PSIHIČKI BOLESNU ĆERKU JE OSUĐIVALA: Posle 24 sata majka je za njom umrla, a za sve je krivila bahatog bivšeg

Pre šest godina, jedna od omiljenih glumica današnjice iznenada je preminula, a svega 24 sata kasnije svet je tugovao zbog smrti njene majke, legende Holivuda

Celebrities
18:12h Autor:
PSIHIČKI BOLESNU ĆERKU JE OSUĐIVALA: Posle 24 sata majka je za njom umrla, a za sve je krivila bahatog bivšeg
Keri Fišer, Foto: Profimedia

U jednom od najemotivnijih dokumentaraca prikazana je priča o majci i ćerki, o Debi Rejnolds i Keri Fišer. Njihova priča je jedna od najtužnijih u Holivudu.

Ovo remek-delo pruža uvid u jedinstven odnos dve legendarno talentovane glumice tokom poslednjih faza njihovih života, perioda kada su postale izuzetno povezane i gotovo neobično delile svakodnevicu kao prave komšinice u prelepom Los Anđelesu.

Iako su obe glumačke zvezde u Holivudu zasijale u punom sjaju, ipak njihova intrigantna priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Naime, tokom jedne decenije njihov odnos nije bio na najboljem nivou, i komunikacija između majke i ćerke je u jednom momentu gotovo u potpunosti izostala.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

"Bright Lights" dokumentarac je osvetlio ovu značajnu životnu priču, pružajući nam uvid u kako su ove dve istaknute glumice uspele da prevaziđu nesuglasice i ponovno se povežu. Dokumentarac nam donosi intimne trenutke njihove bliskosti i ljubavi, ali takođe nas suočava sa izazovima i tenzijama sa kojima su se susrele.

Kari Fišer, naslednica jednako talentovane majke Debi Rejnolds i slavnog oca Edija Fišera, nije imala uobičajeno detinjstvo kao i druga deca. Brzo se srušila prividna idila ljubavnog odnosa njenih roditelja.

Otkako se rodila, bila je predmet medijske pažnje, jer je rođenje ćerke Debi i Edija, tada velikih zvezda, bilo čak na naslovnoj strani Los Anđeles Tajmsa. Međutim, ta rana slava i pažnja često su donosile Keri više bola nego radosti.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Prvi slom Keri Fišer desio se kada je njen otac napustio njenu majku zbog Elizabet Tejlor. Odrastanje bez oca ostavio je trag u Kerinom srcu, a njen brat Tod i majka Debi bili su stubovi u njenom životu, samo su oni vodili računa o njenom odrastanju.

Uprkos svim izazovima i nejasnoćama koje je nosila iz detinjstva, Keri je odlučila da krene majčinim stopama i postane glumica. Bilo je neminovno da će i ona postići velike uspehe u filmskoj industriji, ali često je osećala pritisak i izazove koje je nosio status slavne naslednice.

Keri Fišer ostaje zauvek upamćena ne samo po svojim ulogama i talentu, već i po svom jedinstvenom pogledu na život i hrabrosti da se izbori sa svim izazovima koje je donela njena posebna sudbina kao deteta slavnih roditelja. Ona je bila nezavisna i autentična, ostavljajući dubok trag u srcima svoje publike.

Debi Rejnolds
foto: Profimedia

Ćerka slavnog para nikad nije krila da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, niti da se borila s bolestima zavisnosti. Njena majka, s druge strane, nije krila da je to uticalo na njihov odnos.

"Nekoliko puta sam pomislila da ću da izgubim Keri. Najniža tačka u našem odnosu dogodila se kad sam saznala da je bolesna, odnosno da ima psihički problem koji će je pratiti zauvek. To je bilo… jako teško.", izjavila je Debi.

Ona je, štaviše, za sve javno krivila bivšeg supruga Edija Fišera, ali i samu Keri.

"Njena upotreba narkotika ju je učinila manično depresivnom, što je bolest, što joj je, nažalost, dao genetski faktor - što je tatin poklon za ćerku. Stavićemo to njemu na teret ", poručila je RejnoldsovaO svojoj slavnoj ćerki.

Nakon niza konfliktnih situacija, putevi su im se razdvojili

"Nisam želela da budem u njenoj blizini. Nisam želela da budem ćerka Debi Rejnolds. Želela sam sopstveni život… Nismo se slagale. Imale smo neverovatnu vezu, veću od života. To je jedna moćna osoba, ali ako želim da imam svoj identitet, moram da izgradim neki lik ni iz čega" rekla je Keri Opri Vinfri.

Elizabet Tejlor, Debi Rejnolds, Edi Fišer
foto: Profimedia

Usledila je decenija u kojoj majka i ćerka nisu razmenile ni reč, što nije, međutim, dovelo do toga da se udalje. Naprotiv, kada je došlo do pomirenja, bile su iskrenije jedna prema drugoj, a njihov odnos bio je bolji nego ranije. Štaviše, one su sarađivale: Keri je napisala scenario za televizijski film Ove stare dame, u kojem su njena majka Debi Rejnolds i bivša maćeha Elizabet Tejlor zaigrale zajedno, decenijama nakon što su lepa Elizabet i Edi Fišer slomili Debino srce.

Viđali smo ih zajedno na crvenom tepihu, zagrljene, nasmejane. Iskazivale su jedna drugoj poštovanje i divljenje. Sve je rezultovalo izjavom koja je sigurno mnogo značila Rejnoldsovoj nakon što su njena slava i talenat bili teret njenoj ćerki celog života.

"Drago mi je što sam njena ćerka. Debi Rejnolds je sjajna. Jeste li je upoznali?" pitala je novinara Njujork tajmsa.

"Keri je želela da snimi dokumentarac "Bright Lights" za Debi, a Debi je želela da ga snimi za Keri. Da je ovo holivudski scenario, niko ne bi poverovao. One su toliko volele jedna drugu, a njihov veza je bila neuništiva… Ove žene su bile više nego majka i ćerka, one su bile izraz izuzetne povezanosti u svim njenim patnjama i trijumfima. Živele su hrabro. Otpevale su svaku pesmu vrednu pevanja (često zajedno)", izjavila je Šila Nevins iz HBO-a za Variety 2016. godine.

Kako je Tod Fišer, Debin sin i Kerin brat, izjavio, ovaj film je svojevrsno ljubavno pismo.

U istoj godini kada je snimljen dokumentarac, 27. decembra, Keri Fišer nas je napustila. Nekoliko dana nakon što je u avionu doživela srčani udar, glumica je preminula od apneje, prestanka disanja u snu, a toksikološki nalaz pokazao je da je njenim venama kolala velika količina lekova. Dok je svet plakao zbog odlaska princeze Leje, samo dan kasnije, američki mediji javili su da je preminula i Debi Rejnolds.

Navodno, glumica je doživela šlog nakon vesti o smrti ćerke, a njene poslednje reči glasile su:

"Želim da budem s Keri."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs