MATEUS VIŠE NIJE MOGAO DA TRPI PONAŠANJE MARIJANE: Šok stvar je prelila čašu, nakon toga završio s mlađom u krevetu

Neverovatan ljubavni život Lotara Mateusa decenijama je punio naslovne strane, ali ljubav sa Marijanom Mateus je na njega, izgleda, ostavila najveći trag.

Celebrities
11:17h Autor:
MATEUS VIŠE NIJE MOGAO DA TRPI PONAŠANJE MARIJANE: Šok stvar je prelila čašu, nakon toga završio s mlađom u krevetu
Foto: Profimedia

Lotar Mateus, nekadašnji nemački fudbaler, a danas trener, ostvario je impresivnu karijeru u našoj zemlji, međutim, i dalje uz njegovo ime se stalno dodaje "bivši srpski zet" zbog burne ljubavne priče sa modnom kreatorkom Marijanom Mateus. Malo ko zna da njegovi preci nisu imali uopšte lak život u ratnom dobu. Međutim ostao je upamćen po prepoznatljivom stilu igre na terenu, ali i po tome što je uvek u društvu lepotica.

U svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri čak dva puta je bio proglašen za najboljeg fudbalera planete. Igrao je za Borusiju iz Menhengladbaha i minhenski Bajern kao i za milanski Inter. Za reprezentaciju Nemačke igrao je 150 puta, po čemu je apsolutni rekorder, kao i po činjenici da je učestvovao u pet svetskih prvenstava. Kao kapiten tima, on je 1990. Nemačkoj po treći put doneo titulu prvaka sveta.

Lotar Mateus
foto: Profimedia

Bivši trener Partizana, koji je crno-bele prvi put uveo u Ligu šampiona 2003. godine otkrio je zanimljive stvati vezane za svoje porodično poreklo.

Naime, svojevremno je ispričao da mu je jedan deda služio u Vermahtu i da je poginuo tokom rata, a da je drugi je posle rata pobegao iz oblasti Šlezija. Njegova porodica se potom nastanila u mestu Erlangen, između Nirnberga i Firta, u Bavarskoj gde se Lotar rodio 1961. godine.

- Znam samo da je otac moje majke poginuo u ratu. A moj deda sa očeve strane je pobegao iz Šlezije sa celom porodicom, sa šestoro dece, od kojih je najstarije bio moj otac. Putovali su vozom tri-četiri dana dok nisu stigli do Erlangena - rekao je Lotar Mateus u izjavi za list "Bild".

Lotar Mateus
foto: Kurir Arhiva

Buran ljubavni život

Legendarni nemački fudbaler, čini se, mnogo više pažnje je privlačio zbog vrlo zanimljivog ljubavnog života. Sudbonosno "da" izgovarao je, čak, pet puta, a onda je odlučio da svoje veze srži podalje od javnosti.

S prvom suprugom Silvijom, Lotar je bio u braku od 1981. do 1992. godine. Njih dvoje imaju ćerke Alisu i Violu.

Mateus je u drugi brak ušao 1994. godine sa Lolitom Morenom, švajcarskom voditeljkom. Razveli su se pet godina kasnije. Imaju sina Lorisa (29).

Sa deset godina mlađom Marijanom, koja se za njega udala sa prezimenom Kostić, bio je u braku od 2003. godine i nisu imali dece. Poznata Srpkinja posle razvoda zadržala je njegovo prezime.

Marijana Mateus
foto: Instagram / Marijana Mateus

Posle nje je ušao u vezu sa ukrajinskom manekenom Kristin Lilijan sa kojom se venčao u Las Vegasu 2009. godine, ali brak nije dugo trajao. Par se nije zvanično razveo, ali su oboje potvrdili da je njihova priča završena.

Potom se zaljubio u lepu Ruskinju Anastasiju, međutim i ta ljubavna priča nije dugo potrajala. Mateus se u januaru 2021. rastao od svoje pete supruge Anastasije, koja je bila 27 godina mlađa. Sa njom ima sina i ostali su u prijateljskim odnosima.

"U jednom trenutku smo shvatili da su naša interesovanja otišla u različitu stranu. Ne želi da pere prljave dresove ili veš. Sve ostalo su privatni detalji koji se ne tiču nikoga. Nije bilo svađe, besa i drugih partnera. Dobro se slažemo, i dalje smo u priajteljskim odnosima. Najbitnije je da se naš sin snađe", rekao je Mateus za nemački Bild.

Neumornom zavodniku nije trebalo puno vremena da pronađe novu devojku. Već u oktobru iste godine je uživao na Mikonosu sa jednom misterioznom brinetom.

U poslednje vreme su se pojavile informacije da je možda na korak do pomirenja sa svojom petom suprugom Anastasijom, te ih paparaci neretko fotografišu zajedno. Uzgred rečeno, i dalje nosi njegovo prezime, ne bi bilo čudo da obnove romansu.

Uloga sprskog zeta

Fudbalski genije, Lotar Mateus, objavio je autobiografiju pod nazivom "Sve ili ništa" u kojoj je otvoreno pričao o celokupnom odnosu sa bivšom ženom i poznatom kreatorkom Marijanom Mateus, koju i krivi za njihov razvod.

Sve je opisao, od momenta upoznavanja pa do trenutka kada su predali papire za razvod, a zanosnu modnu kreatoru krivi za to što je, kako ističe, počinio najveću grešku u životu. Naime, naglasio je da je zbog Marijane raskinuo ugovor sa jednim brazilskim timom.

Kako on objašnjava, dogovor između supružnika je bio da tokom njegovog angažmana u Brazilu Marijana dolazi svakog meseca u posetu, međutim ona je to učinila samo jednom, i to za vreme karnevala.

- Telefonski razgovori nisu mi ulivali nadu da će mi ona, kao što smo se dogovorili, dolaziti u posetu. Jednom prilikom se zaista potrudila i došla, ali samo zbog karnevala – napisao je Mateus.

1 / 5 Foto: Kurir Arhiva

Nakon ovoga, postalo mu je jasno da će morati da bira između braka i kluba, te je na taj način odbacio usamljenički život i profesiju kako bi se vratio porodici. Po povratku u Mađarsku, Lotar objašnjava da je njegova i Marijanina veza opstala još oko godinu dana, uz konstantne oscilacije u odnosu.

- Posle toga naš brak je doživeo konačni slom. Marijana će možda to pokušati da pripiše našim svađama. Ali zbog čega smo se svađali? Ona nije mogla da se skrasi na jednom mestu. Sve je bilo u redu dok je bilo po njenom. Ali kada bi bilo po mom, nastajali su problemi – kaže Lotar u svojoj knjizi.

Kap koja je prelila čašu predstavlja momenat kada Marijana nije pristala na zajedničko letovanje, već je svojom decom i jednom prijateljicom otišla u San Trope. Od tada je čitava situacija krenula vrtoglavom brzinom nizbrdo, do momenta kada se Lotar zaljubio u Lilijanu i otvoreno priznao sve Marijani.

Tačku na ljubav su stavili nakon šest godina braka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs