Životna priča

Sve što niste znali o Moniki Beluči (55): Još se nada pomirenju sa bivšim mužem!

Punim imenom Monika Ana Maria Beluči rođena je 30. septembra 1964. godine u Čita di Kastelu, u Italiji kao jedino dete u porodici

Vip priča
Autor:
Sve što niste znali o Moniki Beluči (55): Još se nada pomirenju sa bivšim mužem!
Foto: Profimedia

Njen otac je bio vlasnik kompanije za transport, a majka slikarka, koja je većinu vremena provodila kući. Monika je već sa trinaest godina počela da se bavi modelingom, kako bi plaćala svoje školovanje. Do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene te se počela pojavljivati na naslovnicama magazina, kao što su El i sarađivati sa brendovima kao što su Dolče i Gabana.

Do 1992. godine počela se pojavljivati i na velikom platnu, a jedan od prvih filmova je bio Drakula (1992). Svoj talenat je nastavila pokazivati u filmovima kao što su Apartman (1996.) i Malena (2000.) a u 2003. godini se pojavljuje u hitovima Matriks Reloaded i Matriks Revolutions.

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Udala se za fotografa Klaudija Basa 1990. godine, ali su se razveli nakon četiri godine. Nakon što je radila na nekoliko italijanskih televizija, kao i glumila u filmovima, Beluči se predstavila američkoj publici sa filmom Drakula 1992. godine. Geri Oldman igrao je legendardnog vampira, a Beluči je imala malu ulogu njegove supruge. Četiri godine kasnije, odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu Apartman.

Ubrzo je došla do holivudskih uloga, kao i do europskih filmova. Glumila je u brojnim filmovima, ali najzapaženija uloga joj je bila u Malenoj. Po toj ulozi je ostala najprepoznatljivija. Dve godine kasnije, Beluči je glumila sa tada već svojim mužem u akcijskoj drami, Pakt sa vukovima.

U filmu Stradanje Hristovo glumila je Mariju Magdalenu, a nakon toga glumila je i sa brojnim poznatim glumcima, kao što su Kijano Rivs, Mel Gibson, Met Dejmon. Sa Denijelom Kregom glumila je u novom nastavku Bondove devojke, a sa De Nirom u Godinama ljubavi 2011. godine.

Kada je trebala dobiti ulogu u Spektru, rekla je režiseru Sem Mendesu da će on biti heroj među ženama ako angažuje upravo nju, jer je pravi seksepil u mislima, mašti, a ne u godinama i telu. Tako je postala i najstarija angažovana Džejms Bondova devojka.

U filmu Apartman, upoznaje Vincenta Kasela, sa kojim glumi, a nakon nekoliko godina su se venčali. Dok su bili u braku, Vincent i Monika živeli su u odvojenim stanovima, kako ne bi upali u rutinu i postali navika jedno drugom. Uprkos tome razveli su se 2013. godine.

Razvodom od Vincenta nakon trinaest godina braka, shvatila je da ne zna šta da radi sada sama, ali isto tako naglasila je kako ljubav ne poznaje razvod te kako će se oni možda nekad i sresti i pomiriti.

Nikada se nije bojala da uraditi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa trideset i devet i četrdeset i pet godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

Dva puta je nagrađena italijanskim zlatnim globusom 1998. godine i 2005. godine. U 2014. godini Beluči je igrala glavnu ulogu u filmu Čudo koji je osvojio Grand Pri u Kanu. Govori tečno italijanski, francuski, engleski i farsi. Jedna od njenih poslednjih uloga bila je u filmu "Ljubav i rat" sa Emirom Kusturicom.

Jednom je izjavila kako bi radije volela da gleda svoje unuke kad ostare, nego filmove koje je snimila, jer će je to ispunjavati duhovno. Nikada nije imala plastične operacije, ali je nebrojeno puta bila na naslovnicama magazina i proglašavana za jednu od najseksepilnijih žena na svetu. U toku obe trudnoće pozirala je na naslovnicama časopisa skrećući na taj način pažnju svim majkama i ženama da zavole i prihvate svoja tela.

Prema njenim rečima film Malena opisuje njen život i u njemu se najviše pronašla i ostvarila. Izjavila je kako ženska lepota može biti problem u dva slučaja. Prvi ako je nema, a drugi ako ne postoji ništa osim lepote.

U dokumentarnom filmu Veliko pitanje, govorila je o filmu Hristova Pasija, gde je izjavila: "Ja sam agnostik, uprkos tome što poštujem religiju i zanimaju me. Ako postoji nešto u šta verujem, to je onda misteriozna energija, ona koja pokreće okeane tokom plime, ona koja ujedinjuje prirodu i ljudska bića."

Nikada nije bila sklona melanholiji, a za sebe je govorila da živi u sadašnjem trenutku, jer je on sve što ima. Uvek je isticala kako voli sebe, ne zbog svoje lepote, već zbog toga što se nosi sa svim svojim vrlinama i manama koje voli jednako. Vreme je nije promenilo, ali joj je zato bilo glavni neprijatelj u životu, često je navodila.

Poredila je to sa jabukom, koju nakon nekog vremena izgrizaju crvi, što se prema njenom mišljenju dešava i sa životom.

I danas zrači samopouzdanjem i zavodi milione muškaraca širom sveta, kao što je radila u filmu Malena, ali u suštini nije takva. Upravo zato je i prihvatala snažne uloge žena u filmovima, kako bi zapravo glumila nešto što u stvarnom životu nije.

Na kraju, Monika je baš kao većina žena, sa glavnim adutom, koji često ističe, a to je crveni ruž. S njim svaka žena može vladati svetom, čak i ako nije samouverena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs