lISA MARI PRISLI

NAPOKON JE OBJAVLJENO OD ČEGA JE UMRLA ĆERKA ELVISA PRISLIJA: Kada su ovo čuli njeni najbliži - DOŽIVELI SU ŠOK!

Uzrok smrti Lise Mari Prisli bio je šok za mnoge njene prijatelje.

Vip priča
Autor:
NAPOKON JE OBJAVLJENO OD ČEGA JE UMRLA ĆERKA ELVISA PRISLIJA: Kada su ovo čuli njeni najbliži - DOŽIVELI SU ŠOK!
Foto: Profimedia

Prošle nedelje je otkriveno da je jedino dete Elvisa Prislija umrlo od opstrukcije creva, saopštio je lekar iz okruga Los Anđeles.

Opstrukcija je bila rezultat uzrokovanih operacijom gubitka težine kojoj je bila podvrgnuta pre nekoliko godina, navodi se u izveštaju. Ali Lisa Mari, koja je imala 54 godine u vreme svoje smrti u januaru, nikada nije bila opasno gojazna, rekao je bivši prijatelj za stranicu Siks, dodajući:

„Kada ste ikada videli Lizu da izgleda kao da joj je potrebna operacija za smanjenje telesne težine? „Uopšte nije bila gojazna. Ne znam kakav bi joj doktor uradio ovu operaciju."

Liza Meri Prisli
foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Prijatelji su znali da je Lisa redovno koristila botoks i druge injekcije i manje kozmetičke procedure. Ali rekli su da ne znaju ništa o njenoj barijatrijskoj operaciji.

U mesecima koji su prethodili njenoj smrti, Lisa Mari je živela povučeno. Uvek je bila kod kuće, živela kao domaćica, ali je postala još povučenija nakon samoubistva njenog voljenog sina Benžamina u julu 2020. godine.

Međutim, prošle godine je izašla u javnost kako bi promovisala film Baza Lurmana „Elvis“, uključujući i svoje poslednje pojavljivanje na Zlatnim globusima, dva dana pre svoje smrti, gde je izgledala izuzetno mršavo i očigledno je bilo da je izgubila na težini.

Želela je da izgleda najbolje što može“, rekao je jedan njen prijatelj..

Džefri Avgustin, bivši sajentolog i privatni istražitelj, složio se sa ovim. (Lisu Mari je odgajala u sajentologiji njena majka Prisila, ali je navodno napustila crkvu 2014. nakon svađe sa vođom Dejvidom Miskavijadžom.)

Lisa Meri Prisli
foto: Profimedia

„Otišla je na hitnu dijetu da bi izgubila kilograme pre nego što se pojavila sa Bazom na crvenom tepihu i premijeri filma o Elvisu. Imala je finansijskih problema i nadala se da će publicitet filma povećati prodaju Elvisa“, tvrdi Avgustin, koja je bio u braku sa Karen de la Karijer, jednom od najviših crkvenih rukovodilaca do njenog odlaska 2010. godine.

De la Karijer je radio sa Lisom Mari jedan na jedan kada ju je Prisila predala crkvi na "savetovanje" sa 9 godina.

„Dobro je poznato da se ona i Prisila nisu slagale“, rekao je Avgustin za Pekdž Siks:

„U stvari, mislim da je tu bilo pravog animoziteta i Lisa Mari je negodovala što živi u njenoj senci kao i Elvisa.

Lisa Meri Prisli
foto: Profimedia

Lisa Mari je uvek imala problema sa svojom težinom. Ipak, priznao je: „Činjenica da je navodno umrla od barijatrijske operacije me je zaista iznenadila. Liza Mari je živela sa svojim bivšim mužem Denijem, ocem Bendžamina i njene ćerke glumice Rajli Kio, u svojoj kući u Kalabasasu kada je preminula. Izvori su rekli da je Liza Mari bila uzbuđena i da će početi da radi na knjizi o gubitku deteta i da je u svoj dom pozivala ožalošćene roditelje koji su takođe izgubili svoje dete.

Sarađivala je sa stručnjakom za tugu Dejvidom Keslerom, koji je takođe radio sa Ešli i Vinonom nakon samoubistva njihove majke, zvezde kantri muzike Naomi Džad u aprilu 2022.

Kesler je upoznao Lisu Mari nakon smrti njenog sina i rekao da ju je gubitak Bena „inspirisao da radi na tome da postane zagovornik onih koji se bore sa bolom“. Nakon njene smrti napisao je na Instagramu: „Želela je da razgovara sa mnom, ne zato što sam bio stručnjak za tugu, već zato što sam bio neko kome je takođe umrlo dete. To je postalo neverovatno prijateljstvo, ali tako funkcioniše tuga.”

Kesler je zapravo bila sa zvezdom vikend pre njene smrti u Grejslendu na proslavi 86. rođendana njenog pokojnog oca.

„Imala je bezbroj pozivnica za vikend, ali za nju su bile samo tri važne: da bude na proslavi rođendana njenog oca, da provede vreme na grobu svog sina i oca nakon što su turneje napustile Grejslend i da se sretne sa nedavno ožalošćenom majkom, rekao je Kesler.

Lisa Meri Prisli
foto: Profimedia

„Gledao sam kako Lisa Mari nežno razgovara sa ovom majkom slomljenog srca o tome šta da očekuje u danima nakon gubitka deteta. To ju je ovih dana najviše zanimalo, da pomaže drugima u tuzi.”

U trenutku smrti, Lisa Mari je takođe imala napetu bitku za starateljstvo nad njenim bliznakinjama Finli i Harper sa svojim četvrtim suprugom Majklom Lokvudom, što je izazvalo ogroman napor, rekli su njenu prijatelji.

„Imala je svoje izazove, ali se uvek suočavala sa njima“, rekao je Kesler: „Bila je u mom programu edukatora tuge i mnogi koji su je sreli i razgovarali sa njom nisu imali pojma ko je ona. Za njih je ona bila majka, čiji je sin umro i želela je da svoj bol pretvori u svrhu. „Ona je zajedno sa mnom vodila grupe za tugu u poslednje dve godine u svom domu za druge ožalošćene roditelje. Planirali smo da zajedno napravimo podkast o tuzi. Njena porodica, ljubav prema muzici, očuvanje očevog nasleđa i pomoć drugima postali su njeni prioriteti."

Na Elvisovom događaju, Kesler je dodao: „U subotu uveče smo sedeli na grobovima njenog oca i sina. Razgovarali smo o slomljenom srcu sa kojom je odrasla i o nedavnim razaranjima zbog smrti njenog sina. Pokazala mi je gde će jednog dana biti sahranjena. A ona mi je tada rekla: "Da, imam toliko toga da uradim".

Lisa Mari se žalila na bolove u stomaku danima pre smrti, rekli su izvori, a obdukcija je pokazala da je patila od bolova u stomaku nekoliko sati pre nego što se u njenom domu desio infarkt.

Lisa je hitno prebačena u bolnicu Vest Hils, gde je ponovo doživela srčani zastoj i nekoliko sati kasnije proglašena je mrtvom.

Lisa Mari se borila sa zavisnošću od opijata, ali njeni predstavnici zajavnost su demantovali glasine da je ponovo počela da koristi droge.

1 / 8 Foto: Profimedia

Pevačica je imala „terapeutske“ nivoe oksikodona u svom sistemu u vreme smrti, kao i opioidnog buprenorfina — koji se koristio za lečenje zavisnosti — i antipsihotika kvetiapina, prema njenom izveštaju sa obdukcije. Na obdukciji je navedeno da lekovi nisu doprineli njenoj smrti i da „nije bilo dokaza o povredi“, dodajući da se „način smrti smatra prirodnim“.

Komemoracija Lisi Mari održana je u januaru u Grejslendu, a ona je položena pored svog sina.

„Stvarno mi se dopala Lisa Mari“, rekao je Toni Ortega, novinar koji pokriva sajentološku crkvu. „Mislio sam da je odgajana u gotovo čudnim uslovima kao dete superzvezde".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs