FLIIPOVE LJUBAVNICE BILE SU ŽIVA VATRA, U KREVET ODVEO I STRIPTIZETU: Navodno joj napravio dete a Čarlsovu nije podnosio

Sve ljubavnice princa Filipa bile su žene koje je kraljica Elizabeta poznavala.

Celebrities
21:14h
FLIIPOVE LJUBAVNICE BILE SU ŽIVA VATRA, U KREVET ODVEO I STRIPTIZETU: Navodno joj napravio dete a Čarlsovu nije podnosio
Foto: Profimedia

Teorije i glasine koje danima kruže mrežama, ponovo su britansku kraljevsku porodicu stavile u fokus. Ono što je posebno zaintrigiralo javnost jesu priče o tome da princ Vilijam navodno vara Kejt Midlton.

Mnogi su komentarisali da je krenuo stopama kralja Čarlsa, koji je princezu Dajanu varao sa Kamilom, koju je potom oženio. Princ Filip, takođe je imao zanimljiv ljubavni život, te se čini da im je sklonost ka menjanju žena, u krvi.

Filipa su povezivali sa mnogim lepim damama, tvrdeći da je imao afere koje ne idu u prilog verovanjima da je njegov brak sa kraljicom bio savršen. Prema pisanju Dejli Mejla, princ Filip teško je podneo činjenicu da će njegova supruga Elizabeta doći na presto Velike Britanije.

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

U biografiji vojvode od Edinburga izneti su najškakljiviji detalji iz njegovog života, a njegov prijatelj Majk Parker koji je važan sagovornik u knjizi, istakao da je princ Filip, nakon što je čuo vest o supruzi, stavio novine na glavu i u tom položaju ostao pet minuta.

Takođe, nije mogao da se navikne na kraljevski život, dok ga je Bakigemska palata "gušila". Na dvoru je svako imao manje pažnje od same kraljice, te su ga samim tim manje i poštovali. Navodno, njegov odnos sa poslugom takođe nije bio sjajan, dok su njeni članovi umeli i da budu grubi prema njemu.

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

Princ Filip i Kraljica Elizabeta venčali su se 1947. godine, nakon čega se on odrekao svoje pomorske karijere. Njegova deca dobila su prezime Vindzor, a ne Mauntbaten kako glasi britanska verzija devojačkog prezimena njegove majke Batenberg, koje je prihvatio nakon što je odbacio titulu grčkog princa. Princu se to nikako nije svidelo, te je tada imao zanimljiv komenar, rekavši da jedino on ne može da odlučuje o tome kako će se njegova deca zvati.

Prnc Filip odrekao se kraljevskih dužnosti 2017., dok je kraljica na svojoj dužnosti ostala do samog kraja, odnosno do smrti.

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

Kraljici Elizabeti su kraljevske dužnosti bile iznad svega, te je bila veoma posvećena u obavljanju istih. Međutim, princ Filip to nije tako ozbiljno shvatao, te je živeo slobodnijim načinom života.

Budući da se odrekao svoje karijere zbog braka sa Elizabetom, ona je imala potpuno razumevanje za njega, te je prihvatila njegov odlazak na Olimpijske igre u Melburnu 1956. godine, a zatim i produžetak na Novi Zeland i Foklandska ostrva.

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

Baš u to vreme saznalo se da Majk Parker vara suprugu, ali i da princ često sa ljubavnicom odlazi u stan koji je bio namenjen za radnike u sudu.

Nakon što je prinčev skandal šokirao javnost, kraljičin sekretar za štampu negirao je priče o Filipovoj preljubi. Elizabeta je otišla u Portugal da se vidi sa suprugom, a kada su se vratili u London, nasmejani su pozirali fotoreporterima.

Žene koje su spajali sa Filipom mahom su bile aristokratkinje, glumice, kao i dalje članice porodice. Jedna od upečatljivih bila je najplaćenija scenska plesačica, Pat Krikvud. U to vreme ona se zabavljala sa prijateljem princa Filipa, Sterlingom Nahumom.

Nakon što je jedne večeri Sterling pozvao Filipa i još nekoliko prijatelja da odu u svlačionicu njegove devojke, koja je tada završila svoj nastup, završili su u njegovom stanu.

Ubrzo se saznalo za to, a Pat je dobila titulu Filipove ljubavnice. Pat je jednom prilikom izjavila da bi imala mnogo lepši i srećniji život da je princ te noći otišao kod trudne supruge.

Filipa su povezivali i sa jednom od najvećih balerina 20. veka Galinom Ulanovom o čemu je bilo reči i u Netfliksovoj seriji "Kruna" u kojoj su gledaoci mogli da vide kako kraljica pronalazi fotografiju plesačice kod svog supruga.

Princ Filip važio je za velikog zavodnika, dok je uvek bio u društvu lepih i mladih žena. Spajali su ga i sa 15 godina mlađom princezom Aleksandrom, koja je bila deveruša na njegovom venčanju sa kraljicom.

Još jedan skandal potresao je javnost, kada je princ povezan sa vojvotkinjom od Aberkrona, Sašom koju su uslikali pored Filipa dok je na sebi imala kupaći kostim, a on peškir oko struka. Saša je bila dve i po decenije mlađa od njega.

Princ je navodno bio i sa glumicama, među kojima su Sali En Haus, Merle Oberon i Ana Masi.

Poseban odnos imao je i sa Peni Romzi koja je od 1994. bila njegov partner u trkama kočijama i koja ga je nagovorila da 2019. odustane od vozačke dozvole.

Princ Filip, Kraljica Elizabeta
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Prijateljica iz detinjstva Helen Kordet koja je nakon razvoda dobila dvoje vanbračne dece, takođe se našla na spisku njegovih ljubavnica. Spekulisao se da je otac princ Filip. Helen je negirala, a princeza Dajana isticala da njen svekar ima naslednike iz vanbračnih veza.

1 / 7 Foto: Profimedia

Kraljica je i pored brojnih afera koja su pratile njenog supruga ostala dostojanstvena, te nije pravila skandale, niti je potvrdila nešto od brojnih navoda koji ne idu u prilog princu Filipu.

"Muškarci će uvek biti muškarci", govorila je kraljica.

Kako se pre pisalo, Filip je bio zgrožen priznanjem njegovog sina 1995. godine da je tokom 14 godina braka neprestano varao Dajanu, te mu je u četiri oka rekao da je Kamila samo žena za zabavu, a princeza žena za sva vremena i da čini kardinalnu grešku.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs