NOSEĆI HIDŽAB GRADE IMIDŽ PORODIČNIH ŽENA: Emina Erdogan ih patrijarhalno vaspitavala, a ne zna se koja je SKANDALOZNIJA

Erdoganove ćerke izrasle su u prave lepotice, a uprkos tradicionalnom vaspitanju, ređale su skandale.

Celebrities
Autor:
NOSEĆI HIDŽAB GRADE IMIDŽ PORODIČNIH ŽENA: Emina Erdogan ih patrijarhalno vaspitavala, a ne zna se koja je SKANDALOZNIJA
Ko su Erdoganove ćerke, Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Porodica Erdogan jedna je od najmoćnijih u Turskoj, a budući da je glava njihove porodice ujedno i glava države, često su pood budnim okom javnosti. Redžep Erdogan je u martu ove godine ubedljivo odneo još jednu pobedu na predsedničkim i parlamentarnim izborima i tako učvrstio svoju lidersku poziciju. Veliku pordršku, kao i uvek, pružila mu je supruga Emina.

Emina Erdogan
foto: Profimedia

Inače, Emina važi za porodičnu ženu, črvstih stavova. Emina redovno prati supruga na državničkim putovanjima, a dosad se srela i razgovarala sa prvim damama nekih od najmoćnijih zemalja sveta. Takođe, uz Erdogana je bila u njegovim najtežim momentima, kao i u onim najlepšim. Uprkos velikoj ljubavi, njena svekrva se protivila tom braku, tražeći od sina da oženi devojku potpuno pokrivenog lica, ali Emina nikad nije pristala na to i ponovo je pokazala da čvrsto brani svoje stavove.

O Emini se već dosta tpga zna, a mnoge zanima čime se bave njegova deca i kako izgledaju. Njih dvoje imaju četvoro dece – dva sina Ahmeda Buraka i Bilala i dve ćerke Esru i Sumeju.

Sumeja Erdogan, Esra Erdogan
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Esra Erdogan Albajrak

Esra Erdogan
foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Esra je Erdoganova starija ćerka (rođena je 1983. godine) i supruga je bivšeg ministra finansija Turske Berata Albajraka, za kojeg se udala 2004. godine. Gosti na njihovom venčanju bili su rumunski i grčki premijeri, jordanski kralj, pakistanski predsednik, kao i ministar spoljnih poslova Tuske, ali i predsednik narodne skupštine.

Par ima četvoro dece – Ahmeta, Emine, Sadika i Hamzu.

Esra Erdogan
foto: CEM TURKEL / AFP / Profimedia

Srednjoškolsko obrazovanje završila u školi Imam Hatip, a diplomirala je sociologiju i istoriju na Univerzitetu u Indijani 2003. godine. Magistrirala je na kalifornijskom univerzitetu na Berkliju, gde je kasnije odbranila i doktorat. Jedan od njenih prijatelja sa kojim je studirala opisao ju je kao osobu "jake ličnosti, strogih uverenja o životu, veri, politici ali i porodici".

Emina Erdogan, Esra Erdogan
foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia

Esra je 2013. godine bila optužena za pranje novca, a u čitavu priču bio je umešan i njen mlađi brat Bilal. Reč je o veliko korupcionaškom skandalu koji je izbio u Tuskoj te godine. Tada je proveravano poslovanje TURGEV-a, nevladine organizacije iz Istanbula u čijem odboru je bio Bilal, piše Nova.

Sumeja Erdogan Bajraktar

Sumeja Erdogan
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ona je Erdoganovo najmlađe dete (rođena je 1985. godine). Verila se u martu 2016. godine za Selčuka Bajraktara, pa se potom u maju iste godine udala za njega. Par ima jednu ćerku.

Nakon što nije dobila željenu ocenu za prijemni ispit za fakultet 2002. godine, nastavila je školovanje u Americi. Uz stipendiju jednog biznismena diplomirala je sociologiju i politiku na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu. Po završetku školovanja 2005. godine, završila je master studije ekonomije u Londonskoj školi ekonomije.

Sumeja Erdogan
foto: AA / Abaca Press / Profimedia

Kasnije je počela da radi kao konsultant u Partiji pravde i razvoja (partija njenog oca Erdogana), gde je bila zadužena za praćenje spoljnih odnosa i njihovih refleksijau svetskoj štampi. Bila je savetnik svom ocu četiri godine, a tu ulogu je prestala da obavlja 2014. godine. Tokom protesta u parku Gezi 2013. godine, bila je uključena u sastanke između vlade i raznih umetnika. Godine 2015. pojavile su se priče da će se Sumeja navodno kandidovati za mesto u parlamentu, međutim, do toga nije došlo.

Za nju se vezuju brojne kontroverze. Tvrdilo se da ugašen sajt koji je objavljivao njene fotografije dok je studirala u SAD-u. Takođe se pričao da je postigla dogovor sa jednom kompanijom da se uklone vesti objavljene o njenom privatnom životu u prošlosti. OdaTV je kasnije izvestila da ih je kontaktirala kompanija koja je tvrdila da je zadužena da brine o reputaciji Sumeje Erdogan na onlajn servisima i zamolila ih da izbrišu članak koji su o njoj objavili pre dve godine.

Sumeja Erdogan
foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

U javnost su dospeli njeni audio snimci na kojima se navodi dnevni red za navođenje botova AKP partije na Tviteru da tvituju u njihovu korist u na društvenim mrežama.

Na osnovu audio snmaka objavljenih u jednom trenutku, otkriveno je da je navodno zajedno sa svojim bratom Bilalom prenosila novac iz njihovih domova na različta mesta po očevim uputstvima i da se sastala sa Mustafom Latifom Topbašom vezano za vile izgrađene na arheološkom lokalitetu u Urli.

1 / 8 Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Čini se da su njihove mezimice sušta suprotnost Emini, koja važi za porodičnu ženu i domaćicu, budući da su pažnju privlačile skandalima.

(Stil/ Nova)

Bonus video: OVO JE TAJNA ERDOGANOVE DUGOVEČNOSTI NA VLASTI! Spasić: Sve je počelo davne '94. kad je postao gradonačelnik Istanbula

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs