ON JE NAJPOŽELJNIJI BOSANAC U TURSKOJ ZA KIM "LUDE" ŽENE: A u vezi je sa damom koja se NEDOLIČNO ponaša na svakom koraku

Birkan Sokulu ima slavne korene iz Bosne, a u Turskoj je jedna od najvećih zvezda koja neprestano niže uspehe.

Celebrities
09:52h Autor:
ON JE NAJPOŽELJNIJI BOSANAC U TURSKOJ ZA KIM "LUDE" ŽENE: A u vezi je sa damom koja se NEDOLIČNO ponaša na svakom koraku
Birkan Sokulu, Foto: Printscreen Youtube / birkansokullu1

Birkan Sokulu je zahvaljujući autentičnim bosanskim korenima i privlačnim izgledom, ali i velikim talentom postao jedan od najtraženijih turskih glumaca koje šarmira dame sa lakoćom. Na kovrdže, osmeh i izvajano telo retko koja devojka ostane ravnodušna, ali srce mu je već "ukradeno".

Naime, baba i deda ovog markantnog frajera su su imigranti iz Bosne i Hercegovine. Rođen rođen 6. oktobra 1985. u Istanbulu, a zbog uskog lica i visine od 188 cm odskače od većine stanovnika sa područja Anatolije.

Birkan Sokulu
foto: Printscreen Youtue / birkansokullu1

Inače, prezime Sokulu turska je inačica bosanskog Sokolović, i Birkan ga deli s jednom od najznamenitijih istorijskih ličnosti Osmanskoga carstva, velikim vezirom Mehmed pašom Sokolovićem.

Birkanov deda po ocu doselio se još 50-ih godina prošlog veka iz Bosne u Tursku, možda baš iz slavnog sela Sokolovići u okolici Višegrada, a u istome doseljeničkom talasu stigla je i majčina porodica.

Birkanovi baba i deda su imigranti iz Bosne i Hercegovine. Pobedio je 2003. godine na izboru za „Najboljeg modela Turske 2003.” Birkan je napustio košarkašku karijeru nakon deset godina zbog povrede. Diplomirao je na Univerzitetu Maltepe za radio i TV program. Dok je studirao na univerzitetu, počeo je da se bavi modelingom. A onda je zbog uloge u televizijskoj seriji "Sestre" njegova popularnost rasla iz dana u dan.

U srednjoj i srednjoj školi bio je zainteresovan za košarku u školskim timovima i igrao je na terenu u Sportskom klubu Tekel. Međutim, kada je krenuo da studira, sport je pao u drugi plan, a potom je zvog povrede i prestao da razmišlja o karijeri u tom smeru. Sa druge strane, gluma ga je sve više zanimala i obuzimala.

Sokulu je prvi put počela da glumi uzimajući časove glume od Dolunai Soisert 2008. godine, kada je dobila ponudu iz TV serije "Elif".

Diplomirao je na Univerzitetu Maltepe, odsek za radio, televiziju i film. Ali, postajao je u sve uspešniji model zbog vrlo izazovnog i neobičnog izgleda. Tako je 2003. godine poneo i laskavu titulu najboljeg manekena.

U 21. godini život mu se menja iz korena, doživljava veliki udarac od kojeg i danas leči rane - iznenada je izgubio maju usled krvarenja u mozgu. Svu bol je preusmerio na posao, te su počele da pristižu sve bolje ponude i angažmani.

Svi vrlo dobro znamo da u turskom šou biznisu prolaze oni najvrijedniji, najupečatljivi, upravo zgodni Birkan je postao jedan od najpopularenijih glumaca, kojeg mnogi gledaoci pamte iz serije “Djevojka sa sela“

Zajedno s partnerikom, prelepom plavušom Burcu Biricik (32), osovjio je prestižnu televizijsku nagradu pod nazivom “Altin Kelebek” za najbolji par u TV noveli, a serija je u Turskoj imala rekordnu gledanost. A trenutno snima TV seriju “Yaşamayanlar” (“Oni koji ne žive“), u kojoj on glumi strastvenog krvopiju Numela.

Oženio se glumicom Asli Enver 13. jula 2012. godine, mada ta ljubav je bile kratkog daha, te su se razišli već 2015.

Već dve i po godine uživa u romansu sa glumciom Berak Tuzunatac, a baš zbog nje je odbio ulogu u seriji.

Ljubav je jedno, a posao drugo. Serija je dugoročni projekt i mislim da bi to dosta promenilo naš tok veze. Ali rado bih s Berak glumio u filmu”, prokomentarisao je svoju odluku.

Birkan i Berak su u prvim danima veze ispunjavali stranice svih tabloida u Turskoj. Dvoje mladih, nesputani i strastveni, nisu se sustezali ni na javnim mestima, pa su paparaci s njima imali puno posla. Inače, glumicu Berak turski mediji već godinama prozivaju zbog “nedoličnoga” ponašanja, a gledaocima je poznata po ulozi Mihrunise, ljubavnice princa Mustafe u seriji “Sulejman Veličanstveni“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs