BUDUĆEG MUŽA JE UPOZNALA JOŠ U OSNOVNOJ ŠKOLI: Odmalena je predodređena za uspeh, a zbog ove haljine je zavela PRINCA

Kejt Midlton je vaspitana tako da neuspeh nije opcija, a ni njen horoskopski znak joj to ne dozvoljava, evo kako je postala princeza od Velsa

Celebrities
07:10h
BUDUĆEG MUŽA JE UPOZNALA JOŠ U OSNOVNOJ ŠKOLI: Odmalena je predodređena za uspeh, a zbog ove haljine je zavela PRINCA
Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza Kejt Midlton, supruga naslednika britanskog prestola i buduća kraljica supruga. Član kraljevske porodice postala je nakon što se udala za Vilijama, princa od Velsa, 29. aprila 2011. godine.

Rođena kao Ketrin Elizabet Midlton, januara 1982. u Redingu u Engleskoj. Odrasla je u Baklberiju u Berkširu. Ima brata i sestru, Pipu koja je dve godine mlađa od nje i Džejmsa, 6 godina mlađeg.

Ona je najstarija od troje dece koje su u svom dugom braku dobili Majkl i Kerol Midlton.

Kerol Midlton, bivša stjuordesa, je 1987. godine osnovala kompaniju koja prodaje potrepštine za dečije zabave. Inspiraciju je pronašla nakon što je želela nešto posebno za Kejtin peti rođendan.

Kejtina porodica je već imala veze sa članovima kraljevske porodice i članovima britanske aristokratije sa očeve strane, dok joj je majka potekla iz rudarske familije, međutim za današnji satus porodice Midlton najzaslužniji je upravo majčin talenat za biznis.

U vreme kad se Kejt udala za Vilijama, bogatstvo Midltonovih procenjeno je na više od 50 miliona dolara.

Pipa Midlton, Majkl Midlton, Kerol Midlton
foto: AP / Dominic Lipinski

Kejt je pohađala školu St Andrev's, čija hokejaška ekipa je igrala redovne utakmice sa ekipom škole Ladgrov u koju je išao Vilijam, stariji sin tadašnjeg princa od Velsa Čarlsa.

Kejt je imala devet godina kad je Vilijam sa svojim timom dolazio u njenu školu, pa je i ona sa drugim devojčicama išla da gleda hokej. Tada je Kejt prvi put videla Vilijama. Možda je i to uticalo na nju da u srednjoj školi postane kapiten ženskog tima za hokej na travi.

Međutim, princa je upoznala tek na fakultetu.

Pre nego što je počela da studira istoriju umetnosti, Kejt je uzela slobodnu godinu koju je provela u Firenci i Čileu. Studirala je na Sent Endruz univerzitetu u Škotskoj, a po diplomiranju radila je nekoliko poslova, od kojih joj je najviše ležala organizacija događaja za sakupljanje sredstava za humanitarne i kulturne akcije. Takođe je radila u firmi svojih roditelja sve do mesec dana pred udaju.

Po jednoj verziji, Kejt je prinčevu pažnju privukla 2002. na jednoj studentskoj modnoj reviji na kojoj je nosila providnu čipkanu haljinu. Prvi put je zapela za prinčevo oko kada je prošetala pistom za dobrotvorne izložbe noseći prozirnu haljinu, koja je kasnije prodata na aukciji za 65.000 funti.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Zvanično, par je počeo da se zabavlja 2003. godine. Tokom druge godine zabavljanja, kao studenti, počeli su da stanuju zajedno sa još nekim kolegama u iznajmljenoj kući.

Dok je veza bila studentska stvar, niko na nju nije obraćao mnogo pažnje, ali kad su diplomirali, Kejt je odjednom došla pod udar paparaca i tabloida. Tokom sedam godina zabavljanja, par je imao dva duža raskida, ali Kejt nikada nije dala nijednu nepromišljenu izjavu, niti je dozvolila nekakav skandal. Za razliku od ledi Dajane, Kejt je imala podršku porodice i ličnu čvrstinu. Neki veruju da je to odlika horoskopskog znaka Jarca u kome je rođena.

Kraljici Elizabeti Kejt je prvi put predstavljena 2008. na venčanju Vilijamovog rođaka. Ubrzo posle toga, Vilijam se odselio u Vels gde je preuzeo svoje dužnosti u okviru RAF-a (Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo). Časopis Tatler navodi da je Vilijam prvi član kraljevske porodice, posle Henrija VII u 15. veku, koji je živeo u Velsu.

Kraljica se dugo premišljala da li da da blagoslov za tu vezu. Nije htela da ponovi grešku kakvu je napravila sa Čarlsom. Zanemarila je činjenicu da Kejt nema ni kap plave krvi. To što je Vilijam gotovo šest meseci mlađi od Kejt (rođen je 21. juna 1982), kraljica je smatrala prednošću. Nadala se da će brak biti uspešniji ako nema velike generacijske razlike kakva je bila između Čarlsa i Dajane.

Tako se Kejt Midlton 2010. preselila u Anglesi u Velsu, a uskoro je objavljena i njihova veridba. 29. aprila 2011. razmenili su bračne zavete na velikoj ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji i postali poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Njena venčanica Alekander McKueen napravljena je od čipke i svile boje slonovače, sa motivima ruže, čička i narcisa i deteline koji predstavljaju četiri zemlje Ujedinjenog Kraljevstva.Tada je postala vojvotkinja od Kembridža.

Dve godine kasnije, 22. jula 2013, rođen je njihov prvi sin – i drugi u redu za tron – princ Džordž Aleksandar Luis od Kembridža. Nazvan po kraljičinom ocu i dedi, očekuje se da će vladati kao Džordž VII ako nasledi tron od svog oca.

Par je dočekao svoje drugo dete, princezu Šarlot, 2. maja 2015. Njihovo treće dete, princ Luj, rođen je u aprilu 2018.

Osim što preuzima kraljevske dužnosti u znak podrške kralju, Kejt, kao član kraljevske porodice, podržava brojne dobrotvorne svrhe i organizacije.

Nedavno je bila podvrgnuta operaciji abdomena kada je otkriveno da su joj otklonjene kancerogene ćelije i trenutno je na preventivnoj hemoterapiji.

Javnost je zamolila za podršku i privatnost u ovim teškim trenucima za nju i njenu porodicu.

Stil / Glossy

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs