HOLIVUDSKA LEPOTICA ODUSTALA OD GLUME KAKO BI BILA KOD KUĆE I GAJILA DECU: "Ja nisam jedna od onih žena koje mogu sve"

Eva Mandes upravo je napunila 50 godina i tu činjenicu većina nas ne može da procesuira jer je potpuno nerealno da ova lepotica gazi 6. deceniju.

Vip priča
HOLIVUDSKA LEPOTICA ODUSTALA OD GLUME KAKO BI BILA KOD KUĆE I GAJILA DECU: "Ja nisam jedna od onih žena koje mogu sve"
Foto: Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Eva Mendes je imala samo 10 godina kada se njena porodica doselila u Los Anđeles, a odmah potom su joj se roditelji i razveli.

Majka joj se bavila računovodstvom, a otac distrubucijom mesa. Odrasla u radničkoj porodici, Evi naporan rad nije bio stran.

Upisala je marketing na državnom univerzitetu Kalifornije, a onda odlučuje da se okuša u glumi. S početka je glumi pristupila kao honorarnom poslu, a najčešće biva angažovana za muzičke spotove.

Eva Mendez
foto: Profimedia

Često su joj zamerali njeno kubansko poreklo, pa je zbog toga nisu ni angažovali za filmske role.

Ovo nije odvratilo Evu Mendes od namere da se bavi glumom. Naprotiv, "to mi je bilo samo pogonsko gorivo da nastavim vredno da radim i da se trudim," rekla je ona.

Eva pronalazi glumačkog trenera, a onda kreću da se nižu filmovi u kojima glumi rame uz rame sa najpoznatijim holivudskih glumcima.

Tako se nižu filmovi poput: Bilo jednom u Meksiku, Brzi i besni, Hitch itd...

Eva Mendes
foto: Fonet

U januaru 2008. Eva je ušao u ustanovu za rehabilitaciju. Tada su njeni predstavnici izjavili da je „donela pozitivnu odluku da uzme preko potrebno slobodno vreme kako bi se proaktivno pozabavila nekim ličnim pitanjima“.

Eva nikad nije objavila kakvu je vrstu lečenja tražila u ustanovi za rehabilitaciju. Da bi 2009. godine Eva odlučila da joj je dosta svega: "Počela sam da se osećam krajnje prazno i nezadovoljno poslom koji sam obavljala. Tako da sam napravila promenu da radim ono što zapravo želim da radim.“

U toj fazi Eva počinje da se uspešno bavi režijom.

Eva Mendez
foto: Profimedia

Partner i deca

Eva je u vezi sa Rajanom Goslingom, njenim kolegom iz filma The Place Beiond the Pines, od 2011. Par je dugo skrivao da se viđaju. Iako su neki izveštaji rekli da su se sreli na snimanju, oni su se zapravo poznavali godinama ranije. Gosling je bio taj koji je predložio da se Eva počne da se bavi režijom.

U intervjuu iz 2019., Eva je rekla da nije bila sigurna da će imati decu dok nije upoznala Goslinga.

"Za mene je bilo logično da imam... ne decu, već njegovu decu. To je bilo veoma specifično za njega.“

Eva Mendez
foto: Marksman/Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Par ima dve ćerke: Esmeraldu Amadu (rođena 2014; njeno ime inspirisano romanom Viktora Igoa) i Amada Li (rođena 2016; ona je dobila ime po Evinoj baki).

Eva pokušava da zadrži što više privatnosti za svoju decu i ne objavljuje njihove slike na društvenim mrežama. Odrasla je govoreći španski i engleski i odgaja svoje ćerke da budu dvojezične.

2016. godine, počelo je da se govorka kako su se Eva i Rajan venčali, ali su oni to demantovali.

Pre njene romanse sa Goslingom, Mendes je bila u osmogodišnjoj vezi sa muzičkim producentom i dizajnerskim preduzetnikom Džordžom Augustom.

Šta sada radi Eva Mendes?

Eva ima liniju posuđa pod nazivom Vida od Eve Mendes.

2013. godine je potpisao ugovor sa kompanijom New York & Compani za dizajniranje i promociju linije odeće poznate kao Eva od strane Eve Mendes. Njena linija se proširila na plus veličine i nakit.

Dok je čistila tokom pandemije COVID-19, Mendes je postala obožavatelj brenda sunđera Skura Stile. Njeno interesovanje dovelo je do toga da postane suvlasnik kompanije i ambasador brenda.

Zašto je Eva Mendes prestala da glumi?

Eva je napravila korak unazad od glume i fokusirala se na svoju decu. U holivudskim krugovima je često zovu domaćicom, ali Eva nikad to nije komentarisala, samo je jednom rekla:

„Aplaudiram i ugledam se na one žene koje mogu sve, ali ja nisam jedna od njih, i, na sreću, imam izbor da ne radim, i shvatam koliko sam srećna što imam takav izbor“.

Kada je dala glas jednom do crtanih likova za animirani film koji njene ćerke obožavaju, rekla je: "Sada osećam da mi se ambicija polako vraća jer moja deca više nisu bebe."

Međutim, ona je takođe precizirala da je roditeljstvo promenilo vrstu projekata koje će raditi. „Neću da radim većinu filmova koje sam radio u prošlosti... Ne želim da radim ništa previše nasilno. Naravno, uopšte ne želim da radim ništa previše seksualno.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs