UVEK JE U NJEGOVOJ SENCI, BOGDANU JE SESTRA URADILA ONO ŠTO MALO KO MOŽE I DA ZAMISLI: Nikada joj te ne može zaboraviti

Bogdan Bogdanović posebno podvlači da bez porodice ne bi mogao da postigne sve uspehe, a od svih najviše izdvaja sestru.

Celebrities
Autor:
UVEK JE U NJEGOVOJ SENCI, BOGDANU JE SESTRA URADILA ONO ŠTO MALO KO MOŽE I DA ZAMISLI: Nikada joj te ne može zaboraviti
Foto: ATA Images

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović ostavlja sve bez daha svojim umećem na terenu, maestralnom igrom dominira iz meča u meč i na sjajan način predvodi ekipu na Mundobasketu. Ali, naš sjajni sportista jednom prilikom je potpuno iskreno pričao o svemu što je njegova porodica morala da prođe, da bi on danas bio među najboljima na svetu, a posebno je izdvojio mlađu sestru Bojanu.

Bogdan Bogdanović
foto: Kurir / Dado Đilas

Naime, Bogdan koristi svaku priliku da istakne koliko mu podrška sestre znači, te da je vetar u leđa koji mu ona daje za njega od neprocenjivog značaja. Naglašava da će joj uvek biti zahvalan za sve što je uradila za njega, kao i da to nikada neće moći da zaboravi.

Mnogi njegovi obožavaoci smatraju da će se potruditi sve da joj nadoknadi kada ode u penziju.

- Uvek smo bili zajedno tokom školovanja. Bila mi je dugo obezbeđenje od svega, branila me je od svih, mnogo je jaka, imam u njoj neviđenog prijatelja. Studirala je na Sakramento stejtu, sa mnom je u Americi. Ona se odrekla svog dela života da se posveti meni. Prvu godinu nakon preseljenja tražili smo šta će da radi, ali bez predznanja i diplome nekog njihovog koledža nije mogla da dođe do konkretnog posla ili iskustva. Tada smo rešili da lagano završi studije. Žrtvovala je godinu dana svog života, posvetila se meni, pomogla mi oko organizacije, da se prilagodim. Neverovatan je to kulturološki šok, promena sredine razlog je zašto mnogi tamo postanu asocijalni. Samotnjački život je to gore. Bojana je odigrala važnu ulogu spojila me sa nekim ljudima - ispričao je košarkaš jednom prilikom.

Kada god se pojavi u javnosti sa bratom, gotovo uvek do izražaja dođe njen široki osmeh kojim sve šarmira. Ovu simpatičnu brinetu krasi i posebna - neodoljiva harizma.

Bojana je svom bratu desna ruka i veoma angažovana i kada je reč o njegovim obavezama van klupske i reprezentativne karijere. Posvetila sa vođenju kampa i fondacije pod Bogdanovim pokroviteljstvom. Turdi se da svoj privatan život drži daleko od medija, te su joj i svi profili na društvenim mrežama zaključani.

Ali, slike koje povremeno Bogdan objavim na svom Instagramu sa sestrom govore više od hiljadu reči - jednostavno se vidi koliko su bliski i povezani, te da su jedan drugom najveća podrška u svemu.

Obara sve rekorde

Naime, našem kapitenu falilo je 17 poena da prestigne legendarnog Dražena Petrovića na večnoj listi najboljih strelaca Mundobasketa, a on je za samo jedno poluvreme četvrtfinala uspeo to da uradi. Dražen je postigao 399 poena, a Bogdanović je sa 18 za poluvreme protiv Litvanije stigao do brojke od 401! Naredni na listi je Dirk Novicki koji je postigao 425 poena, te je samo pitanje trenutka kada će ga košarkaš prestići.

Međutim, tu ne staje Bogdanova dominacija! Oborio je još jedan rekord - pogodio je trojku na svakoj od 23 utakmice koje je odigrao do sada u karijeri na utakmicama Mundobasketa. Time je izjednačio rekord koji je poslednjih 30 godina držao Kirk Peni, reprezentativac Novog Zelanda.

1 / 5 Foto: Kurir / Dado Đilas

Majci posvetio pehar

Nakon što su naši košarkaši sjajnom partijom porazili selekciju Litvanije sa 87:68 i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva, Bogdan je proglašen za najboljeg igrača na meču, a pehar je posvetio majci.

Kada su mu uručili nagradu, odmah je potrčao ka njoj da joj preda priznanje, a njihovi pogledi su sve prisutne raznežili, te je ovaj fenomenalni sportista po ko zna koji put pokazao da ima i veliko srce, kao i da ga slava i uspesi nisu promenili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs