KO ĆE BITI NOVA BOND DEVOJKA? Najseksiilnija uloga ikada proslavila je mnoge glumice 90-ih uz neprikosnovenog agenta 007

Potraga za narednom Bond devojkom se nastavlja sada kada je poznato ko će biti sledeći agent 007, a evo koga je proslavila ova uloga 90-ih

Celebrities
KO ĆE BITI NOVA BOND DEVOJKA? Najseksiilnija uloga ikada proslavila je mnoge glumice 90-ih uz neprikosnovenog agenta 007
Foto: Lisa OConnor/AFF-USA.com / PA Images / Profimedia

Prošlog meseca otkriveno je da je Aronu Tejloru Džonsonu formalno ponuđena jedna od najprestižnijih uloga u Holivudu, ali žiri još uvek ne zna ko će igrati glavnu damu u novom filmu o agentu 007.

Snimanje novog filma o Džejmsu Bondu počeće ove godine, ali još uvek traje potraga za sledećom seks bombom, odnosno novoj Bond devojci.

Priča se da su zvezda Netfliksa Mišel Kigan i voditeljka Ostrva ljubavi Maja Džama, obe jake kandidatkinje za ulogu Bond devojke, prema kladioničarima.

Ikonična uloga je videla mnoga poznata lica tokom godina, a devedesetih su tu ulogu igrale neke od najboljih svetskih glumica.

Tajni agent decenije bio je Pirs Bronsan, koji je glumio Džejmsa Bonda i pored sebe uvek imao mnoštvo lepih dama na malom ekranu.

Prisetimo se nekih od najseksepilnijih Bond devojaka devedesetih.

Famke Jansen je igrala rusku lošu devojku Kseniju Onatop, pilota borbenog aviona i nemilosrdnog ubicu.

Famke Jansen
foto: Profimedia

Ovo je bila probojna uloga holandske glumice koja je katapultirala njenu karijeru do međunarodne slave.

Nakon Zlatnog oka, sada 59-godišnjakinja je nastavila da glumi u "Citi of Industri" i poznata je po svojoj kultnoj ulozi Džin Grej u filmskoj seriji X Men.

Slavna glumica se pojavila u hit TV seriji Kako se izvući sa ubistvom, pa čak i u blokbaster hitovima poput Taken zajedno sa Liamom Nelsonom 2008.

Odluku da radi iza kamere donela je 2011. godine, odlučivši da napiše i režira svoj prvi igrani film, Bringing Up Bobi, koji je bio neuspešan na blagajnama.

Nakon svog neuspešnog rada kao filmskog stvaraoca, Famke je nastavila da radi pred kamerama.

2025. će se pojaviti u holandskoj drami o drogi Amsterdam Empire na Netfliksu.

Džejms Bond
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Izabela Scorupco postala je ljubav 007 kao Bond devojka Nataila Simonova, a crvenokosa je osvojila publiku svojim neverovatnim izgledom.

Kasnije će se pojaviti i u drugim filmovima, kao što je triler Vertikalna granica 2000. godine, a čak je imala i kratku muzičku karijeru nakon što je objavila svoj prvi singl, Substitute, koji je postigao međunarodni uspeh.

Premotavamo do 2024. godine, 53-godišnjakinja je svoju crvenu kosu zamenila dugim plavim pramenovima.

Sada živi miran život u Los Anđelesu i Njujorku sa svoje dvoje dece i suprugom Karlom Rozengrenom za koga se udala 2019.

I dalje se povremeno vraća na veliki ekran jer je nedavno igrala u Nordic Netflik emisiji Barracuda Kueens.

Teri Hačer
foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

Teri Hačer je glumila bivšu ljubavnicu agenta 007, Paris Carver, zajedno sa akcionarom Pirsom Brosnanom.

Međutim, par je imao velikih poteškoća na snimanju kada je Pirs priznao da je veslao sa glumicom nakon što je navodno sve čekala i pojavila se kasno na setu.

Takođe se pričalo da je tokom snimanja Teri namerno ošamario filmsku zvezdu 007 tokom kaskaderske sekvence.

Bila je trudna u vreme snimanja i iste godine rodila ćerku Emerson Teni.

Glumica (59) je najpoznatija po svom vremenu u emisiji Očajne domaćice i Lois Lejn u Lois i Klark: Nove avanture Supermena.

Sada zvezda Očajnih domaćica tvrdi na društvenim mrežama da je mama, glumica, spisateljica, gurmanka, putnica i voditeljka na Jutjubu.

Godine 2023. glumila je u filmu "Kako se zaljubiti do praznika."

Mišel Jeo
foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Vai Lina, agenta kineskog Ministarstva državne bezbednosti i Bondovog saveznika, glumila je Mišel Jeo.

Njena uloga u filmu stekla je međunarodno priznanje, a malezijska glumica se danas smatra jednom od najvećih ženskih akcionih zvezda svih vremena.

Nastavila je sa mnogim nezaboravnim ulogama u filmovima Memoari jedne gejše, Šang-Či i Legenda o deset prstenova i Ludo bogati Azijati.

Ova 61-godišnjakinja se podigla na nove visine kada je osvojila Oskara za najbolju glumicu 2023. za ulogu u filmu Sve svuda odjednom kao Evelin Vang.

Dobitnica Oskara je trenutno udata za bivšeg generalnog direktora Ferarija Žan Todt nakon devetnaestogodišnjeg angažmana i čak poseduje sopstvenu produkcijsku kompaniju Mithical Films.

Sofi Marso
foto: United Artists Collection / Everett / Profimedia

Sofi Marso je glumila Elektru King, legendarnu Bondovu negativku, zadivljujuća brineta koja zadivljuje publiku svojim zavodljivim izgledom.

Francuska bomba je nominovana za najbolju glumicu na Empire Avards 2000. godine nakon njenog nastupa u filmu i smatra se jednom od vodećih francuskih ženskih filmskih zvezda.

Godine 1995. glumica je glumila u kultnom klasiku Hrabro srce, ali nakon što je svet nije dovoljan 1999. godine, 57-godišnjakinja je donela odluku da postane reditelj.

Godine 2002. debitovala je kao rediteljka u filmu Pričaj mi o ljubavi, gde je proglašena za najbolju režiju na Svetskom filmskom festivalu u Montrealu.

Sofi još nije okrenula leđa filmskom platnu jer je glumila u novijim filmovima kao što su Žena i Volim Ameriku 2022.

Deniz Ričards
foto: Profimedia

Bivša manekenka Deniz Ričards igrala je dr Krista Džonsa - nuklearnog fizičara - u poslednjem filmu Pirsa Brosnana kao 007.

Sada 53-godišnjak se suočio sa negativnom reakcijom jer je nosio raskošnu odeću dok je glumio naučnika.

Odbacila je veliki ekran za TV ekrane kada se pojavila u The Real Housevives of Beverli Hills u 9. sezoni emisije.

Glumica i TV ličnost otišla je nakon samo dve sezone.

Sada je udata za vlasnika velnes klinike Arona Fajpersa, ali je ranije bila udata za glumca Čarlija Šina, sa kojim je imala dve ćerke.

Deniz se vratila glumi da bi igrala glavnu ulogu u novom filmu Lovačke domaćice koji je emitovan u martu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs