SAZNAJTE VIŠE

SELENA GOMEZ PONOVO U CENTRU SKANDALA: Najbolja drugarica joj spasila život, a ona joj ovako vraća

Mnogi su primetili da slavna pevačica više ne spominje svoju najbolju prijateljicu koja joj je 2017. dala bubreg i spasila život.

Vip priča
Autor:
SELENA GOMEZ PONOVO U CENTRU SKANDALA: Najbolja drugarica joj spasila život, a ona joj ovako vraća
Foto: prinstcreen/instagram

Američka glumica Francia Rais, bivša najbolja prijateljica pop zvezde i glumice Selene Gomez koja je 2017. pop zvezdi bukvalno spasila život.

Kako? Dala joj je bubreg kad se Selena našla u situaciji opasnoj po život: zbog posledica autoimune bolesti lupus, glumici je pre šest godina pretilo otkazivanje oba bubrega. Tada su Francia i Selena bile najbolje prijateljice: toliko su značile jedna drugoj da su se prozvale sestrama.

Četiri godine starija Francia odlučila je da joj pomogne. Kada se pokazalo da je odgovarajući donor, Seleni je transplantiran njen bubreg. Nakon složenog operativnog zahvata, svet je obišla fotografija na kojoj prijateljice leže u svojim bolničkim krevetima jedna pored druge, držeći se za ruke.

Selena Gomez
foto: PictureGroup / ddp USA / Profimedia

Posle dugog oporavka, pop zvezda pričala je o Franciji u superlativima: nazivala ju je svojom spasiteljkom i darom s neba sve do 2022. godine, kada je naglo utihnula. U situacijama u kojima bi joj novinari nametnuli temu prekinutog prijateljstva, Selena je odbijala da priča.

Pet godina nakon transplantacije prijateljstva više nije bilo, a situaciju je odbijala da komentariše i američka glumica Francia, čija se karijera nije razvila kao Selenina (Francia je ostvarila zapaženu ulogu u filmu "Bring It On" iz 2006., bila je deo glumačke ekipe serije "The Secret Life of the American Teenager" ,a od 2022. glumi u sitkomu "How I met your father").

Selena Gomez
foto: Anthony Harvey for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je prošle godine prikazan Selenin dokumentarac "My Mind & Me" o njenoj borbi za fizičko i mentalno zdravlje - jer joj je nakon lupusa, dijagnostifikovan i bipolarni poremećaj - mladu ženu koja joj je spasila život, nije ni spomenula. Čak je u razgovoru za magazin "The Rolling Stone" u decembru 2022. godine, Selena Gomez hladno je izjavila: "Nikad se nisam uklapala u društvo slavnih, kul devojaka. Moja jedina prijateljica u zabavljačkoj industriji je Tejlor Swift".

Bolnu izjavu kojom ju je nekad bliska prijateljica javno povredila Francia je iskomentarisaka samo jednom riječju: "Zanimljivo". Nakon tog istupa, prijateljice koje su 2007. "kliknule" na dobrotvornom događaju u losangđeleškoj dečjoj bolnici (Selena je tada bila zvezda Diznejeve serije za mlade "Wizards of Waverly Place" dok je Francia predstavljala glumce ABC-jeve serije "The Secret Life of An American Teenager"), prestale su i da se prate na društvenim mrežama.

Imajući sve to na umu, jasno je zašto su američki mediji ovih dana eksplodirali kad su shvatili da je jedan radijski voditelj, tim više što je ovaj odmereno i sažeto, bez namere da optuži Selenu, otkrio šta se desilo u jednoj od najvećih svađa u američkoj zabavljačkoj industriji. Naime, pravog imena Renán Almendárez Coello, El Cucuy je otac Francie Rais.

Selena Gomez
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Rekao bih da se prekidi prijateljstva događaju kada su u pitanju ljubav, novac i slava", izjavio je i dodao da su se devojke posvađale kada je Selena počela da pije, iako zna da se radi o lošoj odluci u kojoj osoba s transplatiranim bubregom ili jetrom. Selena se, navodno, uz piće "lakše" nosila s bipolarnim poremećajem, lupusom, zlobnim komentarima Hejli Biber, supruge svog bivšeg, Džastina Bibera ali i svime što je na ovaj ili onaj način negativno uticalo na njen život.

El Cucuy je objasnio kako mu je ćerka rekla da Seleni "nije dala bubreg kako bi ova mogla da pije". Šteta koju alkohol čini transplantiranom organu nemerljiva je. Prečesto posezanje za čašicom osobe koja je primila organ donorima je, najblaže rečeno, uvredljiva. Selena je, pak, kritiku doživela kao uvredu i brutalno je izbacila iz svog života svoju dugogodišnju prijateljicu, prenosi TMZ.

S druge strane, zvezda serije "Only murders in the building" opovrgavala je navode da je uprkos svemu što je prošla, sklona "cuganju". Ipak, i dalje odbija da priča o Francie Rais. Njena nekadašnja BBF takođe nije želela da priča o ovoj nezgodnoj temi. Istup radijskog voditelja El Cucuyja donekle je osvetlio taj slučaj i dao naslutiti koji je pravi razlog prekida dugogodišnjeg prijateljstva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs