ISPOVEST DIJANE ĐOKOVIĆ

ĐOKOVIĆ U SUZAMA PRIZNAO MAJCI DA JE IZDAO SAMOG SEBE: "To nikad nisam radio, a morao sam, jer sam imao VELIKE PROBLEME"

"Novak je stalno u potrazi za novim saznanjima. Zanima ga ishrana, terapije, alternativne metode. Nije pobornik klasične medicine."

Celebrities
16:52h Autor:
ĐOKOVIĆ U SUZAMA PRIZNAO MAJCI DA JE IZDAO SAMOG SEBE: "To nikad nisam radio, a morao sam, jer sam imao VELIKE PROBLEME"
Novak i Dijana Đoković, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Novak Đoković mogao bi ponovo da ide na operaciju lakta kao što je to učinio i 2018. godine u jednoj švajcarskoj klinici, iako je poznato da nije sklon takvim zahvatima, piše Slobodna Dalmacija.

Evidentno je da Đoković ima problema s laktom, a to je mnoge podsetilo na ono što mu se događalo pre pet godina kada su mu već predviđali kraj karijere i "slali ga u penziju". Đoković je, međutim, uspeo da pronađe novi motiv i da sruši mnoge rekorde i nastavlja da svojom snagom oduševljava celu planetu.

Novak Đoković
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U 2018. godini Novak je operisao lakat i uzeo dužu pauzu zbog oporavka:

- Imao sam sreće što u svojoj karijeri nisam bio često bolestan ili ozbiljnije povređen. Najteže mi je bilo s laktom. Dugo sam se održao u ovom sportu, a uspeo sam da održim zdravim i svoje telo. To mi dokazuje da radim prave stvari.

- Ipak, nakon dugog razmišljanja odlučio sam se za operaciju, ali, u nekim stvarima sam pogrešio. Nisam dao laktu dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove koje, naravno, izbegavam. To mi je kratkoročno pomagalo, rekao je za francuski list L‘Équipe.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tada se mučio sa servisima:

- Došao sam do tačke u kojoj je moje telo reklo: "OK, nema više pokušaja. Ne možeš ni da serviraš". I otišao sam kod jednog od najboljih hirurga na svetu. Odradio je sjajan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bojao sam se, ne volim hirurge. Nadam se da ih nikada više u životu neću videti i činim sve da tako i bude.

- Moje telo je moj alat, moj temelj. Kao vrhunski sportista, moram se brinuti o njemu. Tokom godina postigao sam mnogo uspeha i zahvalan sam što sam se tako brzo oporavljao nakon teških mečeva.

Novakova majka Dijana otkrila je što se tada dešavalo u bolnici:

Dijana Đoković
foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Novak je stalno u potrazi za novim saznanjima. Nečemu što nama "smrtnicima" nije blisko. Zanima ga ishrana, terapije, alternativne metode. On nije pobornik klasične medicine - što se već zna - ali imao je jednu epizodu kada je morao na operaciju, ispričala je u emisiji "Dok anđeli spavaju".

- Ta njegova ishrana njemu odgovara, usta mi je zatvorio svojim rezultatima."

Opisala je što se dogodilo u trenutku kada je medicinski zahvat završio.

– Kada se probudio iz anestezije rekao mi je da je izdao samog sebe. Objasnila sam mu da je učinio ono što je morao, i da je to bilo potrebno ako želi i dalje da igra tenis.

Novak Đoković
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pokušao je s alternativnim metodama, sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije upalilo. Novak je jednostavno protiv toga, ne voli lekove da unosi u organizam. Radoznao je, čita sve što mu padne pod ruku, edukuje se...

Ta njegova ishrana (ne znam bi li odgovarala meni ili nekom drugom) njemu odgovara. I ne mogu ništa da kažem, jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima. Mi koji smo navikli na meso verujemo da je ono jedini izvor proteina, ali, on je dokazao da nije, iskreno je izjavila majka tenisera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs