Intervju

Nada Macura za Stil: Ako želite da budete negovane i mladolike, vodite računa o ovome!

Najpoznatija doktorka u Srbiji navodi da su san, šetnja i zdrava ishrana pravi put do zdravlja i mladolikog izgleda
Celebrities
17:56h Autor:
Nada Macura za Stil: Ako želite da budete negovane i mladolike, vodite računa o ovome!
Foto: Jelena Vučetić

Danas u Srbiji niko ne može zamisliti jutro bez naše poznate doktorke Nade Macure, koja nam uvek bez greške daje prave savete za brigu o sopstvenom zdravlju i pravilnoj nezi.

Za portal Stil o zdravlju, stilu, modi i lepoti iskreno govori doktorka Nada:

Šta bi jedna žena od stila trebalo da poseduje?

Vidim da su poslednjih godina pravi hit uske pantalone, međutim u poslednje vreme italijanski časopisi opet u modu vraćaju široke pantalone. Ja sam to odmah prihvatila i oduševljena sam. Mislim da svaka devojka mora da ima jedne klasične široke pantalone, može i crne koje će kombinovati sa belom košuljom. Sako ne sme da zaboravi, jer on daje celoj pojavi dozu elegancije. Ja sam uvek za crno-bele kombinacije, jer mislim da je to nešto što nikad ne izlazi iz mode.

Osim toga, detalji su najvažniji. Prava dama od stila uvek pazi da ima neki detalj koji je izdvaja od drugih. Mala crna haljina je nešto što svi savetuju da devojka mora da ima u svojoj garderobi, ali valja imati i tu malu haljinicu koja vam dobro stoji, i u drugim bojama, zašto da ne?!

Doktorka Nada Macura otkriva: Ovaj napitak je vitaminska bomba za organizam! (RECEPT)

Foto: Kurir / Zorana Jevtić
Foto: Kurir / Zorana Jevtić
Kako vi održavate svoj dobar stil i izgled?
Zbog prirode mog posla, primorana sam da ustajem rano, pa se trudim da taj propušteni san nadomestim kad god mogu. Ne idem na skupe tretmane kod kozmetičarki. Negujem se najjednostavijim kremicama koje odgovaraju mojoj koži. Vodim računa da imam najkvalitetniju šminku. Tečni puder, puder u prahu, maskara i šminka za oči uvek moraju da budu najkvalitetnije kako ne bi oštetile kožu oko očiju, već kako bi je zaštitile.

Gde god mogu idem pešice i to je jedan vid rekreacije. Pijem dosta tečnosti, obožavam čajeve. Moj cilj je da izgledam pristojno, jer jedan doktor mora tako da izgleda. Doktor mora da svojim pacijentima bude primer, a ne da se zapusti, pa da neko kaže: "Vidi ga, kako se zapustio!"

Da li možda koristite neke narodne lekove?

Ne. Do sada mi nisu bili potrebni, ali što da ne ako mi se ukaže prilika. Jedino mogu da kažem da mnogo jedem limun i da dosta pijem čajeve. Slušam svoje telo i shodno tome pijem vitamine koji su mi potrebni.

Trenutno isprobavam novu dijetu, ne zbog izgleda, već zbog zdravlja. Kao kardiolog želim da povedem više računa o stanju svog organizma i to svako mora da uradi.

Iva Štrljić za Stil: U ljubavi ne mora sve da se objasni, mora samo da se oseća! (FOTO)

Foto: Jelena Vučetić
Foto: Jelena Vučetić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs