njih našla na svojevrsnom testu koji je imao određeni rok. S obzirom da ni jedna od njegovih supruga nije ispunila kriterijume ove crkve, brak je morao da bude okončan.

Prema "New York Daily Newsu", 33 je značajan broj u sajentologiji i poznat je kao "Majstorski učitelj", a simbolizuje altruizam.

1 / 10 Foto: Profimedia

One su bile u braku sa slavnim glumcem:

Mimi Rodžers je bila u braku sa Tomom u periodu između 1987. i 1990. godine, a ona je i uvela Toma u sajentologiju i navela ga da odlaze na "savetovanje". To znači da "kvalifikovana" osoba iz sajentološke crkve postavlja pitanja paru i predlaže metode pomirenja bliske učenju te "crkve".

Nikol nikada nije postala sajentolog zbog čega je okarakterisana kao problematična, a šuška se da je to i dovelo do razvoda braka koji je trajao od 1990. do 2001. godine.

Usvojena ćerka Toma Kruza i Nikol Kidman dugo je skrivana od očiju javnosti, a nedavno smo pisali o tome kako ona danas izgleda. Slavni glumac sa usvojenom ćerkicom ima dobar odnos, međutim, za svoju biološku ćerku Suri koju je dobio sa Kejti Holms, nije hteo da čuje.

Nikol Kidman
Nikol Kidmanfoto: Profimedia

Tomova treća supruga, Kejti Holms, bila je sa njim od 2006. do 2012. godine, a u tom periodu su dobili ćerku Suri Kruz.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Neki izvori tvrde da je odnos sajentološke crkve prema deci bio uzrok razvoda Kejti i Kruza. Naime, kako je izjavila glumica Lea Remini, koja je izašla iz sajentologije, prema deci se u zajednici odnose kao da su odrasli, nema nikakve razlike.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs