BIO JE 1. ŽRTVA SIDE U SRBIJI, SMRT GA POKOSILA U CVETU MLADOSTI: "Pao je s kreveta u kesi koju niko nije hteo da PIPNE"

Rokenrol zvedza, Ivan Ivdović Vd je bio prva žrtva side u Srbiji, a skončao je jezivo.

Celebrities
18:37h
BIO JE 1. ŽRTVA SIDE U SRBIJI, SMRT GA POKOSILA U CVETU MLADOSTI: "Pao je s kreveta u kesi koju niko nije hteo da PIPNE"
Foto: Prntscreen Youtube

Ivan Vdović Vd bio je jedna od najpoznatijih rokenrol zvezda Jugoslavije. Rođen je 1961. godine u Beogradu kao Ivan Vdović, odrastao je kao Ivica, a širom Jugoslavije bio je poznat pod nadimkom - Vd. Proslavljena legenda više od 30 godina nije sa nama, a mnogi i danas tvrde da se bubnjar kao što je on bio, još nije rodio.

Svojim talentom osvajio je srca publike širom Jugoslavije, a veliki uspon u karijeri prekinula je bolest. Naime, preminuo je kao prva registrovana HIV osoba u Srbiji, a nakon što je odnela njega, bolest je pihatala celom beogradskom muzičkom scenom.

Ivica Vdović, Ivan Vdović
foto: Printscreen Youtube/EX YU ARHIV

Nakon što je ustanovljeno da je muzičar HIV pozitivan, njegov život od tada se drastično promenio. On je takođe pričao da je bio prva zvanično registrovana osoba obolela od AIDS-a u Jugoslaviji.

Njegova bliska prijateljica i glumica, Sonja Savić otkrila je jednom prilikom da mu je ceo grad okrenuo leđa zbog surove bolesti koja je tada uzela maha.

"Te 1985. godine taj isti Ivica otišao je da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om. Ovo je jedan ružan i mali grad - okrenuo mu je leđa. A on je vrlo ponosno, dostojanstveno i skromno u svom balon mantilu još godinu i po dana svirao bubnjeve", pričala je pokojna Sonja Savić, glumica i bliska prijateljica čuvenog bubnjara.

"On je bio više od same svirke. On je bio muzika. Njega smo pratili - rekao je za Vda poslednji bubnjar EKV-a", Marko Milivojević. Vd je preminuo 25. septembra 1992. Imao je 31 godinu.

Kada je preminuo, Sonja Savić tužnu vest je javila zajedničkom prijatelju Darku Rundeku.

"Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs