SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE PROGOVORILA O BRAKU: Rešila da otvori dušu i kaže koja stvar joj je užasno smetala

Ovo dvoje supružnika su godinama u braku, deca su otišla svojim putem a evo gde su oni danas.

Celebrities
Autor:
SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE PROGOVORILA O BRAKU: Rešila da otvori dušu i kaže koja stvar joj je užasno smetala
Supruga Radeta Šerbedžije progovorila o njihovom braku., Foto: ATA

Rade Šerbedžija je već godinama u skladnom braku sa dvadeset godina mlađom izabranicom rediteljkom Lenkom Udovički. Ona se tokom braka sa njim suočila sa mnogobrojnim izazovima o kojima je rešila da javno progovori.

Bila je prinuđena da 90-ih napusti svoj voljeni Beograd u kome je odrasla i krene sa njim na životno putovanje. Najveći deo karijere ovaj dramski umetnik proveo je u Holivudu i Srbiji.

Lenkina majka je Bolivijka, zbog čega su njene sestre rođene u različitim državama: jedna u Americi, druga u Urugvaju i treća u Boliviji, ona u srpskoj prestonici, a svaka je kasnije odabrala različitu lokaciju za život.

Rade Šerbedžija, Lenka Udovički
foto: Profimedia

Od kad su se 1990. upoznali u Subotici, bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Venčali su se kada je on imao 43, a ona 23 godine.

Već nakon nekoliko dana su počeli da žive zajedno, a Lenka danas tvrdi da dugo nije htela nikome da prizna da je u vezi sa njim.

"Uvek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo jako brzo, iako nisam očekivala da će prerasti u ljubavnu vezu" , rekla je svojevremeno Udovički.

U skladnom braku su više od 3 decenije.

"S njom nikad nije dosadno. Lenka na moje koncerte ne dolazi jer ima tremu zbog mene, nema tremu kad glumim, ali kad pevam ima tremu... Hoću li se zbuniti, hoću li ispasti iz ritma, pa reko šta ako ispadnem iz ritma, ja pevam, oni me prate", zaključio je legendarni Šerbedžija.

Rade Šerbedžija, Lenka Udovički
foto: Beta / Lana Siv+lvar Domini

Lenkine i Radetove naslednice takođe su se raštrkale svuda po svetu. Nina živi u Beogradu, Vanja u Australiji studira pravo, dok je Milica u Liverpulu na muzičkoj akademiji.

Sa željom da naslednicama osigura bezbedan i lagodan život supruga Radeta Šerbedžije svojevremeno nije mnogo razmišljala kada se povela priča o životu u Londonu, a zatim i u Americi.

Neposredno posle rođenja Nine poznati supružnici otputovali su s jednim koferom, a povratak u Srbiju, gde su Radetu pretili smrću, nije dolazio u obzir.

Rade Šerbedžija
foto: Profimedia

Prepustili su se životu u inostranstvu, koji je zapravo bio dosta zahtevan i takav je ostao sve dok Rade nije prokrčio sebi put do Holivuda.

Uprkos izazovima i nekim situacijama koje nisu za prepričavanje Lenka je svojevremeno za medije potvrdila da se ni zbog čega ne kaje, te da bi sve isto uradila, počev od prepuštanja Radetu, prema kojem je u početku bila sumnjičava.

"Ta njegova popularnost me je na početku jako odbijala, a čini mi se da me je na kraju to odbijanje privuklo njemu. Dugo nikome nisam priznala da smo zaljubljeni, pa ni najboljoj prijateljici mesecima nisam rekla da smo Rade i ja zajedno" , kaže Lenka, koja danas uživa u mirnom životu kraj glumca i pesnika u domu u Rijeci. Deca su otišla svako svojim putem, a njih dvoje prepušteni su svojoj ljubavi i stvaralaštvu, prenosi Espresco.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs