IMALI SU POSEBAN ODNOS, A OVO IH JE DO KRAJA SPAJALO: Toše je rekao Džeju NEOČEKIVANU STVAR koju je on pamtio do SMRTI

Mnogi ne znaju da su Toše i Džej imali odnos pun poštovanja, a čuveni Dorćolac se mladom kolegi divio do poslednjeg dana.

Celebrities
21:17h Autor:
IMALI SU POSEBAN ODNOS, A OVO IH JE DO KRAJA SPAJALO: Toše je rekao Džeju NEOČEKIVANU STVAR koju je on pamtio do SMRTI
Džej i Toše, Foto: Printscreen Youtube - Lazar Pavlovic

Toše Proeski iDžej Ramadanovski bili su neuporedivi umetnici, a satkani od emocija koje nikoga ni sada ne ostavljaju ravnodušnim. Muzički svet nije isti otkako su nas napustili - obojica prerano. Toše se spremao za velike stvari, nesvestan da je sa samo 26 godina postigao gotovo nedostižne visine. A od Džeja se sa nestrpljenjem čekala nova pesma koja "gađa" pravo u srce. U svim namerama prekinule su ih nepredvidive, gorke sudbine. Samo na pomen njihovih imena, gotovo svi Balkanci se naježe, a oni nisu do poslednjeg trenutka zaboravili odakle su potekli.

Džej je o Tošetu, koji se Ramadanovskom divio, pričao sa velikim poštovanjem i sa suzama u očima.

- Iskreno, sinoć sam pustio suzu! Išao sam na put. Dečko koji me je vozio pustio mi je malog Tošeta - „Zajdi, zajdi“! I stvarno su mi krenule suze. Toše i ja sedeli smo u restoranu i ja sam naravno pio viski sa ledom. I on me gleda i kaže: „Čika Džej, ja se vama divim, pijete viski sa ledom i toliko ste cigara popušili da mi nije jasno kako uopšte pevate.“ Ja rekoh: „E, sine, dobro je što imam promukli glas. Bog neće da uzme nas stoku, nego uzima prave ljude. Ajde da ne pričamo više o tome“, govorio je Džej svojevremeno i dodao:

"On je bio pravi profesionalac."

Pre 15 godina gostovali su u zajedno u emisiji. Proeski je tada zapevao upravo pesmu ”Zajdi, zajdi". Odmah mu se pridružio i Džej, koji je imitirao zvuke trube. Svi u studiju, između kojih je bila i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i glumica Jelena Jovičić, su bili na ivici suza.

Obojici su bili vlasnici posebnih gaslova, koji su postali sinonim za emociju. Osim toga, poreklom su iz iste države - Makedonije.

Džej, koji je bio poznat po ”pesku" u svom vokalu, iznenada je 6. decembra 2020. preminuo u 56. godini, u svom stanu u Beogradu, zbog bolesti srca.

Toše, najmlađi pevač koji je napunio "Arenu" , vlasnik božanstvenih hitova, poginuo je u saobraćajnoj nezgodi u Novoj Gradiški, 16. oktobra 2007. u 26. godini života.

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube - eDD Mixxx

Mnoge njihove kolege dele mišljenje da se više neće roditi umetnici kakvi su bili Džej i Toše, potpuno međusobno različiti, a neponovljivi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs