SOFIJA LOREN SE ZA 22 GODINE STARIJEG UDAVALA 5 PUTA: Zbog nje je ostavio najmilije, ali mu 1 stvar nikad nije oprostila

Sofija Loren počela se baviti glumom još 1950, a njen ljubavni život uvek je intrigantan

Celebrities
18:37h Autor:
SOFIJA LOREN SE ZA 22 GODINE STARIJEG UDAVALA 5 PUTA: Zbog nje je ostavio najmilije, ali mu 1 stvar nikad nije oprostila
Sofija Loren, Foto: Profimedia

Šanse da sudbina dovede "onog pravog" su 1 u 562. I čak ako imate sreće da sretnete tu osobu, nije poznato koliko dugo će vaša ljubav trajati. Ali, nemojte odmah misliti da neće potrajati. Ljubav može ostati živa 20, 30, pa čak i više godina. I možda imate svoje sumnje, ali spremni smo vam pružiti stvarne dokaze da su ove reči istinite, prikazujući vam ljubav između Sofije Loren i Karla Pontija - ljubav koja je trajala pola veka.

Priča o pravoj ljubavi, snazi ljudskog duha i kako su zajedno prevazišli životne teškoće.

Sofija Loren, Karlo Ponti
foto: Profimedia

Sofija Loren je srela ljubav svog života, Karla Pontija, dok je bila mlada šesnaestogodišnja devojka. No, na početku je bio samo producent za nju. Pokazao je interesovanje za njen razvoj: Podučavao je o manirima, pomogao joj da se oslobodi naglaska, naveo je da čita knjige o umetnosti i insistirao da nauči engleski jezik. Brinuo se o njoj i čuvao je. I uskoro, snažan osećaj progutao ih je oboje, uprkos njihovih 22 godine razlike. Bila je ljubav koja im je pomogla da prevaziđu mnoge prepreke prema sreći.

Sofija Loren, Karlo Ponti
foto: Profimedia

Nisu dobili pristanak od Vatikana da se venčaju

Prva prepreka bila je ta što je Karlo Ponti već bio u braku i imao je dvoje dece. Tada je bilo neophodno dobiti dozvolu za razvod od Vatikana. Međutim, niko nije želeo da mu je odobri, pa su zaljubljeni par morali da krenu na putovanje. Otišli su u Meksiko 1957. godine, gde je Ponti razveo svoju suprugu i oženio Loren. Na prvi pogled, činilo se da bi trebali da budu srećni.

Nisu smeli u javnosti da se pojave

Međutim, po povratku kući, supružnici su se suočili s novim problemima. U Italiji, njihov brak nije bio priznat kao zakonit. Pontija su optužili za bigamiju, a Loren za nelegalnu zajendnicu. Nisu čak ni imali pravo da se zajedno pojave u javnosti. Međutim, ne želeći da se pridržavaju društvenih normi i okončaju svoj odnos, par je napustio zemlju i živeo u inostranstvu mnogo godina dok su pokušavali da uspostave pravdu.

Karlo Ponti, Sofija Loren
foto: Profimedia

Međutim, Loren nije želela da bude samo udata, želela je osnovati porodicu s decom i sanjala je o majčinstvu. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je pretrpela dva pobačaja, nakon čega je podvrgnuta hormonalnom tretmanu. I to se isplatilo.

Sofija je zatrudnela sa 34 godine, ali lekari su je stavili na mirovanje iz predostrožnosti. Odlučila se pridržavati njihovih saveta i vodila je povučen način života iz hotelske sobe u Ženevi mesecima. Tako je, 29. decembra 1968. godine, rodila svog prvog sina Karla Pontija Juniora. A četiri godine kasnije, 6. januara 1973. godine, rodila je svog drugog sina, Eduarda Pontija.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Karlo Ponti bio je njen suprug, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. On ju je oblikovao u ono što jeste, i zajedno su hrabro podneli sve udarce sudbine. Bili su srećni, voleli su se i ostali zajedno pola veka, sve do trenutka kada je, 2007. godine, Karlo Ponti preminuo od komplikacija sa plućima. Ta godina je trebala biti njihova zlatna godišnjica braka.

Pokušaji da se reši ovaj problem nisu bili uspešni, i na kraju su otišli u Francusku i stekli francusko državljanstvo. I bivša supruga Pontija morala je promeniti svoje državljanstvo kako bi podnela zahtev za razvod. I napokon, 1966. godine, Sofija i Karlo ponovno su se venčali. Ovog puta njihov brak bio je zvanično priznat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs