OVA BOSANKA JE 1. STARLETA JUGOSLAVIJE, SVI HOLIVUDSKI FRAJERI SU TRČALI ZA NJOM: Ima 3 fakulteta, sad je još veća BOMBA

Prva starleta Jugoslavije danas je još lepša, te pleni lepotom i harizmom na svakom koraku.

Celebrities
22:49h Autor:
OVA BOSANKA JE 1. STARLETA JUGOSLAVIJE, SVI HOLIVUDSKI FRAJERI SU TRČALI ZA NJOM: Ima 3 fakulteta, sad je još veća BOMBA
Dijana Bećirović, Foto: Printscreen Youtube - Diana Niven Becirovic

Dijana Bećirović gde god se pojavi sve drugo kao da istog trenutka stane! O njenoj lepoti maštale su najveće face Holivda, a oni ih je vrtela oko malog prsta kako je želela. Potekla je iz malog mesta u Bosni, ali imala je velike snove. Već sa 14 godina modni svet je čuo za nju, a u ulozi manekenke se savršeno snašla. Međutim, sudbina joj nameće drugu profesiju, te je kao novinarka izgradila zavidnu internacionalnu karijeru.

Tokom osamdesetih slovila je za jednu od najlepših Jugoslovenki pred kojom su muškarci padali kao pokošeni - od naših najvećih zvezda, pa sve do Al Paćina.

Dijana Bećirović
foto: Printscreen Youtube / Diana Niven Becirovic

Između ostalog, Niki Lauda se tukao zbog nje, papa Benedikt XVI je provozao na "vespi", da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner. I to nije sve - pričala je sa papom Pavlom II iako je bila "pijana i u miniću".

Rođena je 1962. godine u siromašnoj porodici u Lukavcu kod Tuzle, gde se niko pre nje od početka sveta pa do te 1981. godine nije slikao nag. A ona je to učinila - pozirala je za "Startovu" duplericu u svoj lepoti svog jedrog tela, a potom i za čuveni "Plejboj".

Srednju školu pohađala je u Sarajevu, i usput - nesvakidašnje lepa - snimala reklame za socijalističke privredne gigante. Od studija glume odustala je u poslednjem času i upisala se na žurnalistiku... Kasnije, završiće još dva fakulteta.

Dijana Bećirović
foto: Printscreen Youtube / Diana Niven Becirovic

Već 1984. odlazi u Italiju, gde je kao novinarka dve godine radila na njihovoj televiziji RAI i napravila je zavidnu karijeru, pošlo joj je za rukom da intervjuiše mnoge uticajne ličnosti i velike zvezde.

Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirovićevoj su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio jako ljubomoran, tukao se u baru zbog nje! Međutim, njen spisak udvarača nema kraja...

– Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao "Kuma". Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – prepričala je detalje iz odnosa sa holivudskim glumcem.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom i to samo dva dana pre njegove smrti.

"Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: "Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?" ili "Da li veruješ u život posle smrti?" E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv", prisetila se prilikom jednog intervjua.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvezda poput Rolingstonsa, Led cepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin. Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica, i na tom mestu upoznala i zavela najveće holivudske frajere - Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, ali čini se da joj nije bio mnogo interesantan.

Njenoj lepoti i sekseilu nije odoleo, kako sama priznaje, ni Goran Bregović. A upravo nju su mnogi krivili za raspad "Bijelog dugmeta".

"Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, ispričala je jednom prilikom, a na popisu njenih ljubavnika našli su se i Zdravko Čolić i Mik Džeger.

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu gde je diplomirala na Američkom filmskom institutu. Pre nekoliko godina je promovisala knjigu "Moja priča" u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života.

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar.

Dijana danas ima 59. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs