SPAVALA JE S PREKO 150 MUŠKARACA, UDAVALA SE 8 PUTA, RAĐALA JE MRTVU DECU: Uhvatila dečka u krevetu s ćerkom i ubila ga

Buran život Lane Tarner obeležen je velikom tragedijom, koja je do danas prava misterija.

Celebrities
SPAVALA JE S PREKO 150 MUŠKARACA, UDAVALA SE 8 PUTA, RAĐALA JE MRTVU DECU: Uhvatila dečka u krevetu s ćerkom i ubila ga
Foto: https://www.profimedia.rs/0606869524#:~:text=LANDMARK%20MEDIA%20/%20Alamy%20/%20Alamy%20/%20Profimedia

Lana Tarner bila je jedna od najvećih holivudski diva svih vremena, a preminula je 29. juna 1995. godine. Svetski slavu stekla je ulogama u filmovima kao što su "Poštar uvek zvoni dvaput", "Dr.Jekyll and Mr. Hyde" te "Payton Place" koji joj je doneo nagradu za Oskara.

Lepa glumica imala je poprilično buran privatni život. Udavala se čak osam puta, dva puta za istog čoveka, pa je tako stekla i status jedne od najvećih holivudskih zavodnica. Ipak, jedan tragični događaj potpuno joj je promenio život.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Ona se nije zadržala samo na brakorazvodnim parnicama i ljubavnim aferama, nego je u taj miks, u pravom stilu film noara, dodala i nasilje, silovanja i ubistva. Glumica je imala čak preko 150 ljubavnih veza, dva pobačaja, troje mrtvorođenčadi i tragediju koja ju je obeležila.

Nakon jednog tragičnog događaja život joj nikada više nije bio isti. Naime, jedan od njenih ljubavnika je bio mafijaš Džoni Stompanato. Njihova veza je bila poprilično turbulentna, a okončana je kada je Džonija, kako se godinama pisalo, kuhinjskim nožem izbola tada 14-godišnja Lanina ćerka Šerli.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Kada je stigla policija, Lana i njena 14-godišnja ćerka Šeril Krejn ispričale su da je mafijaš nemilosrdno tukao glumicu, nakon čega je njena ćerka podigla nož i nasrnula na Stampata kako bi odbranila majku.

Presuđeno je da je njegova smrt bila "opravdano ubistvo", a porodica Stompanato tužila je Tarnerovu za 750.000 dolara. Ipak su se nagodili za naknadu od 20.000 dolara i to je zvanično kraj ove dramatične i zlokobne epizode u biografiji Lane Tarner.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Šeril Krejn kasnije je izdala i autobiografiju u kojoj je priznala da je ubila majčinog ljubavnika, a u maloletničkom zatvoru je provela kratko vreme, posle čega je ponovo bila pod starateljstvom majke.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Međutim, godinama su postojale spekulacije da je glumica bila ta koja je izvršila ubistvo, a istoričar filma Darvin Porter prikupio je pre određenog vremena i dokaze koji govore u prilog toj tvrdnji.

On je istakao da je Lana trebalo da bude glavna osumnjičena, kao i da mu je oduzela život nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom ćerkom.

Lana Tarner
foto: Profimedia

- Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninom kupatilu. Bio sam nestašan dečko koji je uradio nešto što nije trebao - rekao je navodno detektiv koji je učestvovao u istrazi.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Portrer je ispričao da su mu neki od Laninih najbližih prijatelja otkrili da im je glumica priznala da je ona počinila ubistvo Stompanata, kao i da je njen advokat Džeri Gisler tvrdio da je on predložio Lani da njena ćerka preuzme krivicu.

- Pronašla ih je zajedno u krevetu. Otišla je po nož u kuhinju i zabila ga Džoniju u stomak - tvrdi Porter.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs