OD LJUBAVNICE DO KRALJICE

OD LJUBAVNICE DO KRALJICE PUT JE DUG: Govorili su da je Kamila RUŽNA KAO PAS, a OŽENJENI PRINC pao je na nju kao POKOŠEN

Kamila Parker nosila je titulu ljubavnice, a sad je postala kraljica koja uživa u svim mogućim počastima.

Celebrities
15:05h Autor:
OD LJUBAVNICE DO KRALJICE PUT JE DUG: Govorili su da je Kamila RUŽNA KAO PAS, a OŽENJENI PRINC pao je na nju kao POKOŠEN
Kamila Parker nosila titulu ljubavnice, a sad je kraljica, Foto: Profimedia

Koliko je život nepredvidiv govori iskustvo Kamile Parker koja je od titule ljubavnice došla do one najprestižnije - kraljice. Uprkos tome što su navukli gnev naroda, Kralj Čarls i njegova lepša polovina, trenutno uživaju u svim mogućim počastima. Nakon smrti kraljice Elizabete II, Čarls je automatski nasledio krunu, ali prošlost ipak nije mogao da obriše.

Mnogima je odavanje počasti Kamili bilo suludo, znajući za skandale koji su njena senka, ali uprkos tome, ona će u maju stajati uz kralja Čarlsa i poneti krunu kraljice majke iz 1937. godine.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Titulu ljubavnice, Kamila je dobila nakon što se otkrilo da je Čarls bio neveran princezi Dajani koju je varao upravo sa Kamilom. Takođe, mnogi smatraju da je ona krivac što je Dajanin i Čarlsov brak doživeo krah.

I, kada su vesti o njihovoj aferi prvi put izašle na videlo, Kamila se suočila sa žestokim kritikama. Trebalo je vremena da je javnost prihvati nakon Dajanine smrti 1997. godine, a kada se udala za Čarlsa 2005. godine, tema njene buduće titule bila je uzrok kontroverzi.

Kamila Parker i Kralj Čarls III
Kamila Parker i Kralj Čarls IIIfoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

U to vreme, kraljevski pomoćnici su rekli da Kamila ne želi da bude poznata kao kraljica supruga - iako je imala pravo da bude poznata. Umesto toga, "nameravala" je, kada dođe vreme, da bude poznata kao Princeza Consort - titula koja se nikada ranije nije koristila u britanskoj istoriji.

Međutim, postala je jedan od najzapaženijih članova kraljevske porodice. Veliku podršku imala je od kraljice Elizabete koja je javno istakla da bi volela da titulu kraljice supruge preuzme njena snaja kada za to dođe vreme.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Dejli mejl je otkrio da je kraljica Elizabeta dala svoj blagoslov da kruniše Kamilu kao kraljicu suprugu pre mnogo godina i da je Čarls bio blizu da to objavi 2019.

Kraljica je odabrala 70. godišnjicu svog stupanja na tron kako bi dala veoma značajnu najavu i izrazila želju da Kamila bude u potpunosti priznata kada Čarls postane kralj.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Rekla je naciji: "Kada, u punom vremenu, moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni, i moja je iskrena želja da, kada dođe vreme Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu."

Kamila je danas dobila ozbiljnu reputaciju, ali javnost ipak nije zaboravila skandale iz prošlosti koji će je pratiti do kraja života.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Parkerova važi za jednu od pamentijih i lukavijih žena, a u prilog tome idu i komentari da je u mladosti bila ružna, a princeza Dajana ju je navodno uporedila sa rotvajlerom. Po svemu se razlikovala od ostalih žena, nije se šminkala, moda joj je takođe bila strana, a muškarce je osvajala britkim jezikom, dok je takođe bila izrazito dihovita.

Nakon što su joj roditelji, otac Brus Šand, bivši vojni oficir i imućan trgovac vinima i majka Rosalind - pripadnica visokog društva čija je pretkinja Alis Edmonston bila ljubavnica britanskog kralja Edvarda VI - priredili debitantski bal u 17. godini u Londonu, Kamila je imala udvarače iz društvene klase kojoj i sama pripada.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Kao dete je bila veoma živahna, druželjubiva i draga, te je dobila nadimak Mila.

Kada je napunila šesnaest godina roditelji su je upisali u švajcarski internat, a potom je otputovala u Francusku kako bi usavršavala jezik. Neko vreme je, naime, studirala francuski jezik i književnost, a u ranim dvadesetima vratila se u domovinu i zaposlila u Londonu kao sekretarica.

Za njenu vezu s princem Čarlsom "krive" su polo utakmica 1970. na kojoj su se sreli i nenadana kiša zbog čega su, slučajno ili ne, potražili isti zaklon. Vrckava Kamila je princa tada u šali podsetila na svoju pretkinju Alis Edmonston, a on je bio očaran. Viđali su se tri godine, dvaput ju je neuspešno prosio, a kad se pridružio britanskoj ratnoj mornarici, ostavila ga je jer nije imala iluzija da će im veza završiti srećno.

Kamiča Parker i kralj Čarls
Kamiča Parker i kralj Čarlsfoto: Profimedia

Iste 1973. udala se za naočitog časnika kraljevske garde Endrjua Parker-Boulsa. On joj je, navodno, na početku objasnio da neće biti jedina u njegovom životu, ali da će tolerisati njene diskretne veze s drugima. Takav joj je dogovor odgovarao i veza je okrunjena brakom. Budući kralj bio je, navodno, očajan njenom udajom ali su na kraju izgladili odnose i postali prijatelji.

Kad je 1974. Kamila Parker-Bouls rodila sina Tomasa, zamolila je Čarlsa da godinu dana kasnije dečaku postane kum, što je on prihvatio. Četiri godine kasnije rodila je i ćerku Lauru.

 Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Zvanični biograf princa Čarlsa tvrdi da su obnovili romansu 1986., šesnaest godina nakon što su se prvi put sreli. On se u braku s Dajanom Spenser osećao kao utopljenik, a Kamila ga nikad nije prebolela. Danas su nadimci koji su nadenuli sebi iz preljubničke faze deo urbane legende: zvao ju je Lejdis, a ona njega Fred, dok im je omiljeno skrovište navodno bilo imanje Birkhal u Škotskoj.

Dok su mnogi mislili da princeza Dajana uživa u braku u kojem ima sve što bi jedna žena mogla poželeti, stvarnost je bila potpuno drugačuja. Nije imala ni ljubav, ni poštovanje.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Profimedia

Nakon što je novinar Endrju Morton 1992. objavio knjigu "Dajana: njena priča", a novine objavile prepis tajno snimljenog telefonskog razgovora Čarlsa i Kamile s intimnim detaljima njihove veze, skandal je bio toliki da su se princ i princeza od Velsa ubrzo razdvojili od stola i postelje. Razvod je, pak, priveden kraju 1996., godinu kasnije nakon što je okončan brak Kamile i Endrjua Parker-Boulsa.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Profimedia

Ljubavnici su se nadali kako će s vremenom uspeti da obnove vezu, ali tragična nesreća 1997., čija će tužna godišnjica biti 31. jula, sve je promenila. Britanija je ostala bez najomiljenijeg člana kraljevske porodice, prinčevi Vilijam i Hari izgubili su majku, dok su princ Čarls i Kamila postali "krivci za sve".

Kamila i Čarls našli su se u veoma teškoj situaciji, dok su naišli na neodobravanje njihove veze kako od strane kraljevske porodive, tako i od Anglikanske crkve koja je otvoreno upozorila princa - koji će stupanjem na presto postati njen poglavar - da i ne pomišlja na venčanje s Kamilom.

1 / 8 Foto: Profimedia

Međutim, Kamila je pokazala zbog čega važi za mudru i lukavu ženu, te je pažljivo čekala svojih 5 minuta. Na nagovor princa Čarlsa, kraljica Elizabeta je pristala na susret sa Kamilom, na formalnoj večeri u čast 60. rođendana bivšeg grčkog kralja Konstantina u palati Highgrove. Pre večere kratko su porazgovarale i pridružile se zvanicama - što je bio događaj za istoriju.

Kamila Parker
Kamila Parkerfoto: Profimedia

Vremenom, Kamila je uspela da postane jedna od najbitnijih figura u kraljevskoj porodici, dok se dosta spekulisalo o tome da je njena reč glavna, kao i da ima veliki uticaj na Čarlsove odluke.

Uprkos tome što je narod bio ubeđen da Kamila nikada neće poneti titulu kraljice supruge, ona je to svojom mudrošću i lukavošću demantovala, a sada strpljivo čeka zvanično krunisanje, kada će joj se svi pokloniti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs