TUŽNO „Rekla Džordžu, Šarloti i Luisu da sam dobro i svakim danom postajem jača“: Princeza od Velsa teši svoju malu decu

Princeza od Velsa dirljivo je otkrila kako umiruje svoju malu decu usred borbe sa rakom nakon objave da se bori sa ovom opakom bolešću

Celebrities
TUŽNO „Rekla Džordžu, Šarloti i Luisu da sam dobro i svakim danom postajem jača“: Princeza od Velsa teši svoju malu decu
Foto: Josh Shinner/Kensington Palace/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majka troje dece kaže da su ona i princ Vilijam objasnili situaciju Džordžu, Šarlot i Luisu, nakon "ogromnog šoka" zbog njene dijagnoze.

Naime Princeza Katarina podelila je sa javnošću da je svojim mališanima rekla kako joj je „dobro i da je svakim danom sve jača“ i da se „fokusira na stvari koje će joj pomoći da ozdravi“.

Ova 42-godišnjakinja je takođe otkrila da je utešena što je njen muž pored nje i da oni čine „sve što mogu da ovo procesuiraju i reše privatno zarad njihove mlade porodice“.

U javnom obraćanju buduća kraljica je otkrila da joj je dijagnostikovan rak nakon uspešne operacije abdomena u januaru i da su joj lekari savetovali da se podvrgne preventivnoj hemoterapiji.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

„Želela sam da iskoristim ovu priliku da vam se lično zahvalim na svim divnim porukama podrške i razumevanju dok sam se oporavljala od operacije“, dodala je ona.

„Bilo je to neverovatno teških nekoliko meseci za celu našu porodicu, ali imala sam fantastičan medicinski tim koji se odlično brinuo o meni, na čemu sam veoma zahvalna.“

Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Buduća kraljica je otkrila da su se ona i njen suprug fokusirali na svoju decu tokom ovog teškog vremena.

Rekla je: „Ono što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro. Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da izlečim; u mom umu, telu i duhu. Imati Vilijama pored sebe takođe je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo."

Podrazumeva se da su kralj, koji se takođe trenutno leči od raka, i kraljica obavešteni o ovim vestima.

Otkrila kako joj je dijagnostikovan rak nakon planirane operacije na Londonskoj klinici pre dva meseca.

„U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno“, rekla je ona. „Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije otkrili su da je rak bio prisutan." „Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja.“

Princeza od Velsa je dodala da je vest potresla porodicu. „Ovo je, naravno, bio veliki šok, a Vilijam i ja smo činili sve što smo mogli da ovo procesuiramo u privatnosti zbog naše mlade porodice. Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih započla lečenje."

Kejt je dodala da bi ona i njena porodica voleli privatnost dok se bori sa bolešću.

Ona je rekla: „Nadamo se da ćete razumeti da nam, kao porodici, sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman. Moj rad mi je uvek donosio dubok osećaj radosti i radujem se što ću se vratiti kada budem mogla, ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak."

Kejt Midlton
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Dodala je: „U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote pogodio rak. Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, nemojte gubiti veru ili nadu. Nisi sam."

Večerašnja objava će izazvati šok širom sveta i usledila je nakon nedelja spekulacija, kao i divljih teorija zavere, o njenom zdravlju. To takođe stvara novu krizu za britansku kraljevsku porodicu u vreme kada se kralj Čarls takođe bori protiv raka. U januaru, Sari, vojvotkinji od Jorka, takođe je dijagnostikovan rak kože, samo šest meseci nakon što je lečena od raka dojke.

Princeza je sada na nečemu što je opisano kao 'put oporavka' nakon što je započela kurs hemoterapije krajem februara. Zbog toga se princ Vilijam povukao sa parastosa za svog pokojnog kuma, kralja Konstantina od Grčke.

Podrazumeva se da je to saopštenje objavljeno večeras ne zbog neprijatnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i mestu gde se nalazi – iako je to bilo uznemirujuće i neprijatno – već zato što njena deca, princ Džordž (10), princeza Šarlot (8) i princ Luiz (5) , danas započeli uskršnji raspust u školi, čime su dobili priliku da ih privatno odvedu i zaštite od neizbežnog javnog šoka.

Kejt Midlton
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Portparol princeze je rekao: „Nećemo deliti dalje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost, kao i svi mi.’

Međutim, njen portparol je potvrdio: „Princeza je sada na putu oporavka pošto je započela kurs preventivne hemoterapije... krajem februara.“

Palata nije potvrdila koliko će trajati njeno lečenje i zamolila je medije i javnost da ne spekulišu. Takođe je rečeno da neće potvrditi gde će se njeno lečenje odvijati.

Na pitanje kada su njeni lekari dobili vest, portparol je objasnio: „Kada su postoperativni testovi završeni i rezultati pregledani.“

Dodali su: „Princeza je želela da podeli ovu informaciju kada su ona i princ osetili da je to ispravno za njih kao porodicu. ‘

Izvor je rekao da je ovo bilo „neverovatno teških nekoliko meseci za celu porodicu“ i da je princezi bilo važno da se pomiri sa svojom dijagnozom, da se oporavi od operacije i započne svoj put ka oporavku.

Tokom ovog perioda deca su joj bila prioritet. Podrazumeva se da su Vilijam i Kejt hteli da kažu svojoj deci u vreme koje im odgovara i da im dozvole da razumeju i obrade vesti pre nego što postanu javne.

Izvori kažu da je njihova briga, uprkos globalnim i društvenim spekulacijama, bila da Ketrinino zdravlje i njihovu decu stave na prvo mesto. Sada se nadamo, rekli su pomoćnici, da će spekulacije oko princeze prestati.

Ketrin je očigledno odlučna da nastavi sa svojom uobičajenom rutinom, koju vidi kao važan deo svog oporavka, i još jednom je zamolila da ljudi poštuju njenu privatnost.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs