KERI RASEL

KADA JE OSTAVILA MUŽA SVI SU KRIVILI NJENOG KOLEGU, A DANAS SU SREĆNIJI NEGO IKAD: Životna priča Keri Rasel

Keri Rasel sada ponovo gledamo na malim ekranima i to zahvaljujući novoj seriji u Netfliksovoj produkciji "Diplomat".

Vip priča
Autor:
KADA JE OSTAVILA MUŽA SVI SU KRIVILI NJENOG KOLEGU, A DANAS SU SREĆNIJI NEGO IKAD: Životna priča Keri Rasel
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je satima čekala na audiciju kada je prvi put otišla na kasting za "The All New Mickey Mouse Club" i to čak u Kolorado, nije ni sanjala da će joj upravo ta uloga otvoriti vrata i da će od 15-te godine neprestano snimati, uglavnom hitove.

"Bila sam jedno od 19 dece, odrasli su tu bili nevažni. Bilo je to divno, nevino iskustvo glume." Ali trenutak koji joj je zaista promenio život i zbog kojeg je njena kovrdžava kosa postala prepoznatljiva bila je uloga u tinejdžerskoj seriji "Felisiti", koja se prikazivala od 1998. do 2002. godine i uz koju su odrastale generacije.

A ako se pitate kako je sve počelo, onda se moramo vratiti u 1976. godinu, tačnije na 23. marta, kada je u Kaliforniji rođena Keri Lin Rasel, ćerka domaćice Stefani Stivens i izvršnog direktora u "Nissan Motorsu" - Dejvida Rasela.

Keri Rasel
foto: Profimedia

Detinjstvo joj je obeležilo odrastanje sa starijim bratom Todom i mlađom sestrom Džuli, a selili su se iz grada u grad zbog očevog posla.

Gluma je bila ono u čemu je pronalazila svoje utočište, a nakon "The All New Mickey Mouse Cluba", 1992. se pojavila u hit filmu "Draga, povećao sam decu". Mnogi je se sećaju i kada je 1994. godine snimila spot za Bon Džovijev hit "Always", ali njen trud i talenat nagrađeni su tek ulogom u seriji "Felisiti", za koju je osvojila Zlatni globus.

Mnogi se sećaju i njene uloge u seriji "Amerikanci", u kojoj je glumila špijunku KGB-a u Sjedinjenim Državama tokom Hladnog rata, a zahvaljujući njoj upoznala je i sadašnjeg supruga, glumca Metjua Risa, s kojim je dobila sina Sema Evansa.

Keri Rasel
foto: Profimedia

"Zaljubili smo se na snimanju i bilo je seksi i zabavno, ali isto tako bilo je problematično. Osim što smo zajedno glumili, on je i režirao nekoliko epizoda, među ostalima i one u kojima sam bila u stvarnosti trudna, a on je poželeo da odradim ono što je zamislio. Sećam se da sam mu rekla da ću probati da uradim ono što mogu."

Pre njega bila je sedam godina u braku sa Šonom Derijem. Za njega se udala na Dan zaljubljenih 2007. godine i dobila dvoje dece - sina Rivera i ćerku Vilu Lou - a pojedini mediji, kada je došlo do razvoda, prikazali su upravo velškog glumca Metjua Risa kao glavnog krivca.

Keri Rasel
foto: Profimedia

Malo je poznato da je Keri nakon završetka snimanja serije "Felisiti" napravila pauzu od glume.

"Snimali smo po celi dan, a kada snimate takve serije, imate samo dva meseca pauzu godišnje. Snima se po 20 do 24 epizode, zbog čega na setu provodite 17-18 sati svaki dan. Zbog toga sam propustila velik deo svog odrastanja, i zato sam uzela ušteđevinu i iznajmila stan u Njujorku da bih bila blizu svojih prijateljica."

Keri Rasel
foto: Profimedia

"Nisam želela da glumim jer sam zbog toga propustila mnoge možda bezvezne stvari - rođendanske zabave, izlaske u klubove, ali i prilike da se napijem i hodam pijana kući po snegu. I upravo sam to nekoliko godina radila u Njujorku. Lutala sam unaokolo, slušala emotivnu tinejdžersku muziku, čitala knjige i samo zbog toga sam i dalje u poslu", izjavila je u jednom intervjuu.

Kada govori o odlascima na dodele nagrada, na koje je često išla i vraćala se s sa trofejem u rukama, kaže da je posebno zabavlja odevanje skupocenih haljina, ali i činjenica da su svi lepi i doterani.

"Sve je tako lepo. I pravljenje frizure i šminkanje i zamišljanje da ćeš izgledati mnogo bolje nego što stvarno izgledaš, ali istina i stvarnost nakon svega je da uprkos svemu tome i dalje izgledaš "nekako čudno". Odmah počneš da se znojiš dok oblačiš haljinu i sam sebi govoriš da ovo ne izgleda onako kako si mislio da će izgledati. Stojiš pred stotinama fotografa, oni te slikaju, a jedino što tada možeš da misliš je da li praviš face, da li stojiš kako treba, da li se nazire znoj koji osećaš da se sliva, da li ti se vide bradavice."

Keri Rasel
foto: Profimedia

A ono zbog čega je posebno uzbuđena poslednjih dana njen je novi projekat - Netfliksov "Diplomat", čija je premijera bila 20. aprila. Kako je rekla, scenario ju je odmah "kupio" i ona jednostavno nije mogla da odbije takvu ponudu.

Serija od osam epizoda u fokus je stavil novoizabranu američku ambasadorku u Velikoj Britaniji i u nju iz Netfliksa polažu velike nade da bi se ponovo uzdigli po gledanosti. Kritičari je već opisuju kao spoj "Domovine" i 'Državne sekretarice", a da li su daleko od toga, odlučiće gledaoci. Keri Rasel se odlično snašla u priči o ženi koja je bačena u vatru i kojoj je dat posao koji ne želi, s odgovornostima za koje nije kvalifikovana.

Iako su kritičari imali neke zamerke već na prvoj epizodu Keri suvereno vlada po poslednjim merenjima kada je ovaj striming servis u pitanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs