FILMSKA LJUBAVNA PRIČA DRAGANE MIRKOVIĆ: "Kada u avionu ugledah dijamantsku narukvicu i prsten umalo se ne onesvestih"

Njihova ljubavna priča bi mogla poslužiti kao scenario za film a danas žive život kao iz bajke.

Celebrities
Autor:
FILMSKA LJUBAVNA PRIČA DRAGANE MIRKOVIĆ: "Kada u avionu ugledah dijamantsku narukvicu i prsten umalo se ne onesvestih"
Filmska ljubavna priča Dragane Mirković i njenog supruga., Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Jedna od naših najvećih muzičkih zvezda Dragana Mirković već godinama je u skladnom braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem, nikad nije krila da je to bila ljubav na prvi pogled.

Ona će 29. decembra ove godine u beogradskoj "Areni" održati solistički koncert, kojim će obeležiti četiri decenije uspešne karijere. Ovaj datum je za nju poseban - to je dan kada se rodio njen suprug Toni, sa kojim je u braku već skoro deceniju i po. Evo, kako je sve počelo?

Dragana Mirković bila je na vrhuncu svoje karijere i popularnosti, u tom trenutku, kada je upoznala svog sadašnjeg supruga.

"Tonija sam upoznala kada sam došla u Beč da održim dva koncerta. Koncert je trebalo da bude jedan u nizu od hiljadu već održanih, nije mi palo na pamet da će se dogoditi nešto posebno. U hotel po mene dolazi organizator, vidim nije sam, sa njim je neki mladić, iskreno, primetila sam samo da je visok. Kako se ispostavilo, organizatoru se pokvario automobil, pa je po mene došao s Tonijem. Otpevam koncert, vrate me u hotel. Sutradan je usledio drugi koncert, a Toni je ponovo dašao po mene, iako je organizator popravio svoj auto. Tada sam imala priliku da ga malo bolje pogledam. Završim i taj drugi koncert, vrate oni mene u hotel... " , ispričala je jednom prilikom Dragana, prenosi 24sedam.rs

Sutradan je dobila poziv na kafu od Tonija koji je želeo i da joj pokloni nešto.

"Za ta dva dana videla sam da je mladić zaista okej, te da neću doći u neprijatnu situaciju. Uz sve to, svakako je trebalo da napustim sobu. U tom trenutku su i rođaci trebali da dođu po mene, ali su zbog gužve u gradu kasnili puna dva sata. To ja nazivam sudbinom" , rekla je pevačica i nastavila:

"Kada je došao da me vidi, s izgovorom da mi je doneo neki poklon, zahvalila sam se i rekla da nije trebalo. Mislila sam da je u pitanju neki parfem. Mi smo se i ispričali, a ja poklon nisam ni otvorila. Tek u avionu sam otpakovala poklon, i dalje misleći da je unutra parfem. Kad sam umesto parfema ugledala dijamantsku narukvicu i prsten, umalo nisam pala u nesvest. Bilo mi je jako neprijatno i žao što nisam otvorila poklon pred njim i vratila mu ga. Pošto sam ja malo starija od Tonija, pomislila sam: „Kako je mali namazan!“. Nije mi tražio broj telefona, ali je u kesicu sa poklonom stavio i svoju vizit karticu.

Dani su prolazili, a Dragana je shvatila da ne može i ne želi više da živi bez Tonija.

Prosidba na semaforu

"Kad me je zaprosio, bila sam više u šoku. Desilo se na semaforu na crvenom svetlu, samo je izleteo, kaže da je tad smogao snage, ja sam se nasmejala. Atipičan ali presrećan trenutak, mnogo lepih trenutaka je bilo" , ispričala je pevačica jednom prilikom.

Venčanje bez porodice

Dragana i Toni su rešili da se venčaju 28. septembra 2000. godine, a zbog situacije kakve je bila, njena porodica nije mogla da prisustvuje venčanju.

"Kada se saznalo, rekla sam: 'Da, tako je' i poslala samo jednu fotografiju na kojoj smo Toni i ja. Venčali smo se u opštini, bilo je to skromno slavlje. Bilo je vreme sankcija, niko od moje familije nije mogao da dođe, jer nisu mogli da dobiju vizu" pričala je Dragana tada, pa dodala:

"Pošto je Toni austrijski državljanin od rođenja, prosto nisam mogla to dok se ne udam i dok se naša zajednica papirološki ne sprovede do kraja. Prosto nisam imala mogućnosti da svojoj porodici, tati, mami, sestri, napravim vizu... I zbog toga smo imali malo gostiju."

Zbog ljubavi napušta Srbiju, ali i muziku

Iako tada neverovatno popularna, Dragana je rešila da ostavi sve iza sebe i bude sa svojim suprugom. U početku im nije bilo lako, ali je bilo slatko.

"Otišla sam kao najpopularnija pevačica i napravila četvorogodišnju pauzu tokom koje sam rodila oba deteta. Te 2004. obeležavala sam dvadeset godina karijere, a bila sam ubeđena da je na nju stavljena tačka" iskrena je bila pevačica i dodala:

"Iz prelepe kuće sam otišla u pedeset kvadrata. Mada je imao firmu, Tonija nije interesovalo da se kući, već da vozi super auto. Pravo momačko razmišljanje. Međutim, to mi je bio najmanji problem. Kada sam otišla u Beč, ostavila sam svoju zemlju, porodicu i karijeru. Moglo je da se desi da se nikada više ne vratim na scenu. Da li ste svesni koliko sam rizikovala?"

U braku sa Tonijem dobila je sina Marka i ćerku Manuelu, koji su već izrasli u ozbiljne, mlade ljude, a i te kako privlače pažnju svojim izgledom.

Dragana Mirković
foto: Printscreen Instagram / dragana_mirkovic

Povratak na muzičku scenu uz podršku supruga

Dragana je, posle pauze koju je napravila, shvatila da ipak treba da se vrati muzici, a suprug ju je u tome podržao.

"Vratila sam se zahvaljujući publici koja me je molila da snimim makar CD, a onda je sve krenulo svojim tokom. Sećam se ovacija koje su pratile svaki moj izlazak na scenu. Dođem u “Grand šou” i ne mogu da počnem da pevam jer aplauz ne prestaje. U tim trenucima shvatila sam da imam moralnu obavezu da nastavim" , pričala je Dragana.

Danas žive život iz bajke

Sa suprugom je kupila i televiziju, koja uspešno posluje, a njih dvoje su, kao što je i poznato, stvorili imperiju. Pored zamka koji poseduju u Beču, imaju brojne druge poslove.

Pored toga što su stvorili, mogu da se pohvale i brojnim prijateljstvima sa svetski poznatim facama, a najviše u čemu uživaju jesu putovanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs