ODRASLA U PUKOJ SIROTINJI NA SELU, PA LEPOTOM POKORILA SVET: Bila na vrhuncu slave, a onda je stiglo JEZIVO PROKLETSTVO

Mnogi se pitaju gde je danas danas Dženi Gart, glumica koja je svojom lepotom pokorila svet.

Celebrities
16:20h
ODRASLA U PUKOJ SIROTINJI NA SELU, PA LEPOTOM POKORILA SVET: Bila na vrhuncu slave, a onda je stiglo JEZIVO PROKLETSTVO
Foto: Terma,4CRNS,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dženi Gart proslavila se ulogom Keliu hit seriji "Beverli Hils 90210". Dženi je glumila fatalnu plavušu koja je svima slamala srca, a i u privatnom životu je bila takva. Naime, popularna glumica se udavala čak tri puta.

Međutim, pre nego što se proslavila, imala je težak život. Rena je 3. aprila 1972. godine, kao sedmo dete u siromašnoj porodici, koja je živela na selu.

Dženi Gart
foto: Profimedia

Nije bila dobar đak, pa su njeni roditelji vrlo brzo digli ruke od njenog obrazovanja i nade da će od nje nešto postati. Njeni roditelji su kada je stasala već smislili da je zaposle kao sekretaricu u jednoj kancelariji. Ali, 1985. godina je bila prekretnica u životu lepe Džen.

Beverli Hils, Dženi Gart, Tori Speling, Šenon Doerti
foto: Profimedia

S 13 godina je u Arizoni učestvovala na lokalnom izboru za Mis, gde ju je zapazio direktor televizijske kompanije "ABC". On je prvi primetio njen talenat i lepotu, a ubrzo su usledile mnogobrojni kastinzi.

Tori Speling i Dženi Gart
Tori Speling i Dženi Gartfoto: Profimedia

Ljubavni život

Prvi muž je bio Danijel Klark sa kojim je bila u braku dve godine, od 1994. do 1996. Nakon toga je upoznala Pitera Faćinelija, glumca, za kog se udala 2001. godina, a razvela 2013. Ovaj par ima i tri ćerke.

Usledio je brak sa Dejvidom Abramsom, sa kojim se venčala 2015. godine, ali su podneli zahtev za razvod već 2018. Njihov brak je interesantan po tome da su deset meseci kasnije povukli papire za razvod, Gartova je tada rekla kako im je razdvojenost pomogla da shvate koliko ne mogu jedno bez drugog.

Dženi Gart
foto: Profimedia

Kritično zdravstveno stanje

Kada je napunila 30 godina, dijagnositfikovano joj je srčano oboljenje, stanje koje će morati da prati tokom celog života, a moguće i da će morati da se podrvrgne komplikovanoj operaciji. U septembru ove godine javnosti je priznala da boluje i od osteoartritisa.

Zdravstveni problemi su počeli kada je Dženi imala 47 godina. Prvi simptomi koje je glumica osetila bili su ukočenost prstiju i šaka, kao i bolovi u kolenima nakon dužeg sedenja.

Dženi Gart
foto: Profimedia

Sve učestaliji simptomi postali su uznemirujući pa je odlućila da ode kod lekara. Magnetna rezonanca je pokazala da se glumica bori sa ranim osteoartritisom. Uprkos ovoj uznemirujućoj dijagnozi, Dženi je ostala aktivna i nije odustala od svog sadašnjeg načina života.

Glumica je priznala da je trebalo dosta vremena da se navikne na pomisao na bolest kako bi o njoj mogla javno da govori. Sada ona naglas govori da osteoartritis može da pogodi bilo koga - uključujući mlade ljude, tako da treba da budu na oprezu i da ne potcenjuju prve simptome.

- Kada čujete reč artritis, povezujete je sa starijim i nepokretnim ljudima koji ne mogu da žive aktivnim životom - rekla je ona.

Bolest nastaje kao rezultat poremećaja kvaliteta zglobne hrskavice, čiji je zadatak da ublaži pokrete zgloba i omogući kretanje zglobnih površina. Vremenom se i druge strukture pogoršavaju, što dovodi do ogromnog bola i ukočenosti u zglobovima i, posledično, problema sa hodanjem. Nepovratno oštećenje tkiva može dovesti do operacije, kao što je zamena zgloba kuka, ramena ili kolena.

Ipak, glumica je pored svega toga ostala optimista, a svoje slobodno vreme koristi za razne hobije koji je ispunjavaju kao što je ples, jahanje konja i rad u bašti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs