proslavila 57. rođendan

ŽENA PRIRODNE LEPOTE I NEVEROVATNOG SEKSEPILA: Turbulentno odrastanje i uloga koja joj je obeležila i privatan život!

Glumica Dajan Lejn proslavila se u romantičnim dramama, a ljubavni život u stvarnom životu nije daleko od onog koji je odigrala i na velikom platnu.

Vip priča
Autor:
ŽENA PRIRODNE LEPOTE I NEVEROVATNOG SEKSEPILA: Turbulentno odrastanje i uloga koja joj je obeležila i privatan život!
Dajan Lejn, Foto: Profimedia

Američka glumica Dajan Lejn na sceni je već dugi niz godina, a dama koja je debitovala na velikom platnu sa samo 14. godina, ovih dana slavi 57. rođendan. Jedna je od retkih žena Holivuda uz koje se ne veže baš nikakav skandal. Uspela je čak da odoli i plastičnim operacijama i da zadrži svoju prirodnu lepotu.

DOŠLA SA SELA, SVOJOM LEPOTOM OČARALA CEO SVET: Životna priča najlepše tinejdžerke ikad - Dženi Gart! (FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Dajan Lejn je odrasla u Njujorku uz majku Kolin Li Farington koja je bila pevačica u noćnim klubovima i Plejbojev model i žena Bartona Judžina Lejna, učitelja glume koji je radio kao taksista i profesor na fakultetu. Njenu roditelji su se razveli kada joj je bilo 13 pa se sa majkom se preselila u Meksiko jer je ona imala starateljstvo nad njom. Ipak, otac je kasnije preuzeo starateljstvo nad Dajan pa se vratila u Njujork. Većinu vremena živeli su u raznim hotelima a noći je provodila sa ocem dok je taksirao.

ŽIVOTNA PRIČA AMERIČKE IKONE - DŽOAN DIDION: Izgubila muža i ćerku u dve godine, uprkos teškoj bolesti doživela starost!

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Kada je imala 15 godina odlučila je da se emanciira pa je otputovala u Los Anđeles s glumcem i prijateljem Kristoferom Atkinsom, s kojim je glumila u filmu "Child Bride of Short Creek" iz 1981. Jednom je prilikom lepa glumica je rekla kako je bila dosta neodgovorna i nije shvatala šta sve može da pristekne iz njenih tada nepromišljenih odluka.

DOVOLJNO JE BILO DA POGLEDA MUŠKARCA I ON BI BIO NJEN: Neverovatna životna priča najlepše glumice 70-ih! (FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Ubrzo se vratila u Njujork gde je krenula u srednju školu i živela je s prijateljevom porodicom. Majka ju je malo nakon toga otela i odvela u Džordžiju, ali ona i otac su kasnije pokrenuli protiv nje sudsku parnicu pa je uspela da se vrati u Njujork. S majkom zbog svega toga nije razgovarala tri godine, ali su se vremenom pomirile.

Popularna glumica proslavila se romantičnim dramama koje su osvajale nežniji pol, a u dva filma je glumila s miljenikom žena, Ričardom Girom, "Ljubav u Rodanteu" i "Neverna žena". Dobila je i brojna priznanja za svoj rad, a romantični filmovi postali su joj s godinama zaštitni znak, iako se propbala u raznim žanrovima.

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Dajan Lejn iza sebe ima dva braka. Šest godina je bila u braku s glumcem Kristoferom Lamberom s kojim je dobila ćerku Eleanor, a ona je krenula njihovim stopama i bavi se glumom. Drugi Dajanin muž bio je kolega Džoš Brolin sa kojim je bila u braju od 2004. do 2013. godine. Navodno, razlogo nihovog razvoda je bila njena prevara.

Lejn je vrlo misteriozna kada je reč o njenom privatnom životu i jako govori javno o svojim vezama. Poslednjih godina se ne zna da li se ponovo zaljubila, a na svako novinarsko pitanje o ljubavi uspešno izbegne odgovor.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs