ZBOG ČEGA JE ĆERKA LANE TARNER UBILA LJUBAVNIKA SVOJE MAJKE: Šta se zaista dogodilo te kobne noći na Beverli Hilsu ?

U svojoj knjizi je objasnila sled događaja jedne od najluđih priča u Holivudu.

Celebrities
Autor:
ZBOG ČEGA JE ĆERKA LANE TARNER UBILA LJUBAVNIKA SVOJE MAJKE: Šta se zaista dogodilo te kobne noći na Beverli Hilsu ?
Zbog čega je ćerka Lane Tarner ubila ljubavnika svoje majke ?, Foto: Profimedia

Glamurozni život holivudske plavokose zvezde Lane Tarner doživeo je mučan zaokret 1958. godine i to sve sa njenom ćerkom Šeril Krejn na prvoj liniji fronta.

Tarner je postala zvezda već sa 17 godina i imala je uspešan filmski i TV život. Bila je najpoznatija po ulogama u filmovima Peiton Place (1957) i The Postman Alvais Rings Tvice (1946), čime je postala poznata.

Njen privatni život privukao je pažnju javnosti njenim brojnim brakovima i romansama, dostigavši senzacionalan vrhunac kada je njenog ljubavnika, Džonija Stompanata, na smrt izbola njena 14-godišnja ćerka. U to vreme ova holivudska tragedija izazvala je medijsku pomamu.

Kakvo je bilo Šerilino detinjstvo kao ćerke jedne velike zvezde ?

Tarner je prestala da glumi u filmovima i prolazila je kroz različite afere sa muškarcima a Krejn se osećala nemoćno da pridobije ljubav svoje majke. Samo da bi osetila majčino prisustvo, ćerka bi se ponekad ušunjala u njen orman da „udahne mamin miris“, rekla je za PEOPLE 1988.

Čak i kada bi Šeril pokušala da se baci majci u zagrljaj, majka bi je vrlo često odgurnula kako joj ne bi pokvarila frizuru. „Dušo, kosa“, rekla bi u takvoj situaciji. "Ruž za usne."

Međutim Krejnina odanost je konačno došla do izražaja 11. aprila 1958, kada se suprotstavila jubavniku svoje majke.

Zašto je ubola Džonija Stompanata?

Sa svojih samo 14 godina, većina ne bi mogla ni da zamisli da tako mlada devojka ima dovoljno besa da ubode drugog čoveka. Ono što mnogi ljudi nisu razumeli u noći Stompanatoove smrti, bila je priroda samog uboda.

"Otišla sam gore da napravim izveštaj o knjizi i majka je ušla i rekla: 'Zamoliću Džona da ode. Ne želim da siđeš dole, ali ako čuješ da se svađamo, o tome se radi'".

Dok je Šeril bila gore u svojoj sobi, čula je žestoku raspravu koja se odvijala u donjem delu kuće. U početku nije pridavala značaja baš kao što ju je majka i zamolila a odlučila da siđe kada je čula da Stompanato preti da će unakaziti njenu majku i uništiti njenu porodicu.

Kako se ubod zaista dogodio?

"Potrčala sam niz stepenice u kuhinju. Ne znam šta sam tačno tražila ali sam našla nož", prisećala se Šeril te kobne noći u kući na Beverli Hilsu. „Potrčala sam nazad gore, vrata su se otvorila i majka je bila tamo i gledala me, a Džon je krenuo prema meni. Ušla sam kroz vrata i on je bukvalno naleteo na nož. Stompanato je uboden u stomak mesarskim nožem. Pao je na zemlju, ne mogavši da preživi takve smrtonosne rane. „Želela sam da zaštitim svoju majku, i bila sam jedina koja je mogla nešto da uradi“, rekao je Krejnova.

Da li je incident išao na suđenje?

Krejn je pred kraj noći priznala da je odgovorna za Stompanatovu smrt, objašnjavajući da je želela da zaštiti svoju majku. Ubrzo nakon toga, smeštena je u dom za maloletnike na tri nedelje. „Nisam imala advokata, nikog da govori u moje ime. Moji majka i otac su se međusobno borili oko starateljstva… Nisam znala ništa“, izjavila je Šeril.

Nedelju dana nakon uboda, Tarner je pozvana na tribinu da objasni šta se dogodilo u noći incidenta, kao i prirodu odnosa koji je imala sa svojim pokojnim ljubavnikom, navodi Los Anđeles tajms.

Otkrila je da je Stompanato povremeno bio nasilan i dodala je da joj je jednom prilikom rekao: „sada ću te samo malo iseći da bih ti dao ukus“.

Nastavila je da opisuje noć incidenta, objašnjavajući da nije mogla da spreči svoju ćerku da uđe na lice mesta. "Kunem se da je bilo tako brzo, ja... Iskreno sam mislila da ga je udarila u stomak. Jedino čega se sećam je da su se približili a potom razdvojili. Nisam videla nož", rekla je ona.

Nakon njenog svedočenja, 12-člana porota mrtvozornika donela je jednoglasnu presudu o opravdanom ubistvu, a Krejnova je puštena bez suđenja. Ona je ostavljena na starateljstvo svojoj baki preneo je Los Anđeles tajms.

Kakav je bio Šerilin život nakon incidenta?

Godine 1988. Krejn je konačno prekinula ćutanje o kobnoj noći. Napisala je autobiografiju, Detour: Holivudska priča, zapravo je opisala realne događaje od te noći. Takođe je navela da ju je Stompanato seksualno zlostavljao.

Njeni demoni su je sustizali tokom života, dovodeći je do dva pokušaja samoubistva, koja je takođe podelila u svojoj knjizi.

Krejn, koji sada ima 79 godina, udata je i radi kao agent za nekretnine. Tarner je nastavila svoju holivudsku glumačku karijeru nakon Stompanatoove smrti. U svojim poslednjim godinama, glumila je u TV emisiji Falcon Crest od 1982–1983. Zvezda je umrla 1995. godine, a do tad se udavala sedam puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs