ŽENA NAJBOGATIJEG HRVATA DOŽIVELA STRAŠNU BOL KOJU RETKI IZDRŽE: Slučaj je razorio brak POZNATOG PARA i ostao MISTERIJA

Tragedija žene najbogatijeg čoveka iz Hrvatske potresla je ceo svet, a već 30 godina se ne zna istina!

Celebrities
10:02h Autor:
ŽENA NAJBOGATIJEG HRVATA DOŽIVELA STRAŠNU BOL KOJU RETKI IZDRŽE: Slučaj je razorio brak POZNATOG PARA i ostao MISTERIJA
Davor Lukšić sa ženom, Foto: Max Botta / ddp USA / Profimedia

Davor Lukšić, jedan od najmoćnijih Hrvata i milijarder kojeg ceni čitav poslovni svet, u braku je sa Kristel Karisi, ćerkom čuvenog muzičkog para Al Bana i i Romine Pauer, a njihova divna ljubavna priča traje više od deceniju. Iako žive bajku sa troje dece, lepšu Davorovu polovinu već 30 godina proganja nerešena porodična tragedija.

Slučajno su se upoznali na poslovnom događaju u Njujorku 2012, a simpatije su se javile odmah sa obe strane već pri prvom susretu. Ubrzo su uplovili u romansu, a nakon četiri godine ozvaničili su vezu u italijanskom gradiću Leceu, ceremonije je igledala impresivno. Zanimljiv je podatak da su svoje goste zamolili da im ne donose darove, već da doniraju novac oganizaciji za zaštitu mora.

Suprug Kristel je naslednik ogromne kompanije "Lukšić", najvećeg poslovnog carstva u hrvatskom vlasništvu u inostranstvu. Davora neretko oslovljavaju kraljem hrvatskog turizma, njegovo bogatstvo se broji u desetinama milijardi dolara.

Školovao se na prestižnom koledžu "Babson College" i od malih nogu je imao u sebi preduzetnički duh. Danas porodica Lukić poseduje preko 20 hotela, desetine turističkih kampova, hiljade apartmana i brojne druge nekretnine, poput luksuznih vila Agava i Sheherezada.

Forbes ih je 2014. godine svrstao među trideset najbogatijih ljudi u svetu, a čak nekoliko puta i među pet najuzornijih svjetskih milijardera.

- Ulaži pametno, strpljivo, ne luduj i ne pokazuj se previše - kritlatica je koju koristi njihova kompanija, a osmislio je Davorov deda Andronico Lukšić Abarou, tvorac i pokretač imperije.

Kao dalmatinski emigrant Andronicov otac je tražio izlaz iz siromaštva i krenuo je u obećanu zemlju kao dvadesetogodišnjak. Tada je Čile vapio za radnicima koji bi radili za nadnicu. Stacionirao se na tom tlu, ne sluteći da će njegova porodica decenijama kasnije postati najmoćnija u državi.

Bez većih problema se zaposlio u rudniku nitrata u Antofagastu, gradu u rubnom području pustinje Atacama. Nakon dolaska u Čile, Polikarp Lukšić oženio je Bolivijku Elenu Abarou, ćerku lokalnog ratnog junaka Eduarda Abaroe. S njom je 1926. dobio sina Andrónica, osnivača današnje korporacije.

Iako je pokušavao nekoliko puta da studira, zarađivanje novca mu se više svidelo, a kako je bio veoma sposoban u trgovini, počeo je time da se bavi. Od šverca deviza, preko otkupa akcija rudnika i prodaji Japancim za veliki novac, do otvaranja menjačnica i saradnja sa vlastima - dug je bio put do uspešnog poslovnog čoveka koji će obezbediti i sve naredne generacije svoje porodice.

Nakon političke krize u Njujorku, ključni Andronicov potez bio je kupovina glavne domaće banke "Banco O’Higgins", koja se 1997. spojila s "Banco de Santiagom".

Ceo život je bio vezan za nacionalne korene svog oca i neretko je isticao da je svoju decu vaspitavao na “hrvatski” način – toplo, s puno ljubavi i disciplinovano.

Šta se desilo porodici Davorove žene?

Naime, naslednica izvođača kultnog hita "Felicita" nestala je krajem 1993. godine i do danas se nije zasnalo šta se zapravo desilo sa Jelenom. Ta drama je trajno promenila živote svih članova porodice, a sa činjenicom daje više nema jateže se pomirila njena majka.

Naime, legendarni itaslijanski pevač Albano Karisi, i Romina Pauer, ćerka američkog glumca Tajroena Pauera, venčali su se 1979. godine i dobili šestoro dece. Zajedno su očaravali svet svojim izvedbama, niko nije slutio da će ih snaći takva nesreća.

Al Bano
foto: Helmut Reiss / United Archives / Profimedia

Jelnija je rođena u Rimu 29. novembru 1970. godine. Njihova ćerka sa 13 godina pojavila se s roditeljima u filmu "Champagne in paradiso", a kasnije je radila kao hostesa u italijanskom šou-programu koji je pandan "Loto-u". Planirala je da postane književnica, studirala je književnost u Londonu, međutim, sudbina je, čini se, drugačije htela.

Poslednji put je viđena 6. januara u Francuskoj četvrti u Nju Orleansu. Policijska potraga za njom nije dala nikakve rezultate. U vreme nestanka odsela je u hotelu s Aleksanerom Masakelom, uličnim muzičarem koji je od nje bio stariji 20 godina. Maskela je iz drugih razloga bio uhapšen 31. januara, ali ubrzo je pušten jer nije bilo dokaza koji bi ga doveli u vezi s njenim nestankom.

Jedan član obezbeđenja je svedočio da je video devojku čiji je opis odgovarao Jelenijinom kako skače u reku Misisipi, a pre toga je navodno rekla: "Ja pripadam vodi". Iako je sprovedena istraga, nikada nije utvrđeno da je to bila zaista Jelena. Al Bino je najviše poverovao u ovaj epilog čitave situacije, dok Romania nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je njena Jelena nestala i da ona nema nikakve saznanja o njoj. Nadala se da će je negde pronaći živu, sa druge strane, omiljeni italijanski pevač je osećao da se njegova čerka ubila.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Razgovarao sam s poslednjom osobom koja ju je videla živu. Sedela je na obali reke i obezbeđenje ju je upozorilo da ne može tamo da ostane, ali ona nije otišla. Posle insistiranja da se skloni, rekla mu je da pripada reci, skočila i zaplivala. Znao sam da je rekao istinu jer je Jelenia tu rečenicu znala da izgovori kao dete pre nego što bi ušla u vodu i plivala je tako kako je rekao. Ali, Misisipi ne oprašta. Romina to nikad nije htela da prihvati, ali ona je tako otišla", ispričao je.

Al Bano je 2013. posle niza istraga ćerku zvanično proglasio mrtvom, a Romina Pauer se posle svega vratila u SAD, dok su njihova ostala deca ostala s ocem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs