KAKO IZGLEDA I ČIME SE BAVI OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA? Sinu je posvetio 2 pesme, a alkohol i kafana koštali su ga braka

Mnogi ne znaju ko je otac Zlatana Ibrahimovića, ali on poslednjih godina postaje sve poznatiji.

Celebrities
15:54h Autor:
KAKO IZGLEDA I ČIME SE BAVI OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA? Sinu je posvetio 2 pesme, a alkohol i kafana koštali su ga braka
Ko je otac Zlatana Ibrahimovića?, Foto: Profimedia

Zlatan Ibrahimović važi za čoveka koji samosvesno korača kroz život siguran u to da je najbolji.

Ipak, iako je postao jedan od najboljih i najplaćenijih fudbalera Zlatan ne krije da su ga na početku karijere mnogi osporavali, čak i ponižavali, ajedan koji je sumnjao u njega bio je i njegov rođeni otac.

Zlatan je oduvek znao da je najbolji
Zlatan je oduvek znao da je najbolji foto: Profimedia

Otac Zlatana Ibrahimovića, Šefik, poreklom iz Bosne i Hercegovine, prvo vreme je kao imigrant u Švedskoj radio kao domar, a onda je pod stare dane počeo da gradi karijeru pevača narodne muzike! Veće uspehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po celoj Evropi nego na Jutjubu, gde njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dve pesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom "Teško je voljeti".

Inače, Šefik je oduvek voleo kafanu, a uz nju i alkohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se posle nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju decu.

- Vikali su;:"Je*em ti mater u pi**u!" Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku - napisao je Zlatan u autobiografiji.

Ipak, takav stav oca prema sinu nije se zadržao zauvek! U jednom trenutku se kod Šefika dogodio preokret i od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška sinu. Pratio je svaki njegov trening, rezao novinske članke, gledao sve utakmice. Taj odnos se sačuvao do danas!

Gladan sam odlazio na treninge, jer je otac u frižideru držao samo pivo

Zlatan Ibrahimović je svoj težak život sa ocem opisao u autobiografskom delu "Moja istorija: Ja sam Zlatan Ibrahimović", priznavši da je često gladan odlazio na treninge jer je frižider bio ispunjen samo pivom.

Zlatan je imao teško detinjstvo sa ocem
Zlatan je imao teško detinjstvo sa ocem foto: rne Forsell / Zuma Press / Profimedia

U knjizi je tako opisao oca Šefika. Iako je imao pomalo nesrećno detinjstvo s ocem, Zlatan je kasnije postao prisniji s njim. I sam Šefik je shvatio koliko mu je sin uspešan, pa je prestao da pije, a u pojedinim dokumentarcima postoje i scene kako se njih dvoje čuju posle utakmice.

- Dao sam gol - poručio je Zlatan posle nekog meča Šefiku. - Opet?! Pa ti ne prestaješ - odgovorio mu je otac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs