danas ima 45 godina

Glumica nežne lepote na koju su muškarci 90-tih sekli vene: Životna priča Bojane Maljević! (FOTO)

Glumica Bojana Maljević opčinila je tadašnju javnost kada se pojavila u filmu Bulevar revolucije, a potom i u seriji Otvorena vrata.

Vip priča
Autor:
Glumica nežne lepote na koju su muškarci 90-tih sekli vene: Životna priča Bojane Maljević! (FOTO)
Scena iz filma "Ni na nebu ni na zemlji", Foto: Printscreen Youtube / I.GAVRILOvic Princip

Bojana Maljević je poznata srpska glumica koja se poslednjih godina, sa podjednakim uspehom, bavi i produkcijom.

Vlasnica je producentske kuće Monte Royal Pictures International. Osnivač je i urednik nacionalne televizije za decu i mlade ˝Happy TV˝. Tečno govori engleski i nemački jezik.

Najlepše Srpkinje svih vremena: 26 žena neprikosnovene lepote! (FOTO)

Rođena je 28. maja 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u rodnom gradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Prvu ulogu imala je već sa šest godina u TV serijalu ˝Serija o bojama˝. Kasnije je igrala u mnogim TV serijama, mada je široj publici najpoznatija po roli u veoma popularnoj seriji ˝Otvorena vrata˝. Pored filmskih i televizijskih uloga, igrala je i u nekoliko pozorišnih komada na beogradskim scenama.

Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)

Bojana Maljević, tako reći, potiče iz filmske porodice. Njen otac, Bojan Maljević, je poznati producent, a mlađa sestra, Ana, je takođe, glumica.

Voleli su se do bola, njegovo neverstvo nije oprostila: Neverovatna ljubavna priča Marine Abramović i Ulaja! (FOTO)

– Kad pomislim na detinjstvo, naizmenično mi se ređaju slike dvorišta kuće u kojoj sam rođena, mame kako me nosi na rukama, tate koji se zajedno sa mnom spušta sankama niz beogradsku Crnotravsku ulicu… Često mi u sećanje dolazi scena kako sa sestrom čekam u redu za ljuljašku, stari bračni roditeljski krevet pun stripova – rekla je u jednom intervjuu.

Bojana Maljević osvojila je 1987. godine debitantsku nagradu na Filmskom festivalu u Nišu za ulogu u lmu ˝Lager Niš˝. Za film ˝Bulevar revolucije˝ je 1992. godine dobila nagradu za glavnu žensku ulogu na Filmskim festivalima u Nišu i Herceg Novom. Na istim manifestacijama je 1994. godine nagrađena za glavnu žensku ulogu u filmu ˝Ni na nebu, ni na zemlji˝.

Životna priča Jelisavete Karađorđević: Srbija je prezrela, preživela pravu golgotu!

Osvojila je i povelju na Filmskim susretima u Nišu za najbolju žensku ulogu u filmu ˝Nož˝.

Od najranije mladosti je morala da se brani od udvarača. Jednom prilikom je izjavila:

– Više sam smišljala kako da odbijem muškarce, nego na koji način da zavedem simpatiju. Ali imala sam slobodu izbora, a bez toga nemate ništa.

Bojana Maljević je dugo bila u braku sa rediteljem Bobanom Skerlićem za kojeg se udala kada je imala samo 21. godinu. Imaju dva sina – Luku (23) i Nikolu (18). Glumica pokušava da sa svojom decom uspostavi potpuno otvoren odnos i nastoji da bude upućena u sve njihove dileme i probleme. Kao savesna majka, čini sve da i teme kojima se bavi u svojim filmovima budu u nekoj vezi sa njenom decom.

Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična! Životna priča Ruške Jakić! (FOTO)

- Skoro svaki moj izbor u poslu na neki način ima veze sa mojom decom, odnosno sa fazom odrastanja u kojoj se nalaze. Dok su bili mali bavila sam se programima za sasvim malu decu. Sada biram teme koje su intrigantne za njihovu tinejdžersku generaciju - iskrena jeBojana Maljević.

Nakon trinaest godina braka, glumica i njen suprug doneli su odluku da se privremeno razdvoje. Boban Skerlić se iselio iz njihovog zajedničkog stana, ali su supružnici ostali u korektnim odnosima. Bojana Maljević je tada izjavila:

- Skerla i ja se još uvek volimo. On je prva osoba koju bih pozvala da se nađem u nekoj nezgodnoj situaciji, da mi nešto zatreba ili me zaboli. Dugo smo razgovarali i tražili novi model funkcionisanja kako bismo napravili korak nabolje. Odlučili smo da se razdvojimo. Skerla se iselio iz stana u kome sam ostala da živim sa sinovima. To je bio process, rezultat dogovora, nikako brzopleta odluka zasnovana na trenutnoj lošoj emociji.

Onda je usledilo pomirenje, par je proveo romantičnih mesec dana u porodičnoj kući u Rosama, kod Herceg Novog. Tada su shvatili da se i dalje vole te su odlučili da svom porodičnom životu pruže novu šansu.

Premda je protekle jeseni bila u žiži interesovanja publike zbog velikog povratka u javnost domaćom serijom “Dug moru”, čiji je kreator i producent, Bojana Maljević nije previše otkrivala o dešavanjima u svom privatnom životu. U fokusu je bio hvaljeni projekat, a Bojana je odavala utisak srećne osobe koja je umorna ali i veoma zadovoljna postignutim rezultatima.

Ipak, kako stvari stoje, imala je dobre razloge da pitanja na temu porodičnih dešavanja izbegava, a mi imamo saznanja da je Bojana doživela raspad bračne zajednice sa rediteljem Slobodanom Skerlićem nakon više od dvadeset godina braka.

Drama se, nažalost, ponavlja Bojani i Bobanu ali ovog puta, kako upućeni prijatelji bivšeg para priznaju, izgledi su daleko manji da taj brak dobije i treću šansu. Slobodan već neko vreme ne živi s Maljevićevom, a ona izbegava da o njemu govori čak i sa bliskim ljudima. .

– Na svom životnom putu, s dvoje dece, uz preveliku odgovornost koju sam rano stekla i ponela na leđima teret koji se teško nosi, moralo je da se desi i to: da na određene stvari, pojave, ljude, dešavanja, ponekad postajem santa leda. To je način da preživim sve nepravde u društvu, ali i one koje su nanete meni i mojoj porodici – odsečno je rekla Bojana.

Zbog predivne dece Bojana se nikada nije pokajala što je bila sa Bobanom.

- Učim od sinova, svakog dana. Neću da navodim primere, da ih hvalim, jer znam da oni ne bi voleli da to čitaju u medijima. Samo ću reći da sam presrećna što imam sinove kakvi su Luka i Nikola. Velika je čast, još uvek nesaglediva, biti njihova majka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs