PO TALENTU NADMAŠIO OCA, UMALO DA SE NAVUČE NA IGLU: Najtragičniji život imao je naš glumac koji je sahranio najmilije

U životu su ga zadesile tragedije, al to ga nije sprečilo da otopi srca verne publike pojavljivanjem na premijeri filma sa svojom majkom

Celebrities
11:57h Autor:
PO TALENTU NADMAŠIO OCA, UMALO DA SE NAVUČE NA IGLU: Najtragičniji život imao je naš glumac koji je sahranio najmilije
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Premijera filma "Čuvari formule" u Beogradu nije samo okupila poznate ličnosti srpskog glumačkog sveta, već je i izazvala talas topline i emotivnih trenutaka među prisutnima. U centru pažnje na crvenom tepihu našao se Srđan Žika Todorović, čiji nežni gestovi prema svojoj mami Snežani Matić nisu prošli neprimećeno.

Svi prisutni su bili svedoci iskrenog gesta Žike Todorovića koji se na premijeri pojavio sa majkom.

Srđan Todorović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, Snežana Matić je bila jugoslovenska balerina i nekadašnja supruga Bore Todorovića. Nakon raspada njihovog braka, Bora je po drugi put stupio u brak s izabranicom Karolinom Kilka Todorović, s kojom je dobio dve ćerke, Taru i Danu.

Podsetimo, Žika Todorović je u životu preživeo mnoge nedaće.

Da nije bilo EKV-a danas možda ne bi bio živ

Srđan Žika Todorović je tokom muzičke karijere dve godine bio bubnjar čuvene rok grupe Ekatarine Velike, čiji su muzičari preminuli od posledica korišćenja heroina.

Glumac je godinama ćutao i nije se oglašavao u javnosti kada je u pitanju njegov život, a sada je otvorio dušu i progovorio o najtežim temama.

Glumac se prisetio svog detinjstva, mladosti, vojničkih dana, aktivnog bavljenja muzikom u EKV-u, prvih glumačkih koraka, roditelja i drugih zanimljivih situacija kroz koje je prošao.

Glumac je tokom muzičke karijere dve godine bio bubnjar čuvene rok grupe Ekatarina Velika, čiji su muzičari preminuli od posledica korišćenja heroina. Prema njegovim rečima, stariji članovi su brinuli o Žiki da ne posegne za porocima kao oni, pa mu nisu dali da proba, kako kaže, ni mrvicu.

Prema tvrdnjama brojnih ljudi, većina muzičara grupe EKV je preminula od posledica konzumiranja heroina.

Oni su mene jako čuvali, ja sam bio mlađi od njih šest godina, oni su bili ’59, ’58, a ja ’65. godište. Nisu mi dali ni mrvicu. Čuvali su me jer su imali već loša iskustva sa ranijim bubnjarima, tako da ne bih da pričam puno o tome, to je za mene teška tema. Uglavnom izbegavam, ali hoću da kažem da su me pazili kao malo dete“, rekao je Srđan u emisiji „Una, due, tre“.

Glumac im je na ovome posebno zahvalan.

„Ne bih bio živ!“, rekao je Srđan, koji izbegava da govori na ovu temu.

1998. godine Žika je na Adi Bojani upoznao studentkinju Filološkog fakulteta Anu Jovićević koja je poreklom sa Cetinja. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a glumac je od samog početka bio siguran da je pronašao ženu svog života. 2004. godine su se venčali u njenoj porodičnoj kući na Cetinju. Svako leto su provodili u kući njegovog oca u ribarskom naselju Bigovo, a ovu tradiciju su nastavili i kada su dobili dete.

Par se dvanaest godina borio za potomstvo i 1. maja 2014. godine rođen je njihov sin Dejan. Glumac je izjavio da mu je očinstvo promenilo život za 180 stepeni i da je prestao da izlazi.

U julu 2014. godine Srđan doživljava veliku tragediju - njegov otac, veliki glumac Bora Todorović, je preminuo.

Tri godine kasnije, njegov život srušen je iz temelja - supruga i sin su išli kod lekara jer je on bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je da spava. Dva sata kasnije, Ana je videla da su dečaku usta plava i pokušala je da ga probudi.

Srđan Todorović
foto: Kurir / Dado Đilas

Pozvali su Hitnu pomoć, ali lekari nisu ništa mogli da učine. Na odbukciji je utvrđeno da je srce prestalo da mu kuca i da je reč o sindromu iznenadne smrti deteta. 23. decembra dečak je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Neutešnim roditeljima podršku su pružili članovi porodice, prijatelji i Srđanove kolege. Početkom 2018. godine Dejanova urna je položena pored urne njegovog dede Bore Todorovića u Aleji velikana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs