VARAO JE SVUDA, DOBIO I VANBRAČNOG SINA, ONA OSTALA MISTERIJA: Lukašenkovu ženu niko nije video, evo gde sad ČUVA KRAVU

Život Aleksandra Lukašenka je pun skandala i ljubavnih afera, a dok on sve to pokušava da sakrije i zataška, svi se pitaju gde je i šta radila njegova prva i jedina supruga.

Celebrities
19:07h Autor:
VARAO JE SVUDA, DOBIO I VANBRAČNOG SINA, ONA OSTALA MISTERIJA: Lukašenkovu ženu niko nije video, evo gde sad ČUVA KRAVU
Ko je žena Aleksandra Lukašenka?, Foto: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ima veoma intrigantan kako poslovni, tako i privatni život, o kojem javnost ne prestaje da bruji! Nekada vrlo skandalozni političar, sa dugim stažom na čelu države, završio je, čak, dva fakulteta, te je po obrazovanju ekonomista i istoričar, a glavni hobi mu je hokej na ledu. Iako se o njemu mnogo stvari zna, oduvek se trudi da sve ljubavne priče drži u tajnosti, mada neretko bezuspešno. Sa druge strane, svi se zato pitaju gde je njegova jedina zvanična žena.

Naime, dobro je poznata činjenica da se Lukašenko samo jednom ženio i to Galinom Želnerovič. Rođena je 1955. godine, a mediji su je opisivali kao običnu devojku iz prosečne beloruske porodice. Budućeg političara upoznala je u školi, u selu Rižkoviči. Zajedno su ušli u Mogiljevski institut na Istorijskom fakultetu, a nakon što je diplomirao 1975. godine, mladi Lukašenko je zaprosio Galinu na obali Dnjepra tokom sastanka.

U braku je par dobio dva sina - Viktora (1975) i Dmitrija (1980). Iako godinama već ne žive zajedno, nikada se nisu razveli, a danas imaju sedmoro unučadi, sa kojima obožavaju da provode vreme.

Galina je u početku, dok su deca bila mala, radila u vrtići, a od od januara 1998. vodila je odeljenje Mogiljevskog regionalnog izvršnog odbora za poboljšanje stanovništva. Međutim, sada nije poznato čime se bavi.

Tokom ovih godina dok je Lukašenko na čelu Belorusije, Galina se gotovo nikada zvanično sa njim nije pojavila sa njim na nekom događaju u javnosti, a sve vezano za nju je pokriveno velom misterije. Jedini izuzetak je bio put u Izrael 1994. godine, kada je pratila svog supruga u službenoj poseti. Od taga joj se gubi svaki trag, vodi vrlo miran i povučen život, daleko od medija i svetla reflektora.

Navodno, Galina ima kuću u rodnom Rižkovičima sa visokom ogradom, za koju se saznalo kada su novine objavile fotografiju na kojoj predsednikova žena muze kravu. Šuškalo se da je to jako naljutilo njenog muža i on je naredio da joj oduzmu životinju, a kuću ograde visokim zidom od cigle i čuvaju.

Tokom izbora 2020. godine postalo je poznato da se Galina i dalje navodi kao supruga beloruskog diktatora - CIK jelorusije je naveo podatke njene deklaracije kao supruge predsedničkog kandidata.

Misterija je i zašto je ovaj brak prekinut, a za razlaz postoje dve mogućnosti. Ili Galina nije želela da izgubi miran život u selu i preseliti se u Minsk sa svojim suprugom nakon što je otišao u politiku, ili su stalne Lukašenkove ljubavne afere postale razlog.

Sada se političar, poznat po šokantnom ponašanju, često viđa u javnosti sa mladim djevojkama. Štaviše, 2004. godine rođen je Lukašenkov treći sin Nikolaj.

Nikolaj Lukašenko bio je strogo čuvana tajna sve do 2007. godine, a još uvek se ne zna ko mu je majka, iako postoje neka nagađanja. Pričalo se kako je Kolja dete ljubavi Lukašenka i njegove lične terapeutkinje, ali to su bila samo govorkanja koja su brzo nestala.

Na pitanje novinara o majci, mladi Lukašenko kaže "ona je doktorka".

Kada je napunio četiri godine, njegov otac Aleksandar Lukašenko je odlučio: "Kolja će biti moj naslednik!" Tada se priča o njemu i pročula.

Osim što Galina i Lukašenko ne žive decenijama unazad zajedno, oni se gotovo nikad i ne sreću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs