KAŽU DA SAMO ON SA 70 GODINA MOŽE DA ZAVEDE ŽENU OD 20: Devojke se lome oko njega, a on je odabrao prosečnu

Životna priča Pirsa Brosnana prepuna je tragičnih detalja, a glumac važi za najvećeg zavodnika.

Celebrities
Autor:
KAŽU DA SAMO ON SA 70 GODINA MOŽE DA ZAVEDE ŽENU OD 20: Devojke se lome oko njega, a on je odabrao prosečnu
Foto: BENS / RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Irski glumac, Pirs Brosnan kao da je pronašao eliksir mladosti. Glumac decenijama važi za jednog od najvećih zavodnika, a mnogi komentarišu da čak i u 70. godini može da zavede i devojku od 20 godina. Međutim, njegov mladolik izgled i zgodno telo nisu došli sami od sebe, a glumac koristi svaku priliku za određenu fizičku aktivnost koja ga drži u formi.

Za njega često govore da je jedan od onih muškaraca koji može da ima svaku ženu koju poželi, ali da je odabrao prosečnu. Naime, njegova žena često je na meti komentara zbog viška kilograma, a takođe je neko ko ne pridaje značaj fizičkom izgledu.

Pirs Brosnan
foto: BENS / RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da bi osvojio ulogu koja će ga učiniti poznatim, sve što je Pirs Brosnan morao da uradi jeste da obuče dobro odelo. Osamdesete su tek počele, a on i njegova prva supruga, australijska glumica Kasandra Haris, stavili su drugu hipoteku na svoju kuću u Vimbldonu u Londonu, kako bi okušali sreću u Los Anđelesu. Godine 1980. Brosnan je debitovao na filmu bezimenom ulogom u filmu Dugi Veliki petak, u kojem je igrao Irca broj 1, ubicu IRA-e koji je uperio pištolj u Boba Hoskinsa.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Godinu dana kasnije, dobio je glavnu ulogu u The Manions of America, miniseriji o drami irske imigracije tokom velike gladi. Sa tim CV-jem u ruci, on i Haris su se preselili u grad zvezda. Borsnan je iznajmio stari AMC Pacer, za 50 dolara nedeljno, da prisustvuje svojoj prvoj audiciji. Na putu se auto pokvario. Brosnan je prošetao na audiciju kroz brda Lorel kanjona, idiličnog kvarta Los Anđelesa sa kolibama među drvećem, samo pet minuta od Holivuda. Stigao je i dobio je ulogu. Odelo je bilo sve.

Uloga nije bila za Džejmsa Bonda, lika koji će ga proslaviti, već za ulogu u televizijskoj seriji Remington Stil. Igrao je mladog avanturistu koji je radio za posebnu detektivsku agenciju. Emisija se pretvorila u zvezdu kako u Sjedinjenim Državama, gde je serija postala hit, tako i šire. Danas je nemoguće pogledati slike iz serije, na kojoj se Brosnan pojavljuje u crnom sakou i leptir mašni, a ne videti večni 007, iako je između uloga prošlo 13 godina. Za to vreme doživeo je smrt supruge i majke troje dece, koja se sa njim preselila u Holivud i upoznala ga sa producentom filmova koji će od njega napraviti ikonu. Za razliku od nestašnog tajnog agenta i njegovog imidža starog holivudskog šarmera, Brosnan je porodičan čovek sa dugotrajnim, čvrstim vezama koji više voli smirenost od reflektora.

Pirs Brosnan
foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rođen u Drogedi, jednom od najstarijih gradova u Irskoj, nije imao srećno detinjstvo. "Detinjstvo je bilo prilično usamljeno", rekao je u intervjuu 1997. godine. Brosnan je bio jedino dete Mej Smit, medicinske sestre, i Tomasa Brosnana, stolara: "Odrastao sam u veoma malom gradu u južnoj Irskoj. Nikada nisam poznavao svog oca. Otišao je kada sam bio beba, a ja sam ostavljena na brigu majke i bake i dede. Moja majka je bila veoma hrabra. Preduzela je hrabre korake da ode i postane medicinska sestra u Engleskoj. U suštini želim bolji život za nju i sebe. Moja majka je dolazila kući jednom godišnje, dva puta godišnje."

U odsustvu njegove majke, odgajali su ga Brosnanovi baka i deda. Kada su umrli, otišao je da živi u prenoćištu u vlasništvu žene po imenu Eileen. „Imala je mesto u siromašnom delu grada. Ona je imala svoju decu i ja sam se preselio na sprat sa stanarima, svi odrasli ljudi sa poslom. Jedan je radio u mlinu. Jedan je radio u banci. Trojica stanara odsela su u dugačkoj sobi sa gvozdenim krevetima sa starim dušecima. Na kraju sobe je bio moj mali krevet, sa zavesom oko njega, tako da svetlost ne bi sijala kada stariji momci dođu kući", rekao je za Gardijan.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Godine 1964, sa 11 godina, preselio se u britansku prestonicu da živi sa svojom majkom i njenim novim mužem Vilijamom Karmajklom. "Ponovni susret sa mojom majkom bio je radostan. Konačno, imao sam svoju majku", rekao bi godinama kasnije. Njegov očuh je postao očinska figura: zajedno su otišli ​​da gledaju Brosnanov prvi film o Bondu, Goldfinger, sa Šonom Konerijem kao špijunom. "Mogu da odbacim ono što je moj otac uradio jer nije uradio ništa. Imam sjajnog oca - očuha - u Vilijamu", rekao je. Napustio je školu sa 16 godina da bi studirao ilustraciju u prestižnoj školi Saint Martins, a zatim je nastavio da studira glumu tri godine u Dramskom centru na Kings Krosu u Londonu, gde su ličnosti poput Kolina Ferta, Majkla Fasbendera i Emilije Klark takođe započele svoje karijere.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Sedamdesetih godina Brosnan je upoznao Kasandru Haris. Haris je bila Australijanka, a ona se preselila u London sa svoje dvoje dece, Šarlot i Kristoferom, koje je Brosnan usvojio. "Osećao sam se tako ispravno. Nisam se osećao kao otac, nisam bio otac; Bio sam samo Pirs. A onda sam postao tata Pirs. A onda sam postao tata."

Pirs Brosnan
foto: Tom Belcher / Capital pictures / Profimedia

Možda zbog teškoće svog detinjstva, glumac nikada nije krio nameru da osnuje porodicu i bude sadašnji otac svoj deci. "Želim da moja deca imaju ljubav u svom životu kada su mala. Želim da znaju pravo značenje ljubavi", rekao je kasnije. Brosnan i Haris venčali su se 1977. Godine 1981. Haris je postala Bond devojka u filmu Samo za tvoje oči, sa Rodžerom Murom u glavnoj ulozi. Zahvaljujući toj ulozi, Brosnan je upoznao Alberta R. Brokolija, producenta sage. Godine 1983. rođeno je treće dete para i prvo glumčevo biološko dete, Šon Brosnan.

Godine 1987, dok je Brosnan snimao film u Indiji, Kasandra se teško razbolela. Ubrzo nakon toga, dijagnostikovan joj je rak jajnika. Umrla je 1991. godine, a imala je 43.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Godine 1994. u njegovom životu desio se veliki preokret. Brosnan je najavljen kao sledeći Džejms Bond posle Timotija Daltona, koji je igrao agenta M16 u samo dva filma. Glasine da će on biti sledeći 007 kružile su godinama, pošto je njegova pokojna supruga igrala Bond devojku i otkazivanje Remington Stila 1986. Zanimljivo, te glasine su ponovo podstakle interesovanje publike za seriju, koja je obnovljena. Brosnan je morao da se vrati. Dva filma kasnije, konačno je potvrđen kao tajni agent. Bio je peti Džejms Bond u istoriji, a igrao je lik u četiri filma.

1 / 11 Foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iste godine, Brosnan je upoznao i novinarku Keli Smit dok su oboje proveli leto u Meksiku. Započeli su vezu. Godine 1997. rođeno je njihovo prvo zajedničko dete, Dilan. 2001. venčali su se u Irskoj. Te godine su dočekali još jedno dete, Paris. Važe za jedan od najskladnijih parova u Holivudu, sa vezom koja traje 29 godina. Brosnan svoju ženu naziva svojom "Severnom zvezdom". Ali 2003. Brosnana je zadesila još jedna tragedija: njegova ćerka Šarlot umrla je od iste vrste raka koji je okončao život njene majke.

Mnogo toga se može dogoditi za sedamdeset godina. Danas Brosnan provodi dane sa suprugom na Havajima. Glumac je u intervjuima otkrio da se vratio svojoj prvoj strasti, slikarstvu, kojoj posvećuje najviše vremena. Pored četvoro dece, ima četvoro unučadi. Kao i svaki dobar deda i baka, on deli njihove fotografije na Instagramu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs