PREMINULA GLUMICA IZ SERIJE "SEKS I GRAD": Sara Džesika Parker se dirljivim rečima oprostila od drage koleginice

Dirljivim rečima se oprostila od glumice koja je igrala u seriji "Seks i grad": "Bila je privilegija..."

Celebrities
Autor:
PREMINULA GLUMICA IZ SERIJE "SEKS I GRAD": Sara Džesika Parker se dirljivim rečima oprostila od drage koleginice
Foto: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Frensis Sternhagen, koja je mnogima poznata po ulozi u filmu "Seks i grad", preminula je u 93. godini prirodnom smrću u svom domu u Njujorku, a njena porodica je objavila saopštenje u kojem potvrđuje ovu informaciju.

"Nastavljamo da budemo inspirisani njenom ljubavlju i životom", kratko su napisali.

Franses
foto: ASIG Productions / Castle Rock E / AFP / Profimedia

Među njenim brojnim ulogama najpoznatija je i ona u seriji "Seks i grad", gde je glumila od 2000. do 2002. godine. Od nje se sinoć oprostila Kristin Dejvid (Šarlot Jork) koja je igrala njenu snaju, a danas je poruku u njenu čast na Instagramu objavila još jedna junakinja kultne TV priče Sara Džesika Parker.

"Klasa. Bila je privilegija poznavati te i raditi sa tobom. Svi koji su te poznavali i radili sa tobom, znam da misle isto. Bila si prelepo ljudsko biće i glumica. RIP Franses Sternhejgen i Božji blagoslov", napisala je Sara Džesika Parker.

Franses je igrala u čuvenom filmu "Driving Miss Daisy" pa u serijama "Cheers" (dve nominacije za Emi nagradu), "Misery" i "ER". Uloga u kultnoj priči "Sesk i grad" donela joj je nominaciju za Emi priznanje.

Glumičin sin Džon Karlin potvrdio je tužnu vest na Instagramu gde je o svojoj majci napisao sledeće: "Frani. Mama. Mama. Franses Sternhejgen. U ponedeljak uveče, 27. novembra, umrla je mirno u svom domu, mesec i po dana pre svog 94. rođendana... Samo napred, Frani. Spušta se zavesa nad životom koji si tako bogato, strastveno, skromno i velikodušno proživela".

Franses Sternhejgen dobitnica je dve Toni nagrade, obe u kategoriji glavne glumice ("The Heiress" i "The Good Doctor"). Više puta bila je nominovana za ovo priznanje. Televizijska publika pamtiće je i po ulozi majke Kire Sedžvik u seriji "The closer".

Tokom karijere Sternhagen je igrala likove koji su imali moćan stav i smelost, a posebno je uživala u interpretaciji likova koji su bili čudni i ekscentrični.

Ostavila je za sobom brojne filmske uloge: "Misery", "Bright Lights", "Big City", "Julie & Julia", "The Hospital" i "1983’s Independence Day". Pre 10 godina uručena joj je Obie nagrada za životno delo.

Bila je udata za glumca Tomasa Karlina kog je upozanla na fakultetu, bili su zajedno od 1956. do 1991. odnosno njegove smrti. Iza nje je ostalo šestoro dece, ćerke Amanda i Sara i sinovi Toni, Pol, Piter i Džon kao i devetoro unučadi i dvoje praunučadi, prenosi Žena.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs