PRODAVALA JE KROFNE NA PLAŽI, PA POSTALA MAŠINA ZA PRAVLJENJE NOVCA: Ljubavnika je finansirala iz suprugovog novčanika

Oni koji rade sa njom kažu da je nekada siromašna devojčica postala prava mašina za pravljenje novca

Celebrities
12:46h Autor:
PRODAVALA JE KROFNE NA PLAŽI, PA POSTALA MAŠINA ZA PRAVLJENJE NOVCA: Ljubavnika je finansirala iz suprugovog novčanika
Kris Džener, Foto: Printscreen/Instagram/KrisJenner

68-godišnja Kris Džener je već više od 4 godine u vezi s 39-godišnjim Korijem Gembelom, kojeg naziva najseksi muškarcem u svom životu.

Međutim, ono što je zaista istina je da Kris ne deluje kao nesrećna žena. Htela je novac i status, i to je postigla, a popularnost je došla kao bonus.

Kris Džener
foto: Profimedia

Na Dan zaljubljenih 2023. godine, "mama menadžer" se pohvalila prstenom od 10 karata vrednim 1,5 miliona dolara, koji joj je poklonio partner. Kruže glasine da je ovo verenički prsten, a možda je čak par već tajno venčan.

Jasno je da nije velika verovatnoća da žena postane bogata ako je rođena u malom američkom gradu, a da je pritom rano izgubila oca, brojala sitan novac sa svojom majkom do njene plate, da nije stekla visoko obrazovanje i da ima sasvim prosečan izgled.

Sa strane, izgleda da je ta verovatnoća gotovo ravna nuli. Međutim, takav je bio početni položaj jedne od najpoznatijih žena u Sjedinjenim Američkim Državama danas - Kris Džener. Tačna vrednost njenog bogatstva kao "matrijarha Amerike" niko ne zna, jer je suvlasnica svih poslova svoje dece, ali ta suma svakako ide u stotine miliona dolara, jer se bogatstva porodice Kardašijan stalno i brzo množe. A ona je već odavno stekla status "mame menadžera" - najuticajnijeg lidera najpoznatije porodice na svetu.

Kris Džener
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali pitanje je gde je Kris stekla toliko administrativno iskustvo da bi mogla da upravlja različitim poslovima sa istom lakoćom kao i sudbinama svoje dece?

"Uvek sam znala da ću postati bogata. Pitanje je bilo kako ću to postići", priznala je glavna Kardašijanka u jednoj od epizoda rijaliti šoua. Na početku svog puta, Kris zaista jeste išla preko mnogih prepreka.

Detinjstvo

Kris je rođena u San Dijegu, otac je napustio porodicu kad je imala sedam godina, pa je već sa dvanaest počela da radi kao prodavačica krofni na plaži i čistačica kako bi pomogla svojoj majci.

Školovanje joj nije išlo najbolje i nije imala nameru da nastavi obrazovanje na koledžu. Rano je shvatila da je školovanje dugotrajan proces bez garancija, za razliku od uspešnog braka koji može doneti značajne novčane dobitke dok ste još mladi. Zato je već sa šesnaest godina počela da traži partnera s kojim bi mogla da se preseli u grad svojih snova - Los Anđeles. Tamo gde glumci počinju dan koktelom, gde se smišljaju intrige i drame, i gde su svi podložni veličanstvu filma.

Kris Džener
foto: Profimedia

I tu se prvi put pokazala tvrdoglava odlučnost buduće Džener: nije tražila muža na punom mesecu, nije sedela u meditaciji - kao starija studentkinja, uporno je probijala staze tamo gde se kreću bogataški sinovi. Srećnu kartu izvukla je u golf klubu na Havajima, gde je upoznala, doduše ne "zlatno dete", već profesionalnog igrača, Cezara Sanudoa. Bio je 11 godina stariji od nje, imao je 2 miliona dolara na računu i iznajmljivao kuću u Beverli Hilsu.

Hoće li Cezar postati njen muž?

Pa, nije toliko bitno. Sa 18 godina, gospođica Kris Houton već je boravila stanu novog dečka i razgovarala o njihovom putovanju u Aspen. Međutim, nisu ostali zajedno dugo, jer je ubrzo započela vezu sa 30-godišnjim advokatom Robertom Kardašijanom.

Prema zvaničnoj verziji, Kris je upoznala Boba u avionu, gde je radila kao stjuardesa. Robert je bio među poželjnim mladoženjama Beverli Hilsa - njegov otac je tada imao fabriku za preradu smeća, proizvodnju kobasica, lanac prodavnica, bio je milioner i mogao je obezbediti svom sinu odlično obrazovanje. Bob je prvo diplomirao u "Dorsey High School", a zatim stekao diplomu pravnika. Da li mu je trebala srednjoškolka iz San Dijega? Ne za ozbiljnu vezu, ali nije mogao da odoli izazovu s "palicom za paljenje" Kris.

Kris Džener, Robert Kardašijan, o džej simpson
foto: Profimedia

Povremeni susreti postepeno su prerasli u stabilan odnos, iako veza s uspešnim advokatom nije Kris donela nikakvu finansijsku radost - skupih poklona, nakita, automobila. Kardašijan je znao kako da broji novac i nije planirao da ga troši na ljubavnicu. Tako je trajalo tri godine. Kardašijan je tražio isplativiju opciju, a Kris je trpela svoju neistaknutu ulogu. A onda se nešto dogodilo, i odjednom je Robert napravio ponudu koju je predložio Kris. To je bilo iznenađenje za sve prijatelje koji su upozoravali bogatuna da će se pokajati. Kris je dobila pristup suprugovoj kreditnoj kartici i već sledećeg dana nakon venčanja, kupila je novi "Mercedes", 20 Šanel haljina i nove najskupocenije satove satove - zaslužila je!

Nakon rođenja Kortni i Kim, Kris je insistirala na tome da Robert kupi dvorac od 650 kvadratnih metara u najprestižnijem delu Beverli Hilsa. Na imanju su se nalazili teniski tereni, kuća za osoblje i bazen. Ovo mesto postalo je epicentar holivudske društvene scene - uz suprugovu saglasnost, Kris je ovde često organizovala glamurozne zabave.

Kris Džener
foto: Profimedia

Mlada mama na porodiljskom odsustvu nadoknađivala je sve propuštene godine mladosti. To je dovelo do trenutka kada je Robert sumnjao da ga vara, a treća ćerka Kloi- nije njegova, jer sa suprugom već dugo nije imao odnose.

Međutim, nikada se nije usudio na testu DNK, jer kao pravi armenski otac voleo je svoje ćerke i nije znao kako bi postupio s informacijom da Kloi zaista nije njegova. Dok je Kris igrala ulogu domaćice, podvrgla se tri plastične operacije - staru jednostavnu devojku više nije bilo moguće prepoznati.

1987. godine se rodio naslednik - Robert Junior. Uskoro se Kardašijanov brak, kao prepunjen brod putnika, počeo raspadati. Kris je započela romansu sa fudbalerom Todom Vatermanom. Predstavljala je sportistu kao svog ljubavnika na zabavama i plaćala njegove račune novcem iz suprugovog novčanika. Kad je to saznao, Kardašijan je poludeo, odmah je podneo zahtev za razvod i odmah blokirao sve kartice svoje supruge. Ovako nešto nije očekivala - četvoro dece na rukama i nijedan dolar u džepu.

"Nisam imala ništa. Jednog dana sam otišla na pijacu, i moja kreditna kartica nije funkcionisala. Pomislila sam: ''Ne mogu čak ni da kupim paradajz", sećala se u intervjuu za televiziju Fox News.

Kris Džener
foto: Profimedia

I šta je Kris uradila?

Organizovala je zabavu putem zamene usluga, predstavila je sebe kao poznatu ženu. To je bila igra na sve ili ništa, i Kris je osvojila nagradu. Na toj zabavi upoznala je olimpijskog šampiona Brusa Dženera. U vreme susreta s bivšom Kardašijanovom suprugom, slava ovog šampiona Amerike već se stišala. Ali budućoj gospođi Džener to nije smetalo. Momak je imao novac i status, što je za Kris uvek bilo snažan argument u korist braka. Venčali su se 1991. godine.

"Skinuli smo Brsovu zlatnu medalju, otresli prašinu s nje, stavili je u okvir u njegovoj kancelariji, i ta nagrada postala je naša motivacija", pisala je Kris u svojoj biografiji. "Želeli smo ponovo da postanemo šampioni." Novac od Brusovih nastupa, reklama i promocije proizvoda počeo je da se uliva kao reka. Istovremeno, Jenner je rodio dve kćerke svom novom suprugu.

Kris Džener, Brus Džener
foto: Profimedia

"Nikada nisam mogla ni da zamislim da će moja porodica i moj dom jednog dana postati zabavni imperijum", koketno je navela Kris u svojoj knjizi. Međutim, uvek ju je privlačila poslovna strana stvari. "Prodavala" je muževljevo lice za reklamne integracije, a 2004. godine otvorila je prodavnicu dečje odeće pod imenom Smooch u Kalabasasu. Novi posao se pokazao toliko uspešnim da je 2007. cela Kardašijan -Džener porodica preselila u novu prostranu vilu u susednom gradu Hajden Hils.

Jednog dana, jedan prijatelj porodice je svratio u posetu i postao svedok haosa koji se odvijao u kući. Džener je razgovarala sa svojim ćerkama putem internog komunikacionog sistema, kada je odjednom zazvonio telefon, a istovremeno je spremala večeru za Kendal i Kajli (tada su imale 10-12 godina). Gosta je ova situacija veoma zabavila, pa je savetovao Kris da ponudi da napravi porodični rijaliti šou.

"Obezbedi nam sastanak", odmah je odgovorila Džener. Već sledećeg dana je predstavila "Seacrestu" ideju za šou, a nakon 48 sati potpisala je ugovor za njegovu produkciju. Rijaliti šou je postao ogroman hit i ostao na vrhu televizijskih rejtinga 14 godina.

Godine 2015. Brus Džener je podneo zahtev za razvod, nakon čega je obznanio svoj tranzicijski proces i postao poznat kao Caitlyn. 2017. godine, bivši muž je objavio memoare u kojima je tvrdio da je Kris znala za njegove rodne identitetske borbe. Majka Kendal i Kajli odbacuje ove izjave bivšeg supruga, tvrdeći da je on sve izmislio.

Kris Džener
foto: AP

Do tog vremena, stvarnost šou o porodici Kardašijan već se pretvorila u mega-biznis sa proizvodnjom i lansiranjem vlastitih brendova odeće, kozmetike, alkohola i vitamina.

"Ja pomažem svojoj deci da odrede čime žele da se bave, pomažem im da stvore posao, infrastrukturu i da se usredsrede na ono što je važno", rekla je sama Džener u intervjuu za Forbes. Zauzvrat za svoju pomoć, Kris, koja je član upravnih odbora preduzeća svoje dece i sina, dobija 10% prihoda od svakog njihovog proizvoda, TV emisije ili projekta. Približna suma ovoga iznosi 230 miliona dolara.

Veći deo zarađenog novca Kris Džener ulaže u nekretnine, što joj je nekada naučio Robert Kardašijan. U vlasništvu najuticajnije žene u Americi nalazi se kuća u Hajden Hilsu vredna 20 miliona dolara, sa površinom od 1533 kvadratna metra, vila vredna 12 miliona dolara u kurortnom gradu La Quinta u dolini Coachella, gde se održava istoimeni muzički festival.

Kris Džener
foto: Profimedia

Pored kuća svojih ćerki u Hajden Halisu, nalazi se još jedna vila površine 929 kvadratnih metara sa spa salonom, šest spavaćih soba i osam kupatila, koju je Jenner kupila za 10 miliona dolara. Pored toga, preduzetnica poseduje dva stana u stambenoj zgradi u Kalabasu.

Šta god da se dogodi, Kris Džener uvek počinje dan u 5 ujutru u teretani i završava ga u 2 ujutru na glamuroznoj društvenoj premijeri. Oni koji rade s njom lično kažu da je prava mašina za pravljenje novca. Sve što dotakne mama Kardashian mora doneti keš. U kući glave porodice čak visi slika s motivacionom porukom "Teško je biti bog, ali mi ćemo uspeti".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs