STALNO SU GOVORILI DA JE MOJE TELO POGREŠNOG OBLIKA: Odgovor Kejt Vinslet je vredan aplauza

Glumica Kejt Vinslet susrela se sa prvim kritikama na račun izgleda još na početku karijere

Celebrities
Autor:
STALNO SU GOVORILI DA JE MOJE TELO POGREŠNOG OBLIKA: Odgovor Kejt Vinslet je vredan aplauza
Kejt Vinslet o izgledu i oblinama, Foto: Profimedia

Glumica Kejt Vinslet oduvek je bila zagovornik pozitivnog razmišljanja o svom telu i prihvatanja sebe onakvim kakvi smo. Često je javno govorila protiv nerealnih standarda lepote koje glumicama nameće filmska industrija.

Nedavno se ponovo prisetila kako su je na početku karijere stalno kritikovali zbog oblina. Kada je rekla kako ne želi da mršavi, savetovali su joj da smanji očekivanja kada su u pitanju audicije.

"Konstantno su mi ponavljali da je moje telo pogrešnog oblika, da moram da se zadovoljim manjim", prisetila se čuvena Rouz iz "Titanika". Još tada donela je veoma hrabru odluku - da rekreira toples fotografiju čuvenog fotografa Lija Milera, koju je igrala u filmu, piše Bright Side.

"Morala sam da budem zaista hrabra da bih prikazala moje telo u najopuštenijoj verziji i da se ne krijem od toga", kaže Vinslet. Dodaje da su je čak i njeni najbliži saradnici nagovarali da napravi neke izmene, ali ona je svakome ponavljala: Zašto? Zbog parčeta mesa koje možeš da vidiš Ne, biće ovako!

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

"Umem ja mnogo bolje od nepotrebnog trošenja moje dragocene energije na kritikovanje mog tela. Mislim da svakoj ženi bude bolje kada kaže sebi: Verujem u sebe. Šta god drugi mislili, ovo sam ja, i to je to". Iako možda zvuči neverovatno, Kejt Vinslet je najviše kritikovana za izgled nakon uloge u Titaniku koja joj je donela planetarnu slavu.

"Očigledno sam bila previše debela", ironično je rekla, osvrćući se na komentare zašto Džek (Leonardo Dikaprio) nije mogao da stane na dasku na kraju filma i spase se od smrzavanja u vodi.

"Zašto su bili tako zli prema meni? Baš su bili zli. Čak nisam ni bila debela", smatra Vinslet, koja je u vreme snimanja Titanika bila u dvadesetim godinama.

Fotografije Kejt Vinslet iz mladosti pogledajte u galeriji.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs