"KRITIKUJTE ME KOLIKO HOĆETE, ALI JA ĆU UVEK RADITI ONO ŠTO ŽELIM": Gde je ovih dana MELANIJA TRAMP i čime se bavi?

Još jedna saga skandala i iznošenja prljavog veša u životu Donalda Trampa itekako utiče na njegov i Melanijin brak

Celebrities
Autor:
"KRITIKUJTE ME KOLIKO HOĆETE, ALI JA ĆU UVEK RADITI ONO ŠTO ŽELIM": Gde je ovih dana MELANIJA TRAMP i čime se bavi?
Novi skandali i dešavanja u životu Melanije i Donalda Trampa, Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U sredu veče se cela porodica okupila u dvorani Mar-a-Lago da pruži podršku Donaldu Trampu, ali svima je zapalo za oko odsustvo njegove žene Melanije.

Da li je možemo kriviti obzirom na optužbe da je Tramp platio 130.000 dolara bivšoj porno zvezdi Stormi Danijels da bi ćutala o vanbračnoj aferi?

Bez obzira na to, Melanijino nepojavljivanje je bilo u oštroj suprotnosti sa prošlonedeljnim, kada se pojavila slika para zajedno sa prijateljima u Trampovom odmaralištu Palm Bič, uprkos nedavnim vestima o njegovoj optužnici i skorom hapšenju. Trampova saveznica Gina Loudon, koja je snimila sliku, opisala je scenu kao "ljubav i sreća".

Melanija Tramp
foto: Orit Ben-Ezzer/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Gospođa Tramp… stoji iza svog muža, kao i uvek“, uveravao je izvor za blizak paru.

Naravno da je njeno odsustvo na Trampovom govoru održanom u istoj plesnoj dvorani u kojoj su se venčali pre 18 godina odmah izazvalo spekulacije u medijima. Da li je drama oko optužnice od srede bila kap koja je konačno prelila čašu?

Skoro svi mediji su je u nekom trenutku proglasili zarobljenikom nesrećnog braka sa 24 godine starijim muškarcem. Sramni video snimci na kojima je odbijala njegove pokušaje da je drži za ruku u javnosti predstavljeni su kao dokaz njenog navodnog „zarobljeništva“. Neki su situaciju čak uporedili sa porodičnim zlostavljanjem.

Melanija Tramp
foto: Profimedia

Bivši Trampov pomoćnik Omarosa Njuman, koga je Tramp otpustio u prvoj godini svog mandata napisao je: Melanija broji svaki minut do isticanja njegovog mandata, kako bi se onda mogla razvesti od njega."

„Jadna Melanija“ je etiketa koju je bilo teško otresti uprkos jasnim dokazima koji govore suprotno. U januaru 2018, nekoliko dana nakon što su mediji objavili Trampovu navodnu aferu sa Stormi Danijels, prva dama je otkazala planove da prati svog supruga na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švajcarskoj. Ona je okrivila „probleme sa rasporedom i logistikom“.

Očekivano, mediji su poludeli. Samo nekoliko nedelja kasnije, ponovo se pojavila nasmejana i puna podrške, obučena u anđeosko belo i publika ju je pozdravila gromoglasnim aplauzom pa je naravno glasina ponovo zamrla.

Melanija Tramp
foto: Profimedia

Ipak oni koji Melaniju poznaju godinama kažu da je nepravedno oklevetana i često potcenjena. Tačno je znala za koga se udaje. Ponosi se činjenicom da je postala druga prva dama rođena van Sjedinjenih Država.

Melanijina bivša šefica osoblja Stefani Grišam, koja je podnela ostavku nakon nereda u Kapitolu 6. januara 2021, rekla je: „Verujem da je Melanija znala ko joj je muž kada se udala za njega. Ona ima vrlo realističan i praktičan pogled na to ko je njen muž. Nikada nije spominjala razvod. A kada je Stormi u pitanju, uvek je govorila samo ovo: „njegov problem“.

Melanija Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

„Nisam bila iznenađena što nije bila u Mar-a-Lagu. Ona ne želi da je doživljavaju kao ženu koja će biti pored svog muža šta god da on uradi. Ona sebe stavlja na prvo mesto", dodala je Stefani.

Grišamova smatra Melaniju za mnogo nametljiviju i angažovaniju ženu od ledenog i praznog modela za odeću kao što je ona često karikirana. "Oduvek mi se činilo da imaju partnerstvo“, rekla je ona. „Zaista je često tražio od nje savete i veoma ozbiljno ih je shvatao.“

Ovo se uklapa sa iznenađujućim otkrićem bivšeg vršioca dužnosti ministra odbrane Kristofera Milera, koji je u svojim memoarima ove godine napisao da je Melanija sedela pored Trampa u sobi za ispitivanje tokom racije u oktobru 2019. u cilju ubistva vođe ISIS-a Abu Bakra al-Bagdadija. Prema Mileru, Melanija je bila ta koja je predložila Trampu da da javnu izjavu o atentatu u stilu čuvenog govora Baraka Obame protiv Osame Bin Ladena.

Melanija Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

Godine 2018, kada je Melanija posetila centar za pritvor dece migranata noseći jaknu na kojoj je pisalo „Stvarno me nije briga, a tebe?“, kritikovana je zbog takvog slogana. I ako njena stručnost ne leži u javnom govoru, a njena preferencija je uglavnom izbegavanje skandala, Melanija je odbrusila:

„To je bila neka vrsta poruke“, a zatim dodala: „To je bilo za narod i za levičarske medije koji me kritikuju. Želim da im pokažem da me nije briga. Možete kritikovati šta god želite ali to me neće sprečiti da radim ono što osećam da je ispravno".

Melanija Tramp
foto: Profimedia

Bilo je to kratkotrajno javno iskazivanje samopouzdanja a možda čak i agresije koje bi moglo odati vatreniju privatnu ličnost.

Na kraju krajeva, ne zaboravimo kako se postavila kada je prvi put upoznala Trampa što je otkrila u jednom intervjuu: Hteo je moj broj, ali mu ga naravno nisam dala nego sam rekla: "Ne dajem svoj broj, ali ti možeš da mi daš tvoj pa ću te ja pozvati".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs