ZAVEO JE NAJZGODNIJU NA ESTRADI: Pratili su ga skandali, s 25 godina mlađom je dobio dete, sad cela Srbija priča o njemu

Nekadašnji frontmen poznate dens grupe "Beat Street" Husein Alijević Husa godinama se već ne eksponira, sada je opet u žiži javnosti zbog filma "Nedelja"

Celebrities
11:00h Autor:
ZAVEO JE NAJZGODNIJU NA ESTRADI: Pratili su ga skandali, s 25 godina mlađom je dobio dete, sad cela Srbija priča o njemu
Husein Aljević Husa, Foto: preentscreen/Youtube

Husein Alijević Husa je ponovo došao u žižu interesovanja zbog filma "Nedelja" gde će oživeti lik legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog.

Inače, u filmu "Nedelja" će biti prikazano i Džejevo detinjstvo, njegov muzički put i život uopšte, a kako se pisalo, produkcija je izabrala dečaka koji će ga tumačiti u mlađim godinama, dok će Husa glumiti pevača u kasnijim godinama.

U jednom periodu svog života, Husa je doživeo velike poslovne i privatne turbulencije, razveo se od dugogodišnje partnerke Dušanke Dekić Bebe sa kojom je činio grupu "Beat street" i dobio ćerku.

Teško detinjstvo

Iza svetala života javne ličnosti krije se priča o teškom detinjstvu koja baca novo svetlo na njegovu životnu priču.

Husein Aljević je otkrio da je odrastao u siromaštvu, njegova porodica bila je ispunjena ljubavlju, što mu je pružilo čvrst oslonac tokom ranih godina. Već sa osamnaest godina, Husa je počeo lepo zarađivati od svojih talenata, a to je ples i pevanje.

Ipak, život nije bio samo bajka. Husa je svedočio turbulentnim vremenima, posebno bombardovanju njegove naše zemlje 1999. godine. Ovo traumatično iskustvo je uticalo na njegov pogled na život, ostavljajući ožiljke na njegovoj duši. Njegova shvatanja o svetu i ljudima promenila su se nakon ovog događaja, a životni rolerkoster odveo ga je kroz period koji je opisao kao izuzetno težak.

"Ceo život mislim da sam rođen pod srećnom zvezdom. Odrastao sam u siromašnoj porodici ali punoj ljubavi. Već sa 18 godina sam lepo zarađivao od svojih talenata i bilo mi je u početku čudno da me plaćaju za nešto što volim da radim. Naravno nije sve bilo bajno i sjajno jer je život rolerkoster i voleo bih da zaboravim zapravo da se nije ni desilo bombardovanje naše zemlje '99. godine koje je veoma negativno uticalo na moja shvatanja o životu. Iza toga je usledio i loš period za mene. Ali sam naučio da se iz veoma teških stvari koje se dese u životu nauče mnogo važne lekcije", rekao je Husa za Blic.

Međutim, uprkos teškoćama koje su ga zadesile, Husa je naučio da se iz izuzetno teških trenutaka može izvući snaga i mudrost. Njegova sposobnost da prebrodi teškoće postala je inspiracija, a loši periodi u životu postali su graditelji njegove lične snage i otpornosti.

Nakon razvoda od Bebe, Husa je sreću pronašao kraj 25 godina mlađe pevačice Andree Došen, sa kojom je dobio dete.

"Kada pričamo o Andrei prva stvar koja upada u oči je ta razlika u godinama koju zapravo svi kad nas upoznaju više i ne primećuju. Toliko smo par u pravom smislu te reči dopunjujemo se. Ja se šalim da smo posvađali generacije jer je moja mama generacija njene babe ali kada je ljubav prava i iskrena to svi vide i podržavaju. Hana nam je donela puno sreće i novu dimenziju u našem odnosu. Mogu da kažem da sam srećan jer sve u životu ide iz kuće i voleo bih da to tako i ostane bez obzira ne sve što život može da donese."

Husova saradnja sa pevačima

Ponosan je zbog uspostavljene saradnje sa nekoliko poznatih pevača. Posebno je naglasio izuzetnu saradnju sa Draganom Mirković, koja je očigledno ostavila veliki utisak na njega.

"Raditi sa Draganom Mirković je za mene poseban doživljaj," istakao je Husa. Njihova saradnja očigledno predstavlja ne samo profesionalni izazov već i prijateljsku vezu. Husa je naglasio da je takođe ponosan na saradnju sa Šabanom Šaulićem, legendarnim pevačem koji je zajedno sa Zoricom Brunclik otpevao Husinu pesmu "Ti možeš sve".

Govoreći o procesu stvaranja muzike, Husa je podelio svoj pristup komponovanju. "Voleo bih da komponujem dok postojim i nadam se da moje najlepše pesme tek slede," izjavio je. Otkrio je da nije tip koji aktivno prilazi pevačima s pesmama. Umesto toga, naglasio je da se često stvari same nameste - neko čuje njegovu pesmu, preporuči je drugom pevaču, ili pevač sam pozove. Ta spontanost, prema Husinim rečima, čini proces saradnje još posebnijim.

S posebnim oduševljenjem govorio je o saradnji sa Cecom. Pesma "Nevinost" doživela je sjajan uspeh kod publike, a Husa je istakao da je Ceca fenomenalno otpevala pesmu, čime je dodatno doprinela pozitivnom prijemu numere.

"Dragana Mirković je osoba uz koju sam odrastao, i uvek mogu da joj pošaljem svoju pesmu," dodao je Husa, ukazujući na dugogodišnje prijateljstvo i poverenje u njihovoj umetničkoj saradnji.

Draganu Mirković imamo prilike da pratimo u spektakularnom plesnom šou "Rame uz rame s Draganom" i sastava Beat Street, a koji se emituje svakog vikenda na Kurir Televiziji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs