U sred noći

Bolesnik napao kraljicu Elizabetu: Nabaviću pištolj, vratiću se kad to najmanje očekujete!

Samo dan pre incidenta napadača su pustili sa psihijatrijskog odeljenja, gde je bio na lečenju. Navodno godinama boluje od akutnog mentalnog poremećaja
Celebrities
05:42h Autor:
Bolesnik napao kraljicu Elizabetu: Nabaviću pištolj, vratiću se kad to najmanje očekujete!
Foto: AP / Gareth Fuller

"Nabaviću pištolj. Budite sigurni da ću se vratiti kad se tome najmanje budete nadali. Odbraniću i naciju i sebe od vas", vikao je Danijel Šian (22) obezbeđenju koje ga je uhvatilo dok se peo na južnu ogradu Bakingemske palate.

Evo gde kraljica Elizabeta živi: Zavirite u raskoš Bakingemske palate! (VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rastrojeni mladić je usred noći hteo da provali u rezidenciju engleske kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta (90) u to vreme nije bila u palati jer je ranije tog dana bila u službenoj poseti dvorcu Vindzor. Njen unuk, princ Vilijam (34), supruga, vojvotkinja Kejt Midlton (34), i njihovo dvoje dece, Džordž (3) i Šarlot (1) takođe nisu bili u palati, ali kraljevska porodica odmah je pojačala obezbeđenje.

Ne sme da pisne od kraljice: Elizabeta se drala na Vilijama pred celim svetom! (VIDEO)

Danijel je već sledećeg jutra završio na londonskom sudu. Ispostavilo se da su ga samo dan pre incidenta pustili sa psihijatrijskog odeljenja, gde je bio na lečenju. Navodno godinama boluje od akutnog mentalnog poremećaja.

"Nije bio pri sebi dok su mu čitali optužnicu. Proverili smo njegove lične podatke, ali ne znamo ima li porodicu. U evidenciji nemaju ni njegovu adresu, pa je nemoguće isključiti činjenicu da je možda i beskućnik", rekao je engleskim medijima izvor blizak sudu. Danijela su zadržali u pritvoru, gde će biti pod lekarskim nadzorom. U palatu je u avgustu pokušao da provali pijani muškarac, a u maju su blizu rezidencije uhapsili i osumnjičenog za ubistvo.

Kejt Midlton izbrisana iz kraljevske porodice: Fanovi šokirani, Bakingemska palata priznala!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs