GLUMICU LEKARI OPTUŽILI DA IZMIŠLJA BOLEST: "Mislili su da je u pitanju samo migrena," kasnije su joj se borili za ŽIVOT

Zvezda "Niskih strasti" proživela pravu agoniju i jedva izvukla živu glavu.

Celebrities
Autor:
GLUMICU LEKARI OPTUŽILI DA IZMIŠLJA BOLEST: "Mislili su da je u pitanju samo migrena," kasnije su joj se borili za ŽIVOT
Foto: Profimedia

Holivudska glumica Šeron Stoun (65) je u nedavnom intervjuu za magazin Vouge otvoreno pričala o svom traumatičnom iskustvu kada je 2001. godine doživela moždani udar.

Rešila je da ga podeli i ako je dugo vremena strahovala od reakcija javnosti obzirom da su se zdravstveni radnici tom prilikom prema njoj poneli krajnje neprofesionalno i neozbiljno.

Šeron Stoun
foto: Profimedia

Naime, ona je zbog stravničnih bolova bila hitno prevezena u bolnicu, a lekari su od samog početka tvrdili da je u pitanju bezazlena migrena. Na prvoj angiografiji promakao im je izliv krvi u mozak, pa su zaključili da je sve to izmisilila. Ubrzo nakon toga, stvari su se drastično promenile pa se glumica doslovno borila za život.

"Probudila sam se u kolicima i pitala gde idem, a on je rekao 'na operaciju mozga'. Doktor je bez mog znanja ili pristanka odlučio da idem na eksperimentalnu operaciju mozga i poslao me u pravo u operacionuu salu", ispričala je.

Šeron Stoun
foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Ni sam oporavak nije bio ni najmanje jednostavan, obzirom da su njene šanse za preživljavanje izliva krvi bile 1% . Glumica je pretrpela gubitak pamćenja, desna strana lica joj se potpuno opustila i počela propadati a uz sve to počela je i da muca a vid joj se dodatno pogoršao, prenosi People magazin.

"Ono što sam naučila kroz ovo iskustvo je da se u medicinskom okruženju žene jednostavno ne čuju, naročito kada nemate ženskog lekara', izjavila je Šeron.

1 / 17 Foto: Simone Comi / ipa-agency. / Sipa Press / Profimedia

Nešto ranije ove godine glumica je izgubila i brata Patrika Stouna koji je preminuo u 57. godini života. Obdukcijski nalaz je pokazao kako je pretrpeo iznenadni srčani zastoj usled bolesti srca. Nije razjašnjeno da li bio hospitalizovan u trenutku smrti, prenosi Story.hr

Glumica često ističe da je ponosna na svoje godine, te da nema porive da se podmlađuje kao što mnoge žene danas rade. Ona se savršeno oseća u svojim godinama, a upravo u tome i jeste tajna njenog besprekornog izgleda. Čini se da niko bolje od nje ne ume da nosi godine.

Uprkos tome što ima 65 godina izgleda daleko mlađe, a ono što je čini da tako izgleda prema mnogim stručnjacima jeste kraća kosa i zanimljive odevne kombinacije.

"Moj omiljeni doručak je lubenica s fetom, mentom i maslinovim uljem te soli i biberom. Uz to pojedem tost bez glutena i popijem biljni čaj", otkrila je ona u jednom intervjuu.

Što se tiče treninga, glumica obavezno radi čučnjeve koji održavaju tonus njenih mišića. Trudi se da vežbe radi svaki dan, te da na taj način uvek bude zgodna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs